Σόλων Τσούνης: Αποκάλυψε για την απώλεια του πατέρα του – «Αλλού πατούσα και αλλού βρισκόμουν»

«Ήταν μια δύσκολη μέρα, δεν την θυμάμαι και πολύ καλά»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Σόλων Τσούνης: Αποκάλυψε για την απώλεια του πατέρα του – «Αλλού πατούσα και αλλού βρισκόμουν»

Ο Σόλων Τσούνης παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» όπου μίλησε μεταξύ άλλων για την απώλεια του αγαπημένου του πατέρα του. Ο γνωστός ηθοποιός, ο οποίος ήταν και στην σειρά «Το σόι σου» αναφέρθηκε από την άλλη και στην απόφασή του να παίξει στην παράσταση που πρωταγωνιστούσε την ίδια μέρα.

Οι δηλώσεις του Σόλων Τσούνη

Πώς γίνεται κάποιος να πηγαίνει να παίξει αμέσως μετά τον χαμό του γονιού του; Πού βρήκες τη δύναμη;

«Ναι, έχασα πριν έξι χρόνια τον μπαμπά μου, ήταν άρρωστος. Το ίδιο βράδυ πήγα κι έπαιξα. Η αλήθεια είναι ότι μου είχε προταθεί από το θέατρο να μην γίνει η παράσταση αλλά επειδή είχα κανονίσει όλα τα διαδικαστικά, τους είπα ότι θα πάω κανονικά.

Ήταν μια δύσκολη μέρα, δεν την θυμάμαι και πολύ καλά, αλλού πατούσα κι αλλού βρισκόμουν. Παρ’ όλα αυτά, το θέατρο έχει τη μαγική ικανότητα να σε μεταφέρει αλλού και να βγαίνεις από τον εαυτό σου. Τελικά μου έκανε καλό καθώς αποφόρτισε λίγο την ψυχολογία μου.

Θυμάμαι ότι ήμουν πολύς βαρύς και στενοχωρημένος αλλά για δύο ώρες σκεφτόμουν μόνο τον ρόλο μου. Το ίδιο με βοήθησε και η σειρά που έπαιζα, καθώς όλοι από το Σοϊ σου ήταν για εμένα μια μεγάλη αγκαλιά. Είναι η λεγόμενη εργασιοθεραπεία, που σε αυτές τις καταστάσεις βοηθάει.»

Λίγα λόγια για τον Σόλων Τσούνη

Ο Σόλων Τσούνης γεννήθηκε το 1981 στο Αγρίνιο όπου και μεγάλωσε. Από μικρός έδειξε ενδιαφέρον για τις τέχνες και τον αθλητισμό. Αυτοδίδακτος ζωγράφος περνούσε αρκετές ώρες της παιδικής του ηλικίας ζωγραφίζοντας, κάνοντας μαθήματα αγγειοπλαστικής και παράλληλα κάνοντας στίβο και μπάσκετ.

Κατά την διάρκεια της θητείας του στον στρατό, του γεννήθηκε η επιθυμία να εξερευνήσει και την υποκριτική τέχνη. Το 2004 και αμέσως μετά την απόλυση του, ενώ εργαζόταν σε μία θεατρική παράσταση ως φωτογράφος, πήρε την απόφαση να ασχοληθεί επαγγελματικά με την υποκριτική.

Έτσι αφότου έδωσε εξετάσεις ξεκίνησε να σπουδάζει υποκριτική στο Θέατρο Τέχνης ολοκληρώνοντας τις σπουδές του το 2007. Κατά την διάρκεια των σπουδών του έπαιξε σε αρκετές παραστάσεις του θεάτρου Τέχνης, δουλεύοντας με σκηνοθέτες όπως τον Έυη Γαβριηλίδη, τον Νίκο Μαστοράκη, τον Κωστή Καπελώνη.

Με την πραγματοποίηση της μικρού μήκους ταινίας "Η Πυραμίδα", σε σκηνοθεσία Δημήτρη Παπαθανάση, πήρε το βραβείο "Α' ανδρικού ρόλου για το 2007" στον διαγωνισμό "Μικρές νύχτες" του περιοδικού "Σινεμά".

Στους κριτές του διαγωνισμού ήταν ο σκηνοθέτης Χρήστος Δήμας όπου και του έκανε πρόταση για συνεργασία στην κινηματογραφική ταινία "Η Νήσος". Έτσι έγινε η αρχή και από εκεί και πέρα ο ένας ρόλος έφερνε τον άλλον σε κινηματογράφο και τηλεόραση.