Στο πλευρό του Νόβακ Τζόκοβιτς η σύζυγός του - Το δημόσιο ευχαριστώ

Η ανάρτηση της Γελένα Τζόκοβιτς

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Στο πλευρό του Νόβακ Τζόκοβιτς η σύζυγός του - Το δημόσιο ευχαριστώ

Δεν έχει τέλος το «θρίλερ» που ζει τις τελευταίες ώρες ο Νόβακ Τζόκοβιτς, έπειτα από την απαγόρευση της εισόδου του στην Αυστραλία και στη μη συμμετοχή του στο παγκοσμίου φήμης τουρνουά τένις «Australian Open». Ο διάσημος πρωταθλητής δεν κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη βίζα που θα του επέτρεπε την είσοδο του στην Αυστραλία για να αγωνιστεί στο τουρνουά, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στον πολιτικό και αθλητικό κόσμο.

Η Γελένα Τζόκοβιτς ευχαρίστησε τον κόσμο για την αγάπη και τη στήριξη που δείχνουν στον σύζυγό της με μία ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Η ανάρτηση της Γελένα Τζόκοβιτς για τον σύζυγό της και το δημόσιο ευχαριστώ

«Σήμερα είναι Χριστούγεννα για εμάς, οι ευχές μου είναι όλοι να είναι υγιείς, ευτυχισμένοι, ασφαλείς και μαζί με τις οικογένειες. Μακάρι να είμαστε όλοι μαζί σήμερα, αλλά η παρηγοριά μου είναι ότι τουλάχιστον είμαστε υγιείς. Και θα εξελιχθούμε από αυτή την εμπειρία.

Σας ευχαριστώ, σε όλο τον κόσμο που χρησιμοποιήσατε τη φωνή σας για να στείλετε αγάπη στον σύζυγό μου. Παίρνω μια βαθιά ανάσα για να ηρεμήσω και να βρω ευγνωμοσύνη (και κατανόηση) αυτή τη στιγμή για όλα αυτά που συμβαίνουν. Ο μόνος νόμος που πρέπει να σεβαστούμε όλοι πέρα ​​από κάθε σύνορο είναι η Αγάπη και ο σεβασμός για τον άνθρωπο. Η αγάπη και η συγχώρεση δεν είναι ποτέ λάθος αλλά μια ισχυρή δύναμη. Εύχομαι να είστε όλοι καλά!» έγραψε η Γελένα στην περιγραφή της φωτογραφίας.

Λίγα λόγια για τον παγκόσμιο πρωταθλητή

Ο Νόβακ «Νόλε» Τζόκοβιτς είναι Σέρβος αντισφαιριστής, σήμερα Νο. 1 στην παγκόσμια κατάταξη και νικητής 20 τίτλων γκραντ σλαμ.

Ο Σέρβος τενίστας έφτασε στο Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης όταν, έπειτα από ένα εκπληκτικό σερί 42 νικών το 2011, κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο στο Γουίμπλεντον. Το 2008 κατέκτησε το πρώτο Γκραντ Σλαμ της καριέρας του, το Αυστραλιανό Όπεν και έγινε ο πρώτος Σέρβος που κατάφερε κάτι τέτοιο. Την επιτυχία αυτή επανέλαβε το 2011, το 2012, το 2013, το 2015 το 2016 το 2019 και το 2020 καθώς και το 2021 .Έγινε ο πρώτος και μοναδικός μέχρι στιγμής παίκτης στην ιστορία με τρεις συνεχόμενες κατακτήσεις του Αυστραλιανού Όπεν.

Είναι, επίσης, ο μοναδικός παίκτης που έχει καταφέρει να κερδίσει και τους εννέα τίτλους του ATP World Tour Masters 1000 και ο πρώτος επαγγελματίας που έχει τουλάχιστον 2 κατακτήσεις στα Grand Slam, και μόλις ο τρίτος στην ιστορία του αθλήματος. Κατέκτησε επίσης, το US Open το 2011, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του ως νούμερο 1 στο ταμπλό ενός Γκραντ Σλαμ και το 2014 τον τίτλο στο Γουίμπλεντον. Κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο για τη χώρα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, το 2008 και το Ντέιβις Καπ για λογαριασμό της Σερβίας, το 2010. Συνολικά, έχει κερδίσει 84 τίτλους στα μονά και έναν στα διπλά.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς συμπεριελήφθη στη λίστα που εξέδωσε το περιοδικό Time για τα «Πρόσωπα με τη Μεγαλύτερη Επιρροή Παγκοσμίως» για το έτος 2012.