Θρήνος για τον σκηνοθέτη των Άγριων Μελισσών, Λευτέρη Χαρίτο

Η συγκινητική ανάρτησή του

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Θρήνος για τον σκηνοθέτη των Άγριων Μελισσών, Λευτέρη Χαρίτο

Με μία ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο σκηνοθέτης της σειράς, Άγριες Μέλισσες, Λευτέρης Χαρίτος, ανακοίνωσε στους διαδικτυακούς του φίλους πως ο αγαπημένος του πατέρας έφυγε από τη ζωή πριν από μερικές ώρες.

Ο Λευτέρης Χαρίτος ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες της κηδείας του πατέρα του, η οποία θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Δευτέρας (10/1) και ζήτησε από όσους έρθουν να φοράνε μάσκα προστασίας για τον κορωνοϊό.

Η ανάρτηση του Λευτέρη Χαρίτου για τον θάνατο του πατέρα του

«Σήμερα το πρωί έφυγε ο πατέρας μας Δημήτρης Χαρίτος πλήρης ημερών. Η κηδεία του θα γίνει την Δευτέρα 10/1, ώρα 13:30 στο Ά Κοιμητήριο Αθηνών. Δεν υπάρχουν περιορισμοί λόγω Covid. Για την προσέλευση απαιτείται μόνο η χρήση μάσκας», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του.

Σήμερα το πρωί έφυγε ο πατέρας μας Δημήτρης Χαρίτος πλήρης ημερών. Η κηδεία του θα γίνει την Δευτέρα 10/1, ώρα 13:30...

Posted by Lefteris Charitos on Friday, January 7, 2022

Ποιος είναι ο Λευτέρης Χαρίτος

Γεννημένος το 1969 στην Αθήνα, ο Λευτέρης Χαρίτος σπούδασε σκηνοθεσία και τηλεόραση στο Λονδίνο, στο "Royal College of Art".

Έχει σκηνοθετήσει μια σειρά ταινιών μυθοπλασίας μικρού μήκους, τηλεοπτικές σειρές και σειρές ντοκιμαντέρ, ενώ συνεργάστηκε για 4 χρόνια στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Πάμε Σινεμά” του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, διδάσκοντας Κινηματογράφο στα σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Η Μαρκέλλα Γιαννάτου για τον Λευτέρη Χαρίτο

«Έπαθα σοκ όταν ο Λευτέρης μίλησε δημόσια για την σχέση μας. Ήταν συγκινητικό, δεν θα πω κάτι αρνητικό για αυτό. Δεν θα το έκανα εγώ, βαριέμαι να ακούω τα προσωπικά άλλων ανθρώπων είτε τους θαυμάζω είτε όχι».

«Όταν διάβασα κάπου η σύντροφος του Λευτέρη Χαρίτου, νευρίασα. Δουλεύω από το 2005 και δεν ξέρουν ποιος ήταν ο σύντροφός, πριν τον Λευτέρη. Ξαφνικά χάνω ονοματεπώνυμο, αυτό δεν είναι σημάδι πατριαρχίας; Γιατί κανείς δεν ρώτησε για τον Λευτέρη που ήρθε στον ΑΝΤ1, αν τον έβαλα εγώ;

Δεν με πόνεσαν τα σχόλια. Δεν είπε κανείς που ήταν ο Λευτέρης και τι έκανε τόσα χρόνια, πριν μπει στον ΑΝΤ1. Μήπως κάτι εγώ έκανα και ήρθε στον ΑΝΤ1; Όχι, επειδή είναι άντρας και μπορεί. Εγώ που είμαι γυναίκα, μάλλον κάποιος με βοήθησε».