Σάλος με τον Νόβακ Τζόκοβιτς - Κυκλοφορούσε χωρίς μάσκα σε εκδήλωση με παιδιά ενώ νοσούσε

Προκάλεσε ξανά αντιδράσεις

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Σάλος με τον Νόβακ Τζόκοβιτς - Κυκλοφορούσε χωρίς μάσκα σε εκδήλωση με παιδιά ενώ νοσούσε

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η νέα είδηση που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, μετά από αυτή αναφορικά με την απαγόρευση του στην Αυστραλία, η οποία θέλει τον Νόβακ Τζόκοβιτς να κάνει δημόσιες εμφανίσεις στη Σερβία, παρά το γεγονός ότι είχε κορωνοϊό.

Κάτι τέτοιο μπορεί να διαπιστωθεί πολύ εύκολα από τις αναρτήσεις του ίδιου του Σέρβου τενίστα στα social media. Σύμφωνα με το BBC, οι νομικοί εκπρόσωποι του Τζόκοβιτς θα υποστηρίξουν πως ο κορυφαίος τενίστας είχε βρεθεί θετικός στις 16 Δεκεμβρίου μετά από PCR τεστ που είχε κάνει, γι’ αυτό και μπορεί να αγωνιστεί στο Australian Open με ιατρική εξαίρεση, αν και ανεμβολίαστος.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς νοσούσε σύμφωνα πάντα με τους δικηγόρους του το δεύτερο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, ωστόσο είχε δώσει το “παρών” χωρίς καν μάσκα σε ειδική τελετή για την έκδοση γραμματοσήμου με το πρόσωπό του, ενώ στις 17 Δεκεμβρίου παρευρέθηκε σε εκδήλωση για το άθλημα από την ομοσπονδία του, στην οποία φωτογραφήθηκε και πάλι χωρίς μάσκα, με αρκετά παιδιά που ήταν παρόντα.

Η εμφάνιση του Τζόκοβιτς σε εκδήλωση με παιδιά ενώ νοσούσε από κορωνοϊό

Posted by TSB Teniski savez Beograda Belgrade Tennis Association on Friday, December 17, 2021

Λίγα λόγια για τον παγκόσμιο πρωταθλητή

Ο Νόβακ «Νόλε» Τζόκοβιτς είναι Σέρβος αντισφαιριστής, σήμερα Νο. 1 στην παγκόσμια κατάταξη και νικητής 20 τίτλων γκραντ σλαμ.

Ο Σέρβος τενίστας έφτασε στο Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης όταν, έπειτα από ένα εκπληκτικό σερί 42 νικών το 2011, κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο στο Γουίμπλεντον. Το 2008 κατέκτησε το πρώτο Γκραντ Σλαμ της καριέρας του, το Αυστραλιανό Όπεν και έγινε ο πρώτος Σέρβος που κατάφερε κάτι τέτοιο. Την επιτυχία αυτή επανέλαβε το 2011, το 2012, το 2013, το 2015 το 2016 το 2019 και το 2020 καθώς και το 2021 .Έγινε ο πρώτος και μοναδικός μέχρι στιγμής παίκτης στην ιστορία με τρεις συνεχόμενες κατακτήσεις του Αυστραλιανού Όπεν.

Είναι, επίσης, ο μοναδικός παίκτης που έχει καταφέρει να κερδίσει και τους εννέα τίτλους του ATP World Tour Masters 1000 και ο πρώτος επαγγελματίας που έχει τουλάχιστον 2 κατακτήσεις στα Grand Slam, και μόλις ο τρίτος στην ιστορία του αθλήματος. Κατέκτησε επίσης, το US Open το 2011, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του ως νούμερο 1 στο ταμπλό ενός Γκραντ Σλαμ και το 2014 τον τίτλο στο Γουίμπλεντον. Κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο για τη χώρα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, το 2008 και το Ντέιβις Καπ για λογαριασμό της Σερβίας, το 2010. Συνολικά, έχει κερδίσει 84 τίτλους στα μονά και έναν στα διπλά.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς συμπεριελήφθη στη λίστα που εξέδωσε το περιοδικό Time για τα «Πρόσωπα με τη Μεγαλύτερη Επιρροή Παγκοσμίως» για το έτος 2012.