Θετικός στον κορωνοϊό ο Αλέξης Τσίπρας

Τα συμπτώματα που έχει

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Θετικός στον κορωνοϊό ο Αλέξης Τσίπρας

Με μία ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε στους διαδικτυακούς του φίλους πως βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, ενώ αποκάλυψε πως τόσο η σύζυγός του όσο και τα παιδιά του προς το παρόν δεν έχουν νοσήσει, αν και ο γιος του είχε κολλήσει κορωνοϊό πέρυσι.

Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας εξήγησε πως τα συμπτώματα που έχει μέχρι στιγμής είναι ήπια και ελπίζει πως σύντομα θα είναι υγιής.

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα για τον κορωνοϊό

«Σε προληπτικό μοριακό έλεγχο βρέθηκα χθες βράδυ θετικός. Ευτυχώς η Μπέττυ και τα παιδιά είναι αρνητικοί. Έχω μέχρι στιγμής ήπια συμπτώματα και ελπίζω να είμαι σύντομα υγιής», έγραψε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Λίγα λόγια για τον Αλέξη Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας (Αθήνα, 28 Ιουλίου 1974) είναι Έλληνας πολιτικός, πρόεδρος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.) και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Διετέλεσε πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας (26 Ιανουαρίου 2015 – 27 Αυγούστου 2015 & 21 Σεπτεμβρίου 2015 – 8 Ιουλίου 2019), μετά τη νίκη του στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 και του Σεπτεμβρίου 2015.

Ανέπτυξε πολιτική δράση από τα μαθητικά και τα φοιτητικά του χρόνια. Διετέλεσε πρόεδρος της νεολαίας του Συνασπισμού (ΣΥΝ). Ήταν υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2006. Στις 10 Φεβρουαρίου 2008 εξελέγη πρόεδρος του Συνασπισμού (ΣΥΝ). Στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ και ανέλαβε πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας. Στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012, ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε σε δεύτερο κόμμα και ο Αλέξης Τσίπρας κατέλαβε το αξίωμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε πρώτο κόμμα και ο Αλέξης Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας, συνεργαζόμενος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Μετά από 5 μήνες διαπραγμάτευσης με τους δανειστές της Ελλάδας, στις 27 Ιουνίου προκήρυξε δημοψήφισμα, για το εάν θα πρέπει να γίνουν αποδεκτοί οι όροι που του πρότειναν, για ένα τρίτο μνημόνιο. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, που έγινε στις 5 Ιουλίου, ήταν 61,31% υπέρ του «ΟΧΙ».

Στις 13 Ιουλίου υπέγραψε συμφωνία για ένα τρίτο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα. Παραιτήθηκε στις 20 Αυγούστου και ορκίστηκε εκ νέου πρωθυπουργός μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015.