Εύα Καϊλή: Η αποκάλυψη για τη βάφτιση της κόρης της - Τι όνομα θα της δώσει;

«Μου αρέσει να κρατάω αρκετά πράγματα της προσωπικής μου ζωής, προσωπικά»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Εύα Καϊλή: Η αποκάλυψη για τη βάφτιση της κόρης της - Τι όνομα θα της δώσει;

Δηλώσεις στην εκπομπή Τι λες Τώρα έκανε το μεσημέρι της Κυριακής (10/1) η Εύα Καϊλή, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην κόρη της και στις λεπτομέρειες της βάφτισης της, ενώ την ίδια στιγμή αποκάλυψε και το όνομα που θα της δώσει.

Οι δηλώσεις της Εύας Καϊλή

«Είμαστε κυρίως στην Ελλάδα και τις Βρυξέλλες, αλλά βρεθήκαμε στην Ιταλία για τις γιορτές και μείναμε παραπάνω λόγω και των περιορισμών που υπάρχουν στα ταξίδια.

Ελπίζω ότι θα βαφτίσουμε τη μικρή μέχρι το Πάσχα ή έως το καλοκαίρι. Θα βαφτιστεί εδώ στην Ελλάδα ως χριστιανή ορθόδοξη.

Συναποφασίσαμε το όνομα. Εγώ ήθελα πολύ το όνομα να έχει ελληνικές ρίζες και ετυμολογία και εκείνος (σ.σ. ο Φραντζέσκο Τζόρτζι) ήθελε να μπορεί να λειτουργεί και να είναι ωραίο όνομα και στα ιταλικά. Το Αριάδνη λοιπόν είδαμε ότι στα ιταλικά είναι Arianna και μας άρεσε πολύ η ιστορία της Αριάδνης με τον μίτο», είπε χαρακτηριστικά η Εύα Καϊλή.

Λίγα λόγια για την Εύα Καϊλή

  • Γεννήθηκε το 1978 στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στην Αρχιτεκτονική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστήμιο Πειραιώς καθώς και στο εργαστήρι δημοσιογραφίας.
  • Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στο τηλεοπτικό κανάλι Mega Channel, παρουσιάζοντας το δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου. Στις δημοτικές εκλογές του 2002 εξελέγη δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης.
  • Στις εκλογές του 2004 έθεσε υποψηφιότητα για πρώτη φορά στην περιφέρεια Α' Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ καταφέρνοντας να καταλάβει εκλόγιμη θέση, την οποία εν τέλει δεν ανέλαβε λόγω της απόφασης του τότε προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου να κρατήσει την έδρα της Θεσσαλονίκης.
  • Στις εκλογές του 2007 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, ενώ στις εκλογές του 2009 επανεξελέγη. Στις εκλογές του 2012 αναδείχθηκε πρώτη σε ψήφους, αλλά δεν ανέλαβε λόγω της απόφασης του τότε προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου να κρατήσει την έδρα της Θεσσαλονίκης.
  • Την περίοδο 2013 - 2014 διετέλεσε πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας και Ίσων Ευκαιριών του Υπουργείου Εσωτερικών. Στις ευρωεκλογές του 2014 εξελέγη πρώτη ευρωβουλευτής με την Ελιά - Δημοκρατική Παράταξη (S&D)[1] με 122.054 ψήφους.
  • Σήμερα είναι η Πρόεδρος της Επιτροπής για το Μέλλον της Επιστήμης και Τεχνολογίας και του τμήματος επιστήμης και μέσων μαζικής ενημέρωσης στο Ευρωκοινοβούλιο. Ως μέλος της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας, είναι εισηγήτρια για Blockchain, DLTs και AI για το S&D. Είναι ιδρύτρια του Future Forum, το Φόρουμ για το Μέλλον.
  • Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας για τις σχέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το ΝΑΤΟ. Μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, και μέλος της εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση καταγγελόμενων παραβιάσεων και περιπτώσεων κακοδιοίκησης κατά την εφαρμογή της νομοθεσίας της ΕΕ, σε σχέση με τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, τη φοροαποφυγή και τη φοροδιαφυγή.
  • Διακρίθηκε ως Ευρωβουλευτής της Χρονιάς για την Ψηφιακή Εποχή το 2018, ενώ είναι η μόνη Ελληνίδα, που επίσης κάθε χρόνο ήταν ανάμεσα στην λίστα των 50 καλύτερων ευρωβουλευτών. Στις ευρωεκλογές του 2019 επανεξελέγη ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής, λαμβάνοντας 145.650 ψήφους.