Ξαφνική ανατροπή στην υπόθεση Τζόκοβιτς: Ανακαλέσαν την απόφαση για τη βίζα του

Τι συνέβη;

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Ξαφνική ανατροπή στην υπόθεση Τζόκοβιτς: Ανακαλέσαν την απόφαση για τη βίζα του

Νέες τροπή πήρε η υπόθεση Τζόκοβιτς, μετά από την σύλληψη του πασίγνωστου πρωταθλητή. Όπως έγινε γνωστό, ο Νόβακ Τζόκοβιτς αφέθηκε ελεύθερος μετά από απόφαση του δικαστηρίου να ανακαλέσει τη την άρση της εισόδου του στην Αυστραλία και να του δοθεί βίζα για να αγωνιστεί στο τουρνουά τένις Australian Open. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μπόρεσε να βρεθεί στο γήπεδο της Μελβούρνης για να προπονηθεί αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμμετάσχει κανονικά στο τουρνουά.

Ο Σέρβος τενίστας ανέβασε μία φωτογραφία από τη στιγμή της προπόνησής του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter αναφέροντας πόσο πολύ περιμένει να αγωνιστεί.

Η ανάρτηση του Νόβακ Τζόκοβιτς μέσα από το γήπεδο της Μελβούρνης

«Είμαι χαρούμενος και ευγνώμων που ο δικαστής ανέτρεψε την ακύρωση της βίζας μου. Παρά όλα όσα έχουν συμβεί, θέλω να μείνω και να προσπαθήσω να αγωνιστώ στο Australian Open.

Παραμένω συγκεντρωμένος σε αυτό. Πέταξα εδώ για να παίξω σε ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα που έχουμε μπροστά στους καταπληκτικούς οπαδούς

Προς το παρόν δεν μπορώ να πω περισσότερα, αλλά ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ όλους που σταθήκατε μαζί μου σε όλο αυτό και με ενθαρρύνατε να παραμείνω δυνατός» έγραψε στην ανάρτησή του ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Νόβακ Τζόκοβιτς.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες μέρες με τον παγκόσμιο πρωταθλητή του τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς. Όπως έγινε γνωστό έπειτα από πολλές ώρες αναμονής στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης ο Νόβακ Τζόκοβιτς αναγκάστηκε να φύγει από τη Αυστραλία, καθώς η αίτηση για βίζα για την προσωρινή του είσοδο στην χώρα απορρίφθηκε επειδή ο πρωταθλητής δεν έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Ο παγκοσμίου φήμης αθλητής, που μεταξύ άλλων διασήμων έχει βρεθεί στην λίστα του Forbes με τους πιο πλούσιους σελέβριτι, δεν θα αγωνιστεί όπως όλα δείχνουν στο τουρνουά «Australian Open».

Άσχημο τέλος είχε για τον Νόβακ Τζόκοβιτς η απόφασή του να μην εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, καθώς όχι μόνο δεν θα του επιτραπεί η συμμετοχή του στο διάσημο τουρνουά τένις της Αυστραλίας , «Australian Open», αλλά του απαγορεύτηκε η είσοδος στην ίδια την χώρα εξαιτίας αυτού.

Σύμφωνα με αποκλειστικά ρεπορτάζ των ξένων μέσων ενημέρωσης η βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς ακυρώθηκε και οι αυστραλιανές αρχές του ζήτησαν να φύγει από τη χώρα. Αυτή την είδηση επιβεβαίωσε το πρωί της Πέμπτης (06/01) ο υπουργός Υγείας της Αυστραλίας, Γκρεγκ Χαντ, ο οποίος δήλωσε για τον Νόβακ Τζόκοβιτς ότι δεν παρείχε τα απαραίτητα ιατρικά έγγραφα για να μπορέσει να του επιτραπεί η είσοδος στην χώρα.

Ο Νο.1 τενίστας στον κόσμο δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού και είχε συμφωνήσει να του εξασφαλίσουν ειδική κατ’ εξαίρεση άδεια για την συμμετοχή του στο τουρνουά, όμως εξαιτίας των τωρινών δεδομένων της πανδημίας, αυτό άλλαξε. Οι δικηγόροι του αναμένεται να ασκήσουν έφεση στην άρνηση της εισόδου του παγκόσμιου πρωταθλητή στην χώρα σύντομα.