H ανάρτηση της Σταματίνας Τσιμτσιλή αφού βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό

Εκτός Happy Day για μια εβδομάδα η παρουσιάστρια

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
H ανάρτηση της Σταματίνας Τσιμτσιλή αφού βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό

Χωρίς την Σταματίνα Τσιμτσιλή ξεκίνησε σήμερα 12/1 το Happy Day, αφού όπως ανακοίνωσαν οι συνεργάτες της βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό λίγο πριν μπει στις εγκαταστάσεις του ALPHA. Ωστόσο, να σημειωθεί πως η παρουσιάστρια είναι διπλά εμβολιασμένη.

«Είμαι σε μια κατάσταση σοκ γιατί το ακούς παντού γύρω σου αλλά δεν περιμένεις ότι θα σου συμβεί. Βγήκα θετική στο rapid test, θετική και στο δεύτερο και θα κάνω το μοριακό μου τεστ. Δεν έχω κάποιο σύμπτωμα πέρα από ένα ανεπαίσθητο μπούκωμα. Θα έκανα την τρίτη δόση στα τέλη Γενάρη» είπε, μεταξύ άλλων η ίδια μιλώντας μέσω τηλεφωνικής σύνδεσης στον αέρα της εκπομπής, προσθέτοντας πως τα παιδιά της έμειναν σπίτι και πως ο σύζυγός της, Θέμης Σοφός έχει κάνει και τις τρεις δόσεις του εμβολίου - δείτε εδώ το βίντεο με αναλυτικά τις δηλώσεις της.

Μάλιστα, την εκπομπή όσο θα λείπει η Σταματίνα Τσιμτσιλή θα παρουσιάζουν οι συνεργάτες της στο πλατό με κεφαλή τον Δημήτρη Παπανώτα.

Η ανάρτηση της Σταματίνα Τσιμτσιλή μετά την αποκάλυψη πως νοσεί με κορωνοϊό

Λίγα λεπτά μετά την επικοινωνία που είχε με την εκπομπή της, η Σταματίνα Τσιμτσιλή έκανε την πρώτη της ανάρτηση στο Instagram, ανακοινώνοντας και μέσω των social media πως νοσεί και κάνει καραντίνα απομονωμένη στο σπίτι της.

«Πριν από περίπου δυο ώρες και μετά από εκατοντάδες τεστ τελικά είδα τις δυο γραμμούλες», έγραψε χαρακτηριστικά.

H ανάρτηση της Σταματίνας Τσιμτσιλή αφού βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό

Οδηγίες από ΕΟΔΥ για την καραντίνα των κρουσμάτων και όσων ήρθαν σε επαφή

Β1. Άτομα με λοίμωξη από Sars-Cov-2 – Απομόνωση:

Παραμονή σε απομόνωση επί πέντε (5) ημέρες τουλάχιστον και αποφυγή επαφής με άλλα άτομα.

Εάν δεν υπάρχουν συμπτώματα ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο – προεξάρχοντος του πυρετού- ελαττώνονται, διακοπή απομόνωσης. Εάν ο πυρετός συνεχίζει χωρίς άλλα συμπτώματα, παράταση της απομόνωσης εντός οικίας.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για τουλάχιστον άλλες πέντε (5) ημέρες.

Β2. Άτομα που ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα – Καραντίνα:

Β2α. Για άτομα εμβολιασμένο και με ενισχυτική δόση: Χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για δέκα (10) ημέρες και διενέργεια εργαστηριακού ελέγχου (PCR ή Rapid Antigen Test) την 5η ημέρα από την έκθεση.

Β2β. Για άτομα εμβολιασμένα με 2 δόσεις ή 1 δόση για το εμβόλιο J&J ή ανεμβολίαστους:

  • Παραμονή στο σπίτι για πέντε (5) ημέρες και αποφυγή επαφής με άλλα άτομα.
  • Την 5η ημέρα διενέργεια εργαστηριακού ελέγχου (PCR ή Rapid Antigen Test).
  • Μετά την 5η ημέρα, χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για τουλάχιστον άλλες πέντε (5) ημέρες.
  • Για πληθυσμιακές ομάδες των οποίων η εργασία συνδέεται άρρηκτα με την λειτουργία του κράτους και τις υποδομές ζωτικής σημασίας, τα μέλη την
  • Επιτροπής θα εξετάσουν τυχόν διαφοροποιημένες οδηγίες κατόπιν εισηγήσεων και των αρμόδιων Υπουργείων.

Σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων ή θετικού εργαστηριακού ελέγχου, τα άτομα της κατηγορίας Β2 (Καραντίνα) μεταπίπτουν στην κατηγορία Β1 (Απομόνωση) και εφαρμόζουν τις αντίστοιχες οδηγίες.