"Πάγωσε" ο Γιώργος Λιάγκας με πλάνα που έπαιξαν στον αέρα του Πρωινού - «Είναι συγκλονιστικά»

"Πάγωσε" και η Φαίη Σκορδά

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας θα καθίσει σήμερα (12/01), περίπου ένα χρόνο μετά την προφυλάκισή του, ο 39χρονος προπονητής ιστιοπλοΐας, ο οποίος κατηγορείται ότι βίαζε κατ’ εξακολούθηση μαθήτριά του, ηλικίας 11 ετών.

Η υπόθεση είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας, μετά τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου για περιπτώσεις σεξουαλικών κακοποιήσεων στο χώρο της ιστιοπλοΐας. Τότε μία νεαρή αθλήτρια είχε καταθέσει στην Εισαγγελία ότι το 2011 ο νεαρός προπονητής, που της μάθαινε ιστιοπλοΐα την κακοποίησε σεξουαλικά.

Στην εκπομπή Πρωινό, προβλήθηκαν τα πλάνα της οικογένειας της 21 ετών σήμερα κοπέλας από την στιγμή που έφτασε στο δικαστήριο με την οικογένεια της για να αντιμετωπίσουν τον 39χρονο. Η εικόνα λοιπόν όλης της οικογένεια συγκλόνισε τον Γιώργο Λιάγκα.

Η αντίδραση του Γιώργου Λιάγκα στην προβολή του αποσπάσματος

«Είναι συγκλονιστικά τα πλάνα της οικογένειας, που έρχονται πιασμένοι χέρι χέρι», είπε με τη Φαίη να συμπληρώνει: «Είναι μια πολύ δυνατή εικόνα».

Οι καταγγελίες που θα αντιμετωπίσει ο προπονητής ιστιοπλοΐας στο δικαστήριο

Η 21 ετών σήμερα αθλήτρια με την στήριξη και συμπαράσταση της Σοφίας Μπεκατώρου είχε καταγγείλει όσα βίωσε στα χέρια του προπονητή της επιβεβαιώνοντας τις καταγγελίες της πρωταθλήτριας για τον χώρο της ιστιοπλοΐας.

Περίπου ενα χρόνο μετά, η υπόθεση οδηγείται στο ακροατήριο με τον 39χρονο προπονητή να αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμό κατ' εξακολούθηση, αποπλάνηση κατ' εξακολούθηση και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια.

Ο εισαγγελέας που πρότεινε την παραπομπή του προπονητή σε δίκη, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Χωρίς αιδώ ο κατηγορούμενος ομολόγησε ότι είχε ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις με την ανήλικη αθλήτρια του. Εκμεταλλεύτηκε την απειρία της και την εμπιστοσύνη των γονιών της σε εκείνον. Συνεχίζει να συμπεριφέρεται με απάθεια ακόμα και μετά τις αποκαλύψεις. Άσκησε σεξουαλική και ψυχολογική βία στην ανήλικη για να μην αποκαλύψει στους γονείς της τον βιασμό της».

Να τονίσουμε εδώ πως πρόκειται για την πρώτη καταγγελία στο πλαίσιο του ελληνικού metoo, που φτάνει στις δικαστικές αίθουσες.