Ιωάννα Παλιοσπύρου: Το νέο ξεκίνημα 1,5 χρόνο μετά από την επίθεση με το βιτριόλι

Η πρώτη της δουλειά

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Ιωάννα Παλιοσπύρου: Το νέο ξεκίνημα 1,5 χρόνο μετά από την επίθεση με το βιτριόλι

Νέο ξεκίνημα στη ζωή της φαίνεται πως έκανε η Ιωάννα Παλιοσπύρου, περίπου 1,5 χρόνο αφού δέχθηκε την επίθεση με το βιτριόλι. Η κοπέλα της οποίας το όνομα είναι πλέον συνώνυμο με την δύναμη, πρόσφατα μας έδειξε για πρώτη φορά το πρόσωπό της χωρίς μάσκα και φαίνεται να άφησε στο παρελθόν αυτή την μελανή σελίδα στην ζωή της. Η ίδια, μάλιστα, και ξεκίνησε την δημιουργία των δικών της podcasts, στην ιστοσελίδα που διατηρεί ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Η Ιωάννα Παλιοσπύρου δηλώνει «παρούσα» και πάλι στη ζωή. Η ιστορία της συγκλόνισε το πανελλήνιο και ο αγώνας που έδωσε με γενναιότητα την μετέτρεψε σ’ ένα σύμβολο δύναμης και ελπίδας. Σ΄αυτό το podcast φιλοξενεί πρόσωπα που κατάφεραν να ξαναγεννηθούν μετά από ένα τραυματικό γεγονός, να δώσουν και πάλι νόημα στη ζωή τους και να αποτελέσουν πρότυπο και στήριγμα για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα. Συγκλονιστικές ιστορίες, εκμυστηρεύσεις και αποκαλυπτικά μυστικά ζωής από πρόσωπα που δεν άφησαν τα γεγονότα να ορίσουν το μέλλον τους» γράφει το pod.gr.

Η ανακοίνωση της Ιωάννας Παλιοσπύρου για το νέο επαγγελματικό της βήμα

«Νέα Σελίδα,Νέο ξεκίνημα..My Podcast.. “ΙΩΑΝΝΑ”. Σας ευχαριστώ που είστε πάντα εδώ για εμένα και το αγκαλιάζετε με αγάπη, γιατί και εγώ το κάνω με πολύ αγάπη για εσάς»: έγραψε η Ιωάννα στην ανάρτησή της στον προσωπικό λογαριασμό της στο Instagram.

Η συνάντηση της Παλιοσπύρου με την μητέρα της αδικοχαμένης Γαρυφαλλιάς

Με την μητέρα της 26χρονης Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της συναντήθηκε η Ιωάννα Παλιοσπύρου και μίλησαν για την έμφυλη βία και τις γυναικοκτονίες, λίγο μετά τις άσχημες εξελίξεις που ανακοινώθηκαν για την υγεία της πρώτης.

«Προσπαθώ την απουσία της κόρης μου να την κάνω ουσία κι έτσι την κρατάω ζωντανή. «Πρέπει λίγο να σκεφτούν, να ψάξουν πολύ καλά τον εαυτό τους, να αφήσουν τις αντιλήψεις και τις ιδεολογίες και τις εμπειρίες που έχουν μέσα στο σπίτι τους, να ψάξουν καλά μέσα τους, να δουν ότι είναι άντρες, να σέβονται τη γυναίκα που έχουν απέναντι τους και να σέβονται γενικά όλες τις γυναίκες και να τις προστατεύουν.

Νομίζω ότι κάτι πάει να γίνει, βλέπω ένα «φως» αλλά είμαστε πολύ πίσω ακόμα, πρέπει να γίνουν δραστικά πράγματα, δραστικά. Και από την κοινωνία, και από την οικογένεια και από την εκπαίδευση και από τη νομοθεσία και από τη δικαιοσύνη.

Ήταν η πιο δύσκολη ημέρα μετά την ταφή, ήταν αυτή για ‘μένα, εκεί, ήταν πολύ βαρύ, εκεί μέσα το κλίμα, να μιλάς σε μία αίθουσα που δεν ακούς ούτε κιχ, να βλέπεις τα μάτια βουρκωμένα και κλαίνε, κι όλοι να λένε που βρήκε τη δύναμη» παραδέχτηκε η Αλέκα Ψαράκου.

Από την πλευρά της η Ιωάννα είπε: «Δεν έχω μιλήσει ποτέ με το περιβάλλον του θύτη μου, δεν με έχουν πλησιάσει ποτέ, δεν έχουν εκφράσει ποτέ, ούτε μία άποψη, ούτε μία συγγνώμη, ούτε να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν, είναι εξαφανισμένοι».

«Η αλήθεια είναι ότι δεν θα ήθελα να μου πουν κάτι εμένα προσωπικά αυτοί οι άνθρωποι. Τι να μου πουν; Μία συγγνώμη θα άλλαζε κάτι; Όχι» είπε τέλος η μητέρα της Γαρυφαλλιάς.