Δημήτρης Μαμιός: Η εξομολόγηση του αστυνομικού του Σασμού για την κατάθλιψη

«Την κατάθλιψη την αντιμετώπισα, με την υποστήριξη...»

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Δημήτρης Μαμιός: Η εξομολόγηση του αστυνομικού του Σασμού για την κατάθλιψη

Την ίδια ώρα που ο ALPHA έκανε νέες ανακοινώσεις για τις ημέρες προβολής του Σασμού, ο Δημήτρης Μαμιός, που φέτος πρωταγωνιστεί στον ρόλο του αστυνομικού στην επιτυχημένη σειρά, Σασμός, παραχώρησε μια αποκλειστική συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» και τη Μαρία Σοφιανού. Ο ηθοποιός, μεταξύ άλλων, μίλησε για όλους και για όλα, αναφέρθηκε στην απόφασή του να γίνει ηθοποιός και αποκάλυψε ότι έχει περάσει κατάθλιψη στο παρελθόν.

Η αποκάλυψη του Δημήτρη Μαμιού για την κατάθλιψη

Έγινες ηθοποιός λόγω ενός δύσκολου προσωπικού βιώματος. Μίλησέ μου γι’ αυτή σου την απόφαση. H υποκριτική λειτούργησε ψυχοθεραπευτικά για εσένα;

«Όλοι οι άνθρωποι έχουμε κατά καιρούς ανάγκη την παραμυθία που μας προσφέρουν οι διάφορες μορφές τέχνης. Προσωπικά, αποφάσισα ότι αυτή τη ζεστασιά μου την προσφέρει η υποκριτική. Άρα η υποκριτική είναι για μένα το καταφύγιο.»

Είναι ένα επάγγελμα το οποίο έχει μέσα του αρκετή ανασφάλεια. Θεωρείς πως μπορεί κανείς να επιβιώσει οικονομικά μόνο από την υποκριτική;

«Προσωπικά ευχαριστώ πολύ την οικογένειά μου που με έχει στηρίξει τόσα χρόνια. Πάντα τα κατάφερνα να βγάζω χρήματα, αλλά είναι σημαντικό να έχεις ψυχολογική υποστήριξη, αγάπη και πίστη. Έχω κάνει διάφορες δουλειές ζωή μου ταυτόχρονα με την υποκριτική προκειμένου να έχω τα προς το ζην

Τι δουλειές έχεις κάνει ταυτόχρονα με την υποκριτική;

«Έχω δουλέψει ως ναύτης μαζί με τον πατέρα μου που είναι καπετάνιος. Σε προποτζίδικο, που “έμπαινα” πολλές φορές “μέσα” στο ταμείο, στην αρχή λόγω απειρίας. Σε ίντερνετ καφέ και σε πολλά άλλα. Γενικώς, έχω κάνει πολλές δουλειές του ποδαριού.»

Ζούμε σε μια εποχή που η ψυχική μας υγεία δοκιμάζεται. Έχεις περάσει κατάθλιψη. Πώς το αντιμετώπισες;

«Την κατάθλιψη την αντιμετώπισα, με την υποστήριξη της οικογένειάς μου και φυσικά ειδικού γιατρού, την οποία ευγνωμονώ.»

Οι σημερινές 13/1 εξελίξεις της σειράς του ALPHA, Σασμός

Το σημερινό 13/1 επεισόδιο της σειράς Σασμός είναι συγκλονιστικό, αφού η Θεοδώρα βάζει μπροστά το σατανικό σχέδιο της και όπως φαίνεται θα βάλει τον Μανόλη να αποκαλύψει ποιος είναι ο δολοφόνος του Στεφανή, όχι όμως.. ο αληθινός αλλά αυτός που θέλει εκείνη.

Η κίνηση αυτή μάλιστα θα φέρει μια τραγωδία, αφού λίγο αργότερα ο Πέτρος θα καταλήξει νεκρός από τα χέρια ενός κύριου πρωταγωνιστή.

Η στιγμή που περίμενε τόσο καιρό η Θοδώρα έχει φτάσει. Κατηγορεί και επίσημα τον Πέτρο ως τον φονιά του Στεφανή. Θα την πιστέψει ο Αντώνης; Η Μαρίνα που αποφασίζει να τον καλέσει ύστερα από τόσα χρόνια στο σπίτι για φαγητό, βλέπει την παράξενη στάση του και γεμίζει ανησυχία. Η μεγάλη ανατροπή, όμως, έρχεται από τον παπά.

Μετά από τόσο αίμα και τόσα φονικά μήπως έφτασε πια η ώρα για το σασμό; Θα δεχτούν οι Βρουλάκηδες κι οι Σταματάκηδες ή θα νικήσουν όλα τα χρόνια του μίσους; Αστέρης κι Αργυρώ συναντιούνται να μοιραστούν τα νέα τους. Μόνο που εκεί... θα τους δει μαζί το άτομο που δεν θα έπρεπε!