Υπόθεση Τζόκοβιτς: Συμμετέχει κανονικά στην κλήρωση του Australian Open

Θα αγωνιστεί ο Σέρβος πρωταθλητής στην διοργάνωση;

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Υπόθεση Τζόκοβιτς: Συμμετέχει κανονικά στην κλήρωση του Australian Open

Περίπου μία εβδομάδα έχει περάσει από την ανακοίνωση της απαγόρευσης εισόδου του Νόβακ Τζόκοβιτς στην Αυστραλίας και της άρνησης έκδοσης της βίζας του. Μέσα στην ημέρα αναμένεται η ανακοίνωση για το εάν θα απελαθεί τελικά ο παγκόσμιος πρωταθλητής από την χώρα. Την ίδια ώρα, η κλήρωση του Australian Open διεξήχθη κανονικά με τη συμμετοχή του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Θα αγωνιστεί τελικά ο Νόβακ Τζόκοβιτς στο Australian Open;

Η ανακοίνωση του πρώτου αγώνα του Νόβακ Τζόκοβιτς αλλά και του αντιπάλου του στην διοργάνωση έχει ήδη δημοσιευθεί δείχνοντας πως ο Νόβακ Τζόκοβιτς πήρε μέρος κανονικά στην κλήρωση.

Ο προσωπικός λογαριασμός του Australian Open στο Twitter έγραψε: «Ο κορυφαίος και εννέα φορές πρωταθλητής #AusOpen @DjokerNole ξεκινά την υπεράσπιση του τίτλου του ενάντια στον Μιόμιρ Κετσμάνοβιτς».

Θα συμμετάσχει κανονικά άραγε ο πρωταθλητής στην διοργάνωση;

Αναμένεται να το μάθουμε μέσα στην ημέρα.

Η ανάρτηση του Νόβακ Τζόκοβιτς για την αποκατάσταση της αλήθειας

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς από την ημέρα που ανακοινώθηκε ο αποκλεισμός της εισόδου του παγκόσμιου πρωταθλητή τένις στην Αυστραλία και η ααπαγόρευση της συμμετοχής του στο Australian Open. Σε μια μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram προχώρησε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, σε μια προσπάθειά του να αποκαταστήσει όλη την αλήθεια γύρω από την περιβόητη συνέντευξή που έδωσε, ενώ ήξερε ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό, αλλά και στα λάθος στοιχεία που δηλώθηκαν κατά την άφιξή του στην Αυστραλία.

Ο σέρβος πρωταθλητής στην ανάρτησή του ισχυρίζεται ότι θέλει να πολεμήσει την παραπληροφόρηση και υποστηρίζει ότι όταν ενημερώθηκε πως σε αγώνα μπάσκετ στο Βελιγράδι τις 14 Δεκεμβρίου υπήρξαν κρούσματα, έκανε rapid test το οποίο βγήκε αρνητικό.

Στις 17 Δεκεμβρίου και ενώ βρέθηκε σε εκδήλωση τένις με παιδιά σε νέο PRC test βγήκε θετικός. Παρόλο που βρέθηκε με κορωνοϊό, την επόμενη μέρα παραδέχθηκε ότι έδωσε συνέντευξη στην Equipe γιατί δεν ήθελε να απογοητεύσει τον δημοσιογράφο επειδή η συνέντευξη είχε κλειστεί από καιρό.

Ο ίδιος ο Τζόκοβιτς έκανε λόγο για «λάθος απόφαση». Ως «ανθρώπινο λάθος» χαρακτηρίζει τα ψευδή στοιχεία που δηλώθηκαν κατά την άφιξή του στην Αυστραλία, μεταφέροντας όλη την ευθύνη στην ομάδα του και στον ατζέντη του.