Πέτρος Συρίγος: Οι δηλώσεις για τις πρώτες ώρες με τη νεογέννητη κόρη του στο σπίτι

«Προσπαθούμε να το διαχειριστούμε γιατί είναι...»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Πέτρος Συρίγος: Οι δηλώσεις για τις πρώτες ώρες με τη νεογέννητη κόρη του στο σπίτι

Σε πελάγη ευτυχίας πλέει ο Πέτρος Συρίγος καθώς η αγαπημένη του σύζυγος, Ρένα έφερε στον κόσμο πριν από λίγες ημέρες ένα υγιέστατο κοριτσάκι. - Δείτε εδώ αποκλειστικές φωτογραφίες από το εξιτήριο που πήρε η γυναίκα του από το νοσοκομείο.

Ο γνωστός σεφ ο οποίος εμφανίζεται στην εκπομπή «Πρωινό», επέστρεψε χθες σπίτι μαζί με τη σύζυγό του και την κόρη τους. Έτσι, το πρωί της Πέμπτης 13/01 ο ίδιος εμφανίστηκε μέσω Skype στην εκπομπή όπου έκανε τις πρώτες του δηλώσεις για τις πρώτες ημέρες με το μωρό στο σπίτι.

Οι δηλώσεις του Πέτρου Συρίγου

«Όλοι μου έλεγαν ότι στο νοσοκομείο είσαι μια χαρά και όταν πας σπίτι το πρώτο βράδυ θα είναι δύσκολο. Εκεί ξεκινάει… Κοιμηθήκαμε το βράδυ με το μωρό αλλά ήταν λίγο ανήσυχη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Μετά το νοσοκομείο το παίρνεις όλο πάνω σου και είμαστε σε αυτό το στάδιο τώρα. Προσπαθούμε να το διαχειριστούμε γιατί είναι τελείως όλο πάνω μας. Είμαστε οι τρεις μας και μέχρι στιγμής τα καταφέρνουμε. Εννοείται την ταΐζω και εγώ, το λατρεύω! Όλα τα κάνω!».

Λίγα λόγια για τον Πέτρο Συρίγο

O Πέτρος Συρίγος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 3 Μαρτίου του 1988. Σε μικρή ηλικία κατάλαβε την αγάπη του για τη μαγειρική, για αυτό τελειώνοντας το λύκειο το 2005 αποφάσισε να κάνει την αγάπη του επάγγελμα, ξεκινώντας τις σπουδές του στην ανωτάτη σχολή τουριστικών επαγγελμάτων Le Monde, στον τομέα της μαγειρικής-ζαχαροπλαστικής. Η πρώτη του επαγγελματική επαφή με το χώρο της εστίασης ήταν κατά τη διάρκεια των σπουδών του, τον Ιούνιο του 2006.

Η εξελικτική πορεία για τον Πέτρο δεν άργησε να ξεκινήσει εφόσον σε χρονικό διάστημα μόλις 2 ετών ανέλαβε θέση Sous Chef σε γνωστό εστιατόριο της Αθήνας. Το καλοκαίρι του 2011, ο Πέτρος γίνεται Executive Chef σε παραθαλάσσιο εστιατόριο των Σπετσών, ενώ κάπου εκεί το επιχειρηματικό του πνεύμα τον οδηγεί να δημιουργήσει σε συνεργασία με 2 φίλους το δικό του Catering στην περιοχή του νησιού. Επιστρέφοντας στην Αθήνα ξανά, ακολουθεί το όραμα του ξεκινώντας συνεργασίες με εστιατόρια και ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα, φτιάχνοντας μενού και στήνοντας μαγαζιά από την αρχή της λειτουργίας τους.

Στο μεσοδιάστημα της πορείας του έχει εργαστεί στα πιο γνωστά εστιατόρια της Αθήνας, αλλά και σε χώρες του εξωτερικού όπως Αγγλία, Γαλλία, Ελβετία αλλά και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα(Ντουμπάι) ικανοποιώντας τις γευστικές απαιτήσεις διαφόρων επιφανών προσωπικοτήτων. Από τον Μάιο του 2012 έως τώρα, ο Πέτρος κάνει σημαντική στροφή στην καριέρα του παίρνοντας τον δρόμο του Private Chef στην κουζίνα πολυτελών σκαφών αλλά και σπιτιών, φροντίζοντας να ικανοποιεί τον ουρανίσκο διεθνών προσωπικοτήτων που εμπιστεύονται το ταλέντο και τις μαγειρικές του γνώσεις.