Ζήσης Ρούμπος για τις γυναικοκτονίες: «Σαν ανθρώπινο είδος έχουμε λίγα χιλιόμετρα να γράψουμε ακόμη»

Οι συγκλονιστικές δηλώσεις του

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ζήσης Ρούμπος για τις γυναικοκτονίες: «Σαν ανθρώπινο είδος έχουμε λίγα χιλιόμετρα να γράψουμε ακόμη»

Στην εκπομπή Κυψέλη βρέθηκε καλεσμένος το μεσημέρι της Παρασκευής (14/1) ο Ζήσης Ρούμπος. Ο γνωστός ηθοποιός και stand up comedian μίλησε για τις φοβίες του αλλά και σε μια ανάρτηση που είχε κάνει περί πατριαρχίας.

Συγκεκριμένο, τον Ιούλιο, με αφορμή τις γυναικοκτονίες και την δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο έγραψε για το «τέρας της πατριαρχίας» (διαβάστε την εδώ).

Οι δηλώσεις του Ρούμπου

«Το ένιωσα γιατί είμαι survivor τέτοιων συμπεριφορών. Και δυστυχώς την περίοδο που το έγραψα το post νόμιζα ότι κάπου εκεί θα τελειώναμε. Δεν τελειώσαμε δυστυχώς, έχει δρόμο η ιστορία. Και νομίζω ήταν καλό που ακούστηκε κάποιος που ήταν από τη μία μεριά του προβλήματος και άλλαξε θέση σε τόσο σημαντικά ζητήματα.

Σαν ανθρώπινο είδος έχουμε λίγα χιλιόμετρα να γράψουμε ακόμη», αποκάλυψε ο ηθοποιός.

«Έχω ασκήσει ψυχολογική και λεκτική βία! Δούλεψα πολύ για να σκοτώσω το “τέρας”»

Καλεσμένος στην χθεσινή (27/10) εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου ήταν ο Ζήσης Ρούμπος. Ο γνωστός ηθοποιός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο θέμα της ψυχολογικής βίας, ένα θέμα στο οποίο είχε αναφερθεί και παλαιότερα.

«Αγαπάω το δράμα, γράφω δραματικά αλλά δεν έτυχε να με φωνάξει κάποιος να παίξω δράμα. Έχω κάνει λίγα δραματικά πράγματα.

Υπήρξα άνθρωπος που με ενοχλούσε ο όρος γυναικοκτονία. Έψαξα γιατί με ενοχλούσε και είδα ότι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να πάρουν περισσότερη δύναμη οι γυναίκες.

Ήμουν μέρος του προβλήματος. Παρεξηγήθηκε αυτό που έγραψα σαν πρόσκληση σαν κουβέντα, δεν ήταν έτσι, ήταν βιωματική κατάθεση ψυχής.

Έχω ασκήσει ψυχολογική βία, λεκτική βία, δούλεψα πολύ για να σκοτώσω το “τέρας”. Και ακόμα δουλεύω.

Έχω την τύχη να είμαι ευτυχισμένος γιατί έχω που έχει περάσει πολύ δύσκολα μαζί μου. Δουλέψαμε μαζί και είναι ένας από τους σημαντικούς λίγους που κάνω τη δουλειά που κάνω, με στήριξε. Θέλαμε να κάνουμε οικογένεια και της λέω “δεν βγαίνει με το ηθοποιιλίκι” και μου είπε “μην τολμήσεις να το παρατήσεις γιατί αυτό που μου περιγράφεις δεν είναι αυτό που ερωτεύτηκα».