Τόνια Σωτηροπούλου για κίνημα #metoo: «Θέλω να διαχωρίσω τη θέση μου από αυτό»

«Χαίρομαι που αλλάζει η δικαιοσύνη»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Τόνια Σωτηροπούλου για κίνημα #metoo:  «Θέλω να διαχωρίσω τη θέση μου από αυτό»

Το μεσημέρι του Σαββάτου 15/01 η Τόνια Σωτηροπούλου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι». Η γνωστή ηθοποιός όπου πρωταγωνιστεί στην σειρά «Τα καλύτερά μας Χρόνια» όπου προβάλλεται μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα της ΕΡΤ, μίλησε για όλους και για όλα.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από την προβολή ενός αφιερωματικού βίντεο για τη ζωή της, η ίδια θέλησε να τοποθετηθεί και να ξεκαθαρίσει όσον αφορά στο ελληνικό #metoo και τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Οι δηλώσεις της Τόνιας Σωτηροπούλου

«Θα ήθελα να τοποθετηθώ σε κάτι σχετικά με το βίντεο που μου κάνατε, το πολύ ωραίο. Επειδή αναφερθήκατε στο θέμα του metoo και τη σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη όταν ήμουν μικρή.

Πριν αρχίσει αυτό το καταπληκτικό θέμα με τους ανθρώπους που μιλάνε, τους οποίους σέβομαι και τιμώ πάρα πολύ, για αυτό και θέλω να διαχωρίσω τη θέση μου από αυτό. Ήταν μια εμπειρία αλλά σαφέστατα δεν ήταν και η πιο μεγάλη εμπειρία παρενόχλησης που έχω υποστεί στη ζωή μου ως γυναίκα. Αυτό συμβαίνει σε όλους μας.

Απλά ήταν κάτι το οποίο ήταν μια εμπειρία, έγινε κάτι και δεν συνδέεται με το επάγγελμα. Δεν ήταν κάτι τεράστιο σε σχέση με τα θύματα του metoo. Δεν μ’ αρέσει σε καμιά περίπτωση να παίρνω από κάτι το οποίο έχει τρομερή σημαντικότητα ένα κομμάτι από την πίτα.

Έχω υπάρξει πολύ τυχερή στη ζωή μου και πραγματικά θαυμάζω όλους αυτούς τους ανθρώπους που βγήκαν και μίλησαν για τα πολύ σοβαρά πράγματα που έχουν συμβεί. Χαίρομαι που αλλάζει η δικαιοσύνη».

Θύμα παρενόχλησης από ηθοποιό η Τόνια Σωτηροπούλου - «Πήγα στο καμαρίνι και...»

Η Τόνια Σωτηροπούλου βρέθηκε την Κυριακή στην εκπομπή Συν Γυναιξί της ΕΡΤ2 και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην παρενόχληση που δέχτηκε από ηθοποιό σε ηλικία 18 ετών.

Συγκεκριμένα, η ηθοποιός εξομολογήθηκε: «Μου έχει συμβεί μία φορά, όταν ήμουν 18 χρονών. Ήταν η πρώτη φορά που έκανα ένα πέρασμα σε μια σειρά ελληνική και είχα μια ημέρα γύρισμα, οπότε ήταν ένας ηθοποιός που ήμασταν σε κάποιες από τις σκηνές μαζί. Ήμουν 18, τότε αυτός 54 και είχαμε πει απλά “γεια”. Και όταν τελείωσε το γύρισμα, πήγα στο καμαρίνι για να αλλάξω για να φύγω.

Αλλάζω, πάω να πάρω την τσάντα μου, μπαίνει μέσα και πάει να με φιλήσει. Του κάνω όπα! Το πρώτο πράγμα που σκεφτόμουν είναι τι σιχαμένο και τρομακτικό είναι αυτό που κάνει. Μπήκε στον χώρο μου και ήρθε κατά πάνω μου. Σκέφτηκα από πού το πήρε αυτό το vibe; Με ποιο δικαίωμα; Μήπως του έδωσα εγώ κάτι; Δεν του έδωσα καμία τέτοια εντύπωση. Και το χειρότερο είναι ότι συνεχίζει: «Σου ζητώ χίλια συγγνώμη, απλά οι περισσότερες κοπέλες στην ηλικία σου που είναι ηθοποιοί... ξέρεις».