Δημήτρης Φιντιρίκος: Η δημόσια απάντηση του για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 24χρονης

«Καμία ανοχή»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Δημήτρης Φιντιρίκος: Η δημόσια απάντηση του για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 24χρονης

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχει γίνει ο κακός "χαμός" με αφορμή την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης μιας 24χρονης κοπέλας στην Θεσσαλονίκη. Πιο συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Φιντιρίκος είδε να εμπλέκεται επίσης το όνομά του μέσω των social media για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Έτσι, ο γνωστός επιχειρηματίας θέλησε να τοποθετηθεί δημόσια μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram καθώς δημοσίευσε μια μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό όπου μεταξύ άλλων διέψευσε οποιαδήποτε εμπλοκή με τον βιασμό της 24χρονης κοπέλας. Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε πως την συγκεκριμένη περίοδο που έγινε το περιστατικό βρισκόταν στο εξωτερικό.

Η ανάρτηση του Δημήτρη Φιντιρίκου

«Προς μεγάλη μου έκπληξη και δυσαρέσκεια τις τελευταίες ημέρες εμπλέκεται το όνομά μου, μέσω αμφιβόλου προελεύσεως λογαριασμών στο Instagram σε μια αποτρόπαια πράξη κακοποίησης νεαρής κοπέλας, κατά τη διάρκεια των γιορτών, που παρεμπιπτόντως εγώ απουσίαζα στο εξωτερικό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και εδώ να ήμουν θα μπορούσα να είχα την οποιαδήποτε ανάμειξη.

Η στάση ζωής και οι αρχές μου δεν θα μου επέτρεπαν ποτέ να διανοηθώ την οποιαδήποτε ανάμειξη σε κάτι τέτοιο. Ήδη έχω προβεί σε μήνυση εις βάρος συγκεκριμένου προσώπου που χρησιμοποιεί το όνομα μου, αυθαίρετα και συκοφαντικά, πράγμα που θα συνεχιστεί που θα συνεχιστεί και με όποιον αναπαράγει κάτι ανάλογο εξόχως δυσφημιστικό.

Διευκρινίζω ότι το όνομα μου δεν βρίσκεται στην μήνυση που έχει καταθέσει η συγκεκριμένη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη. Επίσης ουδεμία σχέση έχω με το video της Ιωάννας Τούνη, κάτι που θα μπορούσε να επιβεβαιώσει και η ίδια.

Είναι εξαιρετικά λυπηρό να σπιλώνονται προσωπικότητες και να συκοφαντούνται άνθρωποι προκειμένου ορισμένοι να κερδίσουν λίγα λεπτά δημοσιότητας. Ας το κάνουν μέσω της δουλειάς τους και της γενικότερης κοινωνικής ζωής τους, πράγμα που κάνω και εγώ καθημερινά με κόπο και θυσίες.

Τέλος, χωρίς να θέλω να παρέμβω στην δουλειά της ΕΛ.ΑΣ. και της Δικαιοσύνης, που εμπιστεύομαι τυφλά, εκφράζω την αμέριστη συμπαράσταση μου στην κοπέλα, όπως και σε κάθε γυναίκα που μπορεί να έχει υποστεί κάτι ανάλογο, και να αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες όπου υπάρχουν. Είμαι σταθερά απέναντι και πολέμιος σε κάθε μορφή βίας, απ’ όπου κι αν προέρχεται. Καμία ανοχή».

Το χρονικό της υπόθεσης με την καταγγελία της 24χρονης

Γόνος επιχειρηματικής οικογένειας των Αθηνών συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη μετά από καταγγελία μιας 24χρονης η οποία δήλωσε ότι τη βίασε σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου καθώς την είχε προσκαλέσει σε ένα πάρτι που είχε κάνει.

Πιο συγκεκριμένα, η 24χρονη κοπέλα κατέθεσε μήνυση εναντίον του 27χρονου για βιασμό, με αποτέλεσμα λίγες ώρες αργότερα ο γνωστός επιχειρηματίας να εντοπιστεί, οι αστυνομικοί να του περάσουν χειροπέδες και εν συνεχεία να περάσει από εισαγγελέα και ανακριτή.

Με ομόφωνη απόφαση, ο 27χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. Δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος ενός δεύτερου ατόμου που φέρεται να είχε μισθώσει τη σουίτα.