Ανοιχτά σήμερα σούπερ μάρκετ και καταστήματα - Αυτά είναι τα ωράρια λειτουργίας

Μέχρι τι ώρα θα μείνουν ανοικτά;

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Ανοιχτά σήμερα σούπερ μάρκετ και καταστήματα - Αυτά είναι τα ωράρια λειτουργίας

Μετά την έκτακτη ανακοίνωση του Σκλαβενίτη που αφορά τις τροποποιήσεις σχετικά με τις τιμές των προϊόντων, και τις χειμερινές εκπτώσεις που είναι σε ισχύ από την Δευτέρα 10/01. Σήμερα, Κυριακή 16/01, είναι η πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων και τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα σε όλη την επικράτεια πρόκειται να είναι ανοιχτά.

Το ωράριο των καταστημάτων και των σούπερ μάρκετ σήμερα 16/01

Όλα τα εμπορικά καταστήματα, τα εμπορικά κέντρα και τα πολυκαταστήματα έχουν ωράριο λειτουργίας από τις 11:00 έως τις 18:00, τα πολυκαταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 11:00 έως τις 20:00.

Ανοιχτά θα είναι, επίσης, από τις 11:00 έως 20:00 το βράδυ και αρκετά σούπερ μάρκετ. Υπενθυμίζουμε ότι η πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη κάθε εκπτωτικής περιόδου ορίζει να είναι ανοικτά τα καταστήματα, ωστόσο, εάν η εκάστοτε Κυριακή είναι επίσημη αργία, τότε μετατίθεται για την επόμενη Κυριακή.

Οι Κυριακές που θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά φέτος:

  • Η πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη κάθε τακτικής εκπτωτικής περιόδου. Εάν «πέφτει» επίσημη αργία, τότε η δυνατότητα μετατίθεται για την επόμενη Κυριακή
  • Οι δύο Κυριακές πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων
  • Η Κυριακή των Βαΐων
  • Η τελευταία Κυριακή του έτους
  • Δύο Κυριακές κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων

Σε ισχύ οι χειμερινές εκπτώσεις - Τι πρέπει να προσέξουν οι πολίτες

Την Δευτέρα 10/1 ξεκίνησαν οι χειμερινές εκπτώσεις, που πρόκειται να διαρκέσουν έως τις 28 Φεβρουαρίου. Την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, στις 16 Ιανουαρίου, τα εμπορικά καταστήματα θα είναι προαιρετικά ανοικτά σε όλη την επικράτεια, από τις 11:00 έως τις 20:00 με όλα τα μέτρα ασφάλειας, μιας και τα κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα μας ολοένα και αυξάνονται.

«Ας ελπίσουμε τα μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων και η επάρκεια αγαθών στην αγορά δεν θα συνοδευτούν από την έλλειψη φυσικής παρουσίας ανθρώπινου δυναμικού, λόγω κορωνοϊού, ώστε τα εμπορικά καταστήματα να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν επαρκώς τους πελάτες, που έχουν ανάγκη περισσότερο από ποτέ, και να πλησιάσουν τον προ πανδημίας τζίρο των 5,5 δισ. ευρώ της εκπτωτικής περιόδου», δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβούλιου Αττικής Βασίλης Κορκίδης με αφορμή την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων.

Σύμφωνα με το νόμο, τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, 16 Ιανουαρίου, με ωράριο λειτουργίας από τις 11:00 έως τις 20:00.

Σχετικά με την αμοιβή του προσωπικού την Κυριακή, η νομοθεσία προβλέπει ότι οι εργοδότες έχουν υποχρέωση, να καταβάλουν τα αντίστοιχα ωρομίσθια για την παραχθείσα εργασία με προσαύξηση 75%.

Ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις την Δευτέρα 10/1