Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση στην Ιωάννα Τούνη - Τι απαντά η δικηγόρος του άντρα που κατονόμασε η ίδια;

«Η ζημιά είχε γίνει ήδη»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση στην Ιωάννα Τούνη - Τι απαντά η δικηγόρος του άντρα που κατονόμασε η ίδια;

Το μεσημέρι της Κυριακής 16/01 μέσα από την εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» μίλησε ζωντανά η Σωτηρία Πανουσάκη, δικηγόρος του άντρα που κατονόμασε η Ιωάννα Τούνη το βράδυ του Σαββάτου μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό ότι διέρρευσε του revenge porn βίντεο.

Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα ο συγκεκριμένος άντρας μετά τη διαρροή του ονόματός του υπέβαλε σήμερα μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση στην γνωστή influencer. Έτσι, η δικηγόρος ανέφερε χαρακτηριστικά στην εκπομπή πως:

Οι δηλώσεις της δικηγόρου του άντρα που κατονόμασε η Ιωάννα Τούνη

«Έχει γίνει ο διασυρμός του από χθες. Έχει κινηθεί η διαδικασία η νομική, οπότε θα αποφανθούν τα ελληνικά δικαστήρια για την κίνηση της Ιωάννας Τούνη. Για το χρονικό σημείο που επέλεξε η κυρία Τούνη να κάνει αυτή την ανάρτηση δεν μπορώ να γνωρίζω. Είναι και για εμάς ακατανόητο για ποιον λόγο.

Δυο χρόνια περίπου πριν ανέβηκε το συγκεκριμένο βίντεο που πρωταγωνιστεί το ζευγάρι. Ο πελάτης μου αμέσως μόλις ανέβηκε το βίντεο, κατέφυγε στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος Θεσσαλονίκης και υπέβαλε μήνυση δίνοντας στην αστυνομία όλα τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του.

Όσο θύμα ήταν η κυρία Τούνη, άλλο τόσο ήταν και ο ίδιος. Το βίντεο δεν το είχε στην κατοχή του ο εντολέας μου. Από κάποιον άλλο έχει διαρρεύσει. Αν μπορούσε κάποιος να δει το συγκεκριμένο βίντεο, θα έβλεπε πως δεν κρατούσε το κινητό. Δεν τραβούσε το βίντεο ο ίδιος.

Είχαν δοθεί κάποιες εξηγήσεις εκατέρωθεν και έγινε τώρα αυτή η αναφορά στο όνομα του πελάτη μου. Δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία αυτά τα δύο χρόνια. Προφανώς δεν είχαν βρει στην αστυνομία την πηγή. Αυτοί που ανεβάζουν αυτά τα βίντεο παίρνουν προφυλάξεις. Δεν έχουμε περαιτέρω ενημέρωση από την αστυνομία.

Ο πελάτης μου δεν επικοινώνησε με την Ιωάννα Τούνη. Ο πελάτης μου χθες σοκαρίστηκε. 19:40 έγινε η δημοσίευση και μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα δεχόταν μια σειρά από επικριτικά σχόλια, τα οποία τα έχουμε στην κατοχή μας για να τα χρησιμοποιήσουμε για τη βλάβη που έχουμε υποστεί.

Είναι ένα άτομο που έχει μια συγκεκριμένη δραστηριότητα που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα. Σε λιγότερο από μια ώρα βρίσκονταν οι φωτογραφίες και το προφίλ του σχεδόν σε όλες τις διαδικτυακές εφημερίδες.

Η ζημιά είχε γίνει ήδη. Όσο θα έπρεπε να επικοινωνήσει ο πελάτης μου με την κυρία Τούνη, άλλο τόσο θα έπρεπε και εκείνη πριν κάνει οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια. Και μάλιστα το πρωτοφανές και το παράδοξο είναι πως στην ανάρτησή της αποδέχεται πως δεν έχει ισχυρές αποδείξεις για τη συγκεκριμένη κατηγορία. Η κατηγορία όμως είναι βαριά.

Ο πελάτης μου συγκαταλέγεται στα θύματα. Έχει διασυρθεί η προσωπική του ζωή με τη δημοσιοποίηση αυτού του βίντεο. Θέλοντας να αποκαταστήσει το όνομα ενός ανθρώπου σπιλώνει το όνομα ενός άλλου. Αν ζητήσει μια συγγνώμη ή προβεί σε κάποια αποκαταστατική ενέργεια ίσως και να μην προχωρήσει περαιτέρω ο πελάτης μου.

Η ηθική βλάβη που έχει υποστεί ο πελάτης μου είναι ανυπολόγιστη. Το προφίλ της Ιωάννας Τούνη είναι δημόσιο. Θα πρέπει να είμαστε όλοι πάρα πολύ προσεχτικοί όταν αναφέρουμε ονόματα και πρόσωπα. Το διαδίκτυο έχει τεράστια δυναμική και πρέπει να είναι αποδεδειγμένα αυτά που λέμε».

Η απάντηση του άνδρα στην Τούνη: «Δεν είμαι εγώ αυτός που διέρρευσε το βίντεο...»

Χαμός έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες με αφορμή τον βιασμό 24χρονης στην Θεσσαλονίκη. Πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι κατονόμασαν τους ανθρώπους που φημολογείται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση, χωρίς όμως να υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν την εμπλοκή τους στο περιστατικό.

Το όνομα του Δημήτρη Φιντιρίκου βγήκε στην επιφάνεια, ως το άτομο το οποίο διέρρευσε το ροζ βίντεο της Ιωάννας Τούνη, όμως λίγες ώρες μετά η γνωστή Influencer, θέλησε να αποκαταστήσει την αλήθεια γύρω από το όνομά του, κατονομάζοντας τον άνθρωπο που, όπως ισχυρίζεται, είναι υπεύθυνος για την διαρροή του βίντεό της, τον Μ.Κ.

Ο Μ.Κ μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στα Instagram, θέλησε να πάρει θέση για τα όσα ειπώθηκαν από την Τούνη και προχώρησε σε μία μακροσκελή ανάρτηση το βράδυ του Σαββάτου 15/01, με σκοπό να μιλήσει για την δική του πλευρά σχετικά με το συμβάν.

Ο άνδρας μεταξύ άλλων, υποστηρίζει ότι «το όνομά μου έχει διασυρθεί ανεπανόρθωτα στο ιντερνετ κι όλα τα social media καθώς άκριτα έγινε δεκτό ότι αυτό που αναφέρει η Τούνη είναι και αληθές. Προς αποκατάσταση της αλήθειας δηλώνω ότι όσο έχει θιγεί η Τούνη από την εν λόγω δημοσιοποίηση του βίντεο άλλο τόσο έχω θιγεί κι εγώ και έχω υποβάλει πρώτος έγκληση σε βάρος κάθε υπευθύνου, παρέχοντας στην αστυνομία όσα στοιχεία είχα στη διάθεσή μου, από τις 10/5/2020. Από όσο γνωρίζω μήνυση κατά αγνώστων έχει υποβάλλει και η Τούνη. Συνεπώς δεν μπορούσα να είμαι εγώ αυτός που το διέρρευσε και την ίδια στιγμή να καταγγέλλω τον εαυτό μου στην Αστυνομία. Αυτό το γνωρίζει η Τούνη αλλά το απέκρυψε από τη δημοσίευσή της», ενώ αναφέρει ότι:

«έχω υποβάλλει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και θα κινηθώ νομικά σε βάρος όλων όσων, χωρίς να γνωρίζουν, συνεχίζουν να με διαπομπεύουν και είμαι βέβαιος ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη» και καταλήγει:

«Εξ άλλου από την δημοσιοποίηση του εν λόγω βίντεο έχω υποστεί προσωπική ανεπανόρθωτη βλάβη και ως εκ τούτου είμαι θύμα και εγώ ο ίδιος»

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση στην Ιωάννα Τούνη