«Έπεφτε το οξυγόνο και έπαθε..» - Συντετριμμένος ο Βασίλης Σαλέας μετά τον θάνατο της γυναίκας του από κορωνοϊό

«Ήταν 13 μέρες στο νοσοκομείο»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Έπεφτε το οξυγόνο και έπαθε..» - Συντετριμμένος ο Βασίλης Σαλέας μετά τον θάνατο της γυναίκας του από κορωνοϊό

Σε βαρύ πένθος έχει βυθιστεί τις τελευταίες ώρες ο Βασίλης Σαλέας, καθώς η γυναίκα του, Κάρμεν Παναγιωτοπούλου, έχασε την μάχη με τον κορωνοϊό, σε ηλικία 62 ετών, μετά από 13 ημέρες παραμονής της στο νοσοκομείο.

Ο ίδιος μίλησε το πρωί της Δευτέρας (17/1) στην εκπομπή «Love It» και τον Αλέξη Μπαρτζώκ για την σύζυγό του, η οποία δεν είχα προλάβει να εμβολιαστεί.

Οι δηλώσεις του Σαλέα μετά τον θάνατο της γυναίκας του από κορωνοϊό

«Είναι απίστευτο, δεν μπορούμε να το χωνέψουμε, δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Ήταν υγιέστατη, δεν είχε κάτι. Ήταν 13 μέρες στο νοσοκομείο, έπεφτε το οξυγόνο και έπαθε καρδιακή ανεπάρκεια μέσα στο νοσοκομείο. Είχε μερικές μέρες βελτίωση, την μία μέρα ήταν έτσι, την άλλη αλλιώς. Προς το τέλος ήταν λίγο καλά, είχε ανέβει το οξυγόνο και την άλλη μέρα είχε κατέβει. Οι γιατροί μας έλεγαν ότι πάμε καλά…

Η σύζυγος μου δεν ήταν εμβολιασμένη, αλλά είχε νοσήσει και ήταν προς το τέλος. Θα έκανε και το εμβόλιο μετά. Δεν είχε υποκείμενα νοσήματα, εντελώς τίποτα, ήταν πολύ υγιέστατη. Καθυστέρησε να κάνει το εμβόλιο και μετά νόσησε. Ήταν λίγο διστακτική στην αρχή, αλλά όλοι θα το κάναμε. Την είχα συμβουλεύσει, αλλά θα το έκανε ούτως ή άλλως.Μιλάγαμε μαζί της μέχρι και την προτελευταία μέρα. Τις άλλες φορές δεν μπορούσε να μιλήσει καθαρά, την τελευταία φορά μίλησε και πιο έντονα και πιο δυνατά. Μετά από εκεί και πέρα τελειώσανε τα πάντα. Πιθανώς θα γίνει την Τρίτη η κηδεία» είπε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Σαλέας.

Λίγα λόγια για τον Βασίλη Σαλέα

Ο Βασίλης Σαλέας ( Παναγιωτόπουλος) γεννήθηκε στο Μεσολόγγι το 1958. Είναι Ρωμά και έχει αφήσει το αποτύπωμά του ως εξαιρετικός κλαρινίστας. Μεγαλώνοντας σε οικογένεια, μουσικών, η ενασχόληση του με την μουσική από τα παιδικά του κιόλας χρόνια ήταν φυσικό επακόλουθο.

Ο πατέρας του Νικόλας και ο θείος του Βασίλης υπήρξαν οι πρώτοι του δάσκαλοι στο κλαρίνο. Μόλις εννέα χρονών είναι σε θέση να παίζει κλαρίνο και στα έντεκα του εμφανίζεται ήδη σε χώρο διασκέδασης στην Πάτρα. Για τον Βασίλη Σαλέα το κλαρίνο είναι τρόπος ζωής και έκφρασης και όπως λέει χαρακτηριστικά: «Είναι ο μεγαλύτερος έρωτας της ζωής μου. Δεν μπορώ να σκεφτώ μια μέρα της ζωής μου χωρίς αυτό. Μια μεγάλη και ανιδιοτελής αγάπη. Κι αν με ρωτήσεις αν το έχω πάνω από την οικογένειά μου, θα σου απαντήσω “ναι”. Ξέρεις, γιατί; Μεγάλωσα με το κλαρίνο. Είναι αυτό που μου έδωσε τα κατάλληλα υλικά προκειμένου να δημιουργήσω τη ζωή μου. Μέσα από αυτό εξωτερικεύω την ψυχή μου. Φυσικά, αποτελεί και μια δουλειά που φέρνει χρήματα, αλλά πιστεύω ότι αν κάτι δεν το αγαπάς, δεν μπορείς να το κάνεις για πολύ, ό,τι και αν είναι αυτό. Μόνο η αγάπη τα φέρνει όλα στη ζωή».