«Ζητώ συγγνώμη...» - Η απάντηση της Σταματίνας Τσιμτσιλή μετά το σάλο που έγινε στα social media

«Άστοχες οι λέξεις νέοι και ωραίοι»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Ζητώ συγγνώμη...» - Η απάντηση της Σταματίνας Τσιμτσιλή μετά το σάλο που έγινε στα social media

Λίγο μετά την έναρξη της σημερινής (19/1) εκπομπής της, η Σταματίνα Τσιμτσιλή «έκλεψε» λίγο χρόνο από το Happy Day προκειμένου να δώσει τη δική της απάντηση στον σάλο που έχει δημιουργηθεί στα social media γύρω από το όνομά της, μετά από μία ατάκα της στη χθεσινή (18/1) εκπομπή.

Συγκεκριμένα, η παρουσιάστρια ξεκίνησε να μιλάει για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη και για τη συνέντευξη που εκείνη παραχώρησε, ωστόσο πρώτα αισθάνθηκε την ανάγκη να ξεκαθαρίσει μερικά πράγματα στους τηλεθεατές.

Χθες (18/1) κατά τη διάρκεια της συζήτησής της με τον Δήμο Βερύκιο, η Σταματίνα Τσιμτσιλή είπε πως δεν θα έπρεπε νέα και ωραία παιδιά να νιώθουν την ανάγκη να γίνουν βιαστές, και αυτή η φράση της δέχθηκε σωρεία αρνητικών σχολίων.

Η τοποθέτηση της Σταματίνας Τσιμτσιλή

«Νιώθω την ανάγκη να πω δυο, τρία πράγματα γιατί έχω στεναχωρηθεί πάρα πολύ από χθες. Κάποιοι απομόνωσαν μια φράση δική μου σε μια κουβέντα δεκαπέντε λεπτών προσπαθώντας να παραποιήσουν τα λεγόμενα μου και τα πιστεύω μου. Νομίζω ότι με γνωρίζετε, ξέρετε ποια είμαι, τις απόψεις μου, τη στάση ζωής μου. Είμαι μητέρα δύο κοριτσιών, είμαι γυναίκα άρα για μένα είναι μονόδρομος σαν σκέψη και σαν στάση ζωής να είμαι με τα θύματα αυτών των ιστοριών σε μια εποχή που έχουμε δολοφονίες γυναικών, έχει ξεσπάσει το #metoo, έχουμε εκμετάλλευση γυναικών.

Κάποιοι απομόνωσαν τα 40 δευτερόλεπτα του «απορώ πως νέοι και ωραίοι έχουν ανάγκη να ναρκώσουν μια γυναίκα για να συνευρευθούν» θεωρώντας ότι εγώ έτσι προσπαθώ να «ξεπλύνω» και να υποστηρίξω. Έχω σκεφτεί πολλές φορές τι θα πω και τι πρέπει να πω, αλλά είμαι συναισθηματικά φορτισμένη.

Θέλω να σας πω, κοιτώντας σας στα μάτια, ότι δεν γνωρίζω αυτούς τους ανθρώπους, δεν θέλω να τους γνωρίσω, δεν θέλω να τους υποστηρίξω και ούτε είχα ποτέ αυτή τη διάθεση. Είμαι απέναντι τους όπως είναι η ελληνική κοινωνία. Και όποιος πραγματικά θέλει να σχηματίσει μια άποψη, μπορεί να μπει στα social media μου ή στο web tv του σταθμού και να δει την ολοκληρωμένη κουβέντα.

Οι λέξεις νέοι και ωραίοι στον προσδιορισμό ενός καταγγελόμενου βιαστή είχαν μια ατυχή χρήση, ήταν άτυχες και για αυτό ζητώ συγγνώμη», είπε χαρακτηριστικά η παρουσιάστρια.

Για τα σχόλια που δέχεται για την υπόθεση της 24χρονης τοποθετήθηκε και η Κατερίνα Καινούργιου

Η Κατερίνα Καινούργιου από την ημέρα που έγινε γνωστή η υπόθεση βιασμού της 24χρονης στην Θεσσαλονίκη, αλλά και ξεκίνησαν οι ανάμεσα στην Ιωάννα Τούνη και τον άνδρα που κατηγορεί πως δημοσίευσε το ροζ βίντεο της, έχει δεχτεί επίθεση από τα social media καθώς υπάρχουν φωτογραφίες της με τους άνδρες που φέρεται πως κατηγορούνται.

Σήμερα 18/1 στην εκπομπή Super Κατερίνα, θέλησε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση για το εν λόγω θέμα που έχει δημιουργηθεί, αλλά και τα αρνητικά σχόλια που δέχτηκε για τις φωτογραφίες του θύματος με blur στο πρόσωπο.

«Γνωρίζω ένα από τα παιδιά που είναι επιχειρηματίες στο μαγαζί, είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Απογοητευμένος πάρα πολύ.μηνύσεις Τον έχουν διώξει πολύ καιρό από το μαγαζί (τον άνθρωπο που φέρεται να εμπλέκεται), είχε μια εργασιακή σχέση με το μαγαζί. Αυτό ξέρω εγώ», είπε η Κατερίνα Καινούργιου.

Μετά λοιπόν το διαφημιστικό διάλειμμα ανέφερε: «Να διευκρινίσω δύο πράγματα. Εμείς την καλύπτουμε την κοπέλα όσο το δυνατόν μπορούμε. Με μπλέρ κλπ. Δεν έχει σχεδόν τίποτα φανεί, δεν μπορεί κανείς να αντιληφθεί κάτι, είναι η εικόνα που παίζει παντού. Από εκεί και πέρα, οι πληροφορίες που έχουμε δώσει ήμασταν πολύ προσεκτικοί. Άλλη μια διευκρίνηση για να μην ξανά υπάρξουν παρεξηγήσεις γιατί είναι μια δικτατορία των social media που πρέπει να είσαι προσεκτικός σε οτιδήποτε και να λες. Θα μου πεις γιατί απολογούμαι; Δεν απολογούμαι, απολογούμαι για τους τηλεθεατές σε περίπτωση που δεν το καταλαβαίνουν.

Είπα πριν ότι από το συγκεκριμένο μαγαζί, το Αχίλλειον, τυχαίνει ένας από τους επιχειρηματίες να είναι και φίλος μου. Εννοείται πως δεν μιλάω για τον ίδιο τον άνθρωπο που έχουν διώξει. Όταν είσαι σε μια παρέα που μπορεί να έχει τύχει και να σου ζητήσει ένας άνθρωπος να βγάλετε μια φωτογραφία, το ότι έχεις φωτογραφία με αυτόν τον άνθρωπο, δεν σημαίνει ότι έχεις ζητήσει πριν το ποινικό του μητρώο. Εμένα μου ζητάνε φωτογραφίες και έχω βγάλει με το σύμπαν. Δεν γνώριζα από πριν τι έχουν κάνει αυτοί οι άνθρωποι και εννοείται αν ποτέ κάποιος από τους ανθρώπους που έστω να έλεγα ένα “γεια” από μακριά να αποδειχτεί κάτι τέτοιο, είναι τέλος. Το ίδιο ισχύει και για συνεργάτες μου. Σας παρακαλώ πολύ να είστε πολύ προσεκτικοί σε αυτά που γράφετε και αυτά που λέτε. Σας ευχαριστώ», είπε η Κατερίνα Καινούργιου.