Θετικός στον κορωνοϊό ο Άρης Πορτοσάλτε

Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του;

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Θετικός στον κορωνοϊό ο Άρης Πορτοσάλτε

Το πρωί της Τετάρτης 19/01 ο Άρης Πορτοσάλτε δεν βρέθηκε στην πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΚΑΪ, 100.01 αλλά ούτε και από την τηλεοπτική εκπομπή «Σήμερα».

Πιο συγκεκριμένα, ο λόγος είναι διότι γνωστοποίησε μέσα από μια τηλεφωνική κλήση που είχε πως διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό. Να τονίσουμε πως και ο Κώστας Καραμανλής βρέθηκε θετικός.

Οι δηλώσεις του Άρη Πορτοσάλτε

«Έκανα self test κάθε βράδυ, το βράδυ της Δευτέρας βγήκε η δεύτερη γραμμούλα. Απογοητεύεσαι. Είχα ένα γαργαλητό στον λαιμό. Είμαι από αυτούς τους ανθρώπους που ακούει το σώμα του».

Λίγα λόγια για τον Άρη Πορτοσάλτε

Ο Άρης Πορτοσάλτε (Κωνσταντινούπολη, 1963) είναι Έλληνας δημοσιογράφος και διευθύνων συμβουλος του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ 100.3 και του τηλεοπτικού καναλιού ΣΚΑΪ. Είναι δημοσιογραφος από το 1984. Το 1989 ξεκίνησε να εργάζεται σε εφημερίδες. Στη συνέχεια έγινε ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΚΑΪ 100.3.

Από το 1991 παρουσιάζει δελτία ειδήσεων στο ραδιόφωνο, όπου έχει δική του ραδιοφωνική εκπομπή. Επίσης, συμμετέχει ως σχολιαστής σε δελτία ειδήσεων του τηλεοπτικού ΣΚΑΪ. Πρόσφατα έγινε διάσημος για τα σχόλια του σχετικά με την ελληνική οικονομική κρίση. Ήταν επίσης ο συντονιστής του προγράμματος 1821: Η γέννηση ενός έθνους κράτους (2011), γνωστού προγράμματος του ΣΚΑΪ.

Στις 18 Δεκεμβρίου 2014 ο Πορτοσάλτε ξεκίνησε να παρουσιάζει την σειρά ραδιοφωνικών εκπομπών Γνωρίζοντας την ιστορία μας - Η γέννηση ενός αρχιπελάγους συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και τα Πανεπιστήμια Αιγαίου, Κρήτης και Θεσσαλονίκης.

Το βράδυ της 10ης προς 11ης Οκτωβρίου 2020, άγνωστοι πέταξαν τρικάκια και έγραψαν συνθήματα έξω από το σπίτι του.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι το γεγονός προήλθε από επί μέρες στοχοποίησή του από την Αυγή και την Εφημερίδα των Συντακτών. Η επίθεση καταδικάστηκε από κυβερνητικούς αξιωματούχους,τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλους φορείς. To 2021 η ΕΣΗΕΑ τον διέγραψε οριστικά από μέλος της για απεργοσπαστική δραστηριότητα.[7]