Συγκινημένη η Δανάη Μπάρκα - «Η Γεωργία και καμία Γεωργία δεν είναι μόνη της εκεί έξω»

Οι συγκλονιστικές δηλώσεις της για την 24χρονη στην Θεσσαλονίκη που έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Συγκινημένη η Δανάη Μπάρκα - «Η Γεωργία και καμία Γεωργία δεν είναι μόνη της εκεί έξω»

Στην υπόθεση της κοπέλας που βιάστηκε στην Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε το πρωί της Τετάρτης (19/1) η Δανάη Μπάρκα, κατά την διάρκεια της εκπομπής της, λίγες ώρες μετά την συγκλονιστική συνέντευξη που παραχώρησε.

Οι δηλώσεις της Μπάρκα για την υπόθεση της 24χρονης

«Η Γεωργία και καμία Γεωργία δεν είναι μόνη της εκεί έξω. Ακόμα και στο όνομά της να μην ήταν ένα δωμάτιο, ακόμα και αν δεν είχε το μυαλό εκείνη τη στιγμή να κλείσει μιλάμε για έναν βιασμό. Είτε έχεις το όνομά σου το δωμάτιο, είτε δεν το έχεις, μιλάμε για έναν βιασμό, η πράξη είναι ειδεχθής και οι άνθρωποι πρέπει να τιμωρηθούν οι άνθρωποι που εμπλέκονται σε όλο αυτό. Πρέπει να σταματήσουν κορίτσια και αγόρια να αισθάνονται αμήχανα, φοβισμένα, θύματα. Υπάρχει και η γραμμή 15900 για οποιονδήποτε άνθρωπο θέλει να μιλήσει. Σίγουρα υπάρχουν τρόποι, ακόμα κι αν φοβάστε, να μιλήσετε στους αρμόδιους φορείς.

Αυτή τη στιγμή δεν είναι μόνη της η Γεωργία. Και καμία Γεωργία, κανένας Γιώργος και κανένας Νίκος δεν είναι μόνος του. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι, να μη φοβόμαστε, να μη φοβούνται, γι’ αυτό είναι η ανθρωπιά και η κοινωνία. Μπράβο στη Γεωργία και τη γενναιότητά της», ανέφερε η παρουσιάστρια.

Δεκάδες μηνύματα συμπαράστασης στο διαδίκτυο - «Είμαστε μαζί σου»

Το πανελλήνιο έχει συγκλονίσει τις τελευταίες ημέρες η υπόθεση βιασμού στην Θεσσαλονίκη με θύμα την 24χρονη Γεωργία Μπίκα η οποία παρόλο που βρίσκεται ακόμη σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, πήρε το θάρρος να δώσει μια αποκλειστική συνέντευξη που πρόκειται να προβληθεί σε λίγο καιρό, καθώς μίλησε για το τι συνέβη το μοιραίο βράδυ σε εκείνο το δωμάτιο ξενοδοχείου.

Έτσι, η συγκεκριμένη συνέντευξη όπως είναι λογικό κάνει τον γύρο του διαδικτύου ενώ από την άλλοι οι χρήστες των social media θέλουν να δείξουν την δική τους συμπαράσταση προς το πρόσωπό της καθώς έχει δημιουργηθεί και το hashtag #με_τη_Γεωργία, με τα tweets να είναι εκατοντάδες.