Ξέσπασε ο γιος του Ανέστη Βλάχου - «Ο πατέρας μου πέρασε ένα...»

«Θα υπάρχουν πολλοί μάρτυρες που θα καταθέσουν για το πως ζούσε»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Ξέσπασε ο γιος του Ανέστη Βλάχου - «Ο πατέρας μου πέρασε ένα...»

Στην εφημερίδα Espresso παραχώρησε αποκλειστικές δηλώσεις ο γιος του Ανέστη Βλάχου λίγα 24ωρα πριν ανοίξει η διαθήκη του πατέρα του που έφυγε από την ζωή πριν από λίγο καιρό.

Όπως φαίνεται όλα ξεκίνησαν όταν ο Ηρακλής Βλάχος έμαθε για την σύνταξη διαθήκης του πατέρα του καθώς κανείς δεν γνώριζε αν υπήρχε στην πραγματικότητα η διαθήκη που είχε συντάξει ο ίδιος.

Εκ τότε, ο γιος του Ηρακλής βρίσκεται σε αντιπαράθεση τόσο με την ετεροθαλή αδερφή του Έλλη, όσο και με την δεύτερη σύζυγο του πατέρα του Μαρία Γαρίτση.

Οι δηλώσεις του γιου του Ανέστη Βλάχου

«Τη Δευτέρα περιμένω το προφανές και, όπως μας έχει προαναγγελθεί, η διαθήκη αυτή φέρνει όλα τα περιουσιακά στοιχεία στην κόρη του Έλλη. Από τη δική μας πλευρά θα υπάρξουν τριών ειδών νομικές προσβολές, α) για τη νόμιμη μοίρα, β)προσβολή για τη γνησιότητα της διαθήκης, γ) ο πατέρας μου δεν είχε δικαιοπρακτική ικανότητα.

Το τελευταίο σημαίνει ότι ο μπαμπάς λόγω αλλεπάλληλων εγκεφαλικών, δεν είχε την ικανότητα να συντάξει καμία διαθήκη. Είχε μάλιστα νοσηλευτεί τρεις φορές πολύ σοβαρά, το 2012, το 2017 και το 2021».

Το θέμα είναι καθαρά ηθικό για μένα που είμαι γιος του. Την υπόθεση της διαθήκης θα τη φτάσω μέχρι το τέλος και δε ζητάω τίποτα από θέμα οικονομικό ή περιουσιακό στοιχείο για να περάσει στην κατοχή μου.

Δεν θέλω απολύτως τίποτα. Το έχω δηλώσει ότι όσα μου ανήκουν και εκδικαστούν από αυτή την ιστορία θα τα δώσω στα ιδρύματα με παιδάκια που έχουν καρκίνο στη μνήμη του πατέρα μου. Θα υπάρχουν πολλοί μάρτυρες που θα καταθέσουν για το πως ζούσε ο πατέρας μου τα τελευταία χρόνια της ζωής του.

Με τον δικηγόρο μου έχουμε συγκεντρώσει όλα εκείνα τα πειστήρια που οφείλω για να αποκατασταθεί η μνήμη του. Δυστυχώς του πατέρα μου δεν του άξιζε να ζει έτσι τα τελευταία χρόνια της ζωής του..

Μόλις πήραμε χαμπάρι τι ακριβώς συνέβαινε πήραμε τα ηνία στα χέρια μας και δεν τον αφήσαμε λεπτό μόνο του μέχρι και τον θάνατό του. Ήμασταν νύχτα μέρα εκεί. Ήταν όμως πολύ αργά. Δυστυχώς δεν είχαμε καταλάβει το παραμικρό από όσα περνούσε».

«Ο πατέρας μου είχε άνοια! Θα ερευνήσουμε τα πάντα» - Ξέσπασε ο γιος του Ανέστη Βλάχου για την διαθήκη

Στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” βρέθηκε ο γιος του Ανέστη Βλάχου, Ηρακλής. Μετά τις αποκαλύψεις για το μυστηριώδες πρόσωπο που κρύβεται πίσω από το άνοιγμα της διαθήκης του πατέρα του που αναμένεται στις 24 Ιανουαρίου, μαζί με τον δικηγόρο του Κωνσταντίνο Παπαναστασίου μίλησαν για το θρίλερ που ακολούθησε μετά τον θάνατο του.

Σημειώνεται πως η πλευρά του γιου του Ανέστη Βλάχου αρνείται την ύπαρξη διαθήκης, ενώ η κόρη του ηθοποιού υποστήριζε εξαρχής πως υπήρχε μία ιδιόχειρη διαθήκη, την οποία είχε σφραγίσει ο ίδιος ο ηθοποιός πριν από 7 χρόνια.

«Πληροφορηθήκαμε και εμείς μέσω του δικηγόρου μας το άνοιγμα της διαθήκης του πατέρα μου στις 24 Ιανουαρίου. Μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση που η διαθήκη του πατέρα μου κατατέθηκε αμέσως μετά τον θάνατό του στις 2 Σεπτεμβρίου, και ενώ δεν είχε γνώση κανένα από τα μέλη της οικογένειας. Η διαθήκη κατατέθηκε από έναν πολίτη με αρχικά Κ.Σ, με αυτά τα αρχικά δεν υπάρχει κάποιο πρόσωπο που να γνωρίζουμε από το συγγενικό ή φιλικό περιβάλλον του πατέρα μου», ανέφερε.

Όπως προσθέτει, ο πατέρας του δεν έχει καταθέσει τίποτα στο Υποθηκοφυλάκειο της Δράμας σχετικά με ακίνητα ή περιουσία. Μάλιστα, σύμφωνα με τον εγγονό του, ο Ανέστης Βλάχος είχε στην ιδιοκτησία του μόνο ένα σπίτι και κάποια αγροτεμάχια. Ο ίδιος τόνισε ότι ο Ανέστης Βλάχος δεν ασχολούταν ποτέ με περιουσιακά στοιχεία.