Θρήνος στον χώρο της μόδας: Έφυγε από την ζωή ο Γάλλος σχεδιαστής Thierry Mugler

Μεγάλη θλίψη...

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Θρήνος στον χώρο της μόδας: Έφυγε από την ζωή ο Γάλλος σχεδιαστής Thierry Mugler

Μετά από τον χαμό του σχεδιαστή Νίνο Τσερούτι, ένας ακόμα θάνατος ήρθε να σκορπίσει θλίψη στον χώρο της μίδας. O λόγος για τον Thierry Mugler, γάλλο σχεδιαστή, ο οποίος απεβίωσε την Κυριακή 23/01 στα 73 του χρόνια από φυσικά αίτια και την αποκάλυψη έκανε ο πράκτοράς του, Ζαν-Μπατίστ Ρουζό.

Μάλιστα, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ανέβηκε μια μαύρη φωτογραφία η οποία ανακοίνωσε στους διαδικτυακούς ακόλουθους του σχεδιαστή τον ξαφνικό θάνατό του.

Η ανακοίνωση του θανάτου του Thierry Mugler

«Με απέραντη θλίψη πρέπει να σας ενημερώσουμε για τον θάνατο του Thierry Mugler, ο οποίος επήλθε την Κυριακή 23η Ιανουαρίου 2022», έγραψε ο ατζέντης του στην φωτογραφία που ανήρτησε στο Instagram του γνσωτού σχεδιαστή.

Λίγα λόγια για τον σχεδιαστή

  • Γεννήθηκε στο Στρασβούργο τον Δεκέμβριο του 1948 και ξεκίνησε την καλλιτεχνική του καριέρα ως χορευτής στο μπαλέτο της Όπερας του Ρήνου.
  • "Ο χορός με δίδαξε πολλά για τη στάση του σώματος, την οργάνωση του ρούχου, τη σημασία των ώμων, τη στάση του κεφαλιού, το παιχνίδι και τον ρυθμό των ποδιών", είχε πει αργότερα.
  • Σε ηλικία 20 ετών σπούδασε αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων και εγκαταστάθηκε στο Παρίσι το 1969. Το 1973, ίδρυσε το δικό του label "Café de Paris" που μετονόμασε αργότερα σε "Thierry Mugler".
  • Οι εκκεντρικές, structured και εκλεπτυσμένες σιλουέτες του τον έκαναν σύντομα διάσημο.
  • Η "γυναίκα Mugler", με τους τονισμένους ώμους, το βαθύ ντεκολτέ και την αφύσικα στενή μέση, που ερχόταν σε έντονη αντίθεση με την μποέμ τάση που χαρακτήριζε την παριζιάνικη μόδα της εποχής έκανε το γύρο του κόσμου.
  • Στις συλλογές του οι ρόλοι της γυναίκας εναλλάσσονταν καθώς τη μεταμόρφωνε από αντικείμενο φαντασιώσεων, σε γαλαξιακή σειρήνα, cyber-robot, άγγελο της κόλασης ή μετενσάρκωση της Marilyn Monroe.
  • Τολμηρές, ανατρεπτικές, ασεβείς ή φουτουριστικές, οι δημιουργίες του είχαν πάντα κάτι κοινό: πρόδιδαν την υπογραφή "Mugler” με την πρώτη ματιά.