Σήφης Βαλυράκης: Συγκινεί η ανακοίνωση της οικογένειάς του ένα χρόνο από τον θάνατό του

Δείτε αναλυτικά

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Σήφης Βαλυράκης: Συγκινεί η ανακοίνωση της οικογένειάς του ένα χρόνο από τον θάνατό του

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε σαν σήμερα 24/01 από τότε που "έφυγε" από την ζωή ο Σήφης Βαλυράκης. Με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός η οικογένειά του εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με την δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης ενώ το ετήσιο μνημόσυνο δεν έγινε λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα. Δείτε εδώ τα νέα σοκαριστικά στοιχεία για την υπόθεση.

Η ανακοίνωση της συζύγου του

«Σήμερα 24.01.2022 συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη στην Ερέτρια. Με το βλέμμα στραμμένο στην εξέλιξη της υπόθεσης, που μετά από την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον των φερομένων ως δραστών εκκρεμεί στον 2ο Ανακριτή του Πρωτοδικείου Χαλκίδας, η οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη είχε προγραμματίσει εντός του Κοιμητηρίου Παπάγου στον οικογενειακό τάφο της οικογένειας να πραγματοποιήσει το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο.

Δυστυχώς οι καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών καθιστούν τη διεξαγωγή του αδύνατη, καθώς το νεκροταφείο παραμένει κλειστό και η πρόσβαση στον χώρο έχει απαγορευθεί για λόγους ασφαλείας λόγω ολισθηρότητας και παγετού.

Όπως είχε συμβεί και κατά την κηδεία του, έτσι και τώρα δυστυχώς, άλλος ένας παράγοντας πλην της πανδημίας δεν επιτρέπει, την διεξαγωγή τώρα του μνημοσύνου και την ακώλυτη προσέλευση που θα αντιστοιχούσε στο μέγεθος της ιστορίας και της αξίας του εκλιπόντος.

Ύστερα από αυτά η οικογένεια του εκλιπόντος επιφυλάσσεται να πραγματοποιήσει ανοιχτό μνημόσυνο μετά την παρέλευση όλων αυτών των εμποδίων. Ούτως ή άλλως εκκρεμεί, και θεωρούμε ότι δεν αποτελεί υποχρέωση μόνο της οικογένειας, η πραγματοποίηση και ενός πολιτικού μνημοσύνου για τον Σήφη Βαλυράκη όποτε οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Σε κάθε περίπτωση απευθύνουμε θερμές ευχαριστίες στους χιλιάδες συμπολίτες που μας έχουν εκφράσει με κάθε μέσο τη συμπαράστασή τους».

"Έζησα και ζω ένα θρίλερ! Δεν έχει εξαφανιστεί, είναι εδώ" - "Ραγίζει" καρδιές η σύζυγος του Σήφη Βαλυράκη

Η σύζυγος του Σήφη Βαλυράκη, Μίνα Παπαθεοδώρου μίλησε το βράδυ της Τετάρτης (2/12) στον «Μαγικό κόσμο των ανθρώπων» και αναφέρθηκε στην απώλεια του, έντεκα μήνες μετά.

Να υπενθυμίσουμε εντωμεταξύ πως ο γνωστός βουλευτής εξαφανίσθηκε στις 24 Ιανουαρίου του 2021 και τελικά εντοπίστηκε νεκρός στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας του νομού Ευβοίας ενώ ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία.

«Όταν συνέβη αυτό, 24 Γενάρη, εγώ νόμιζα ότι βρισκόμουν σε ένα θρίλερ. Όταν είχαν έρθει τα ελικόπτερα να ψάξουν τη βάρκα και τον άντρα μου, που είχε εξαφανιστεί από το μεσημέρι που τον έψαχνα και ζούσα μία κατάσταση φιλμ, ένα κομμάτι από τα φιλμς που βλέπαμε. Τα ελικόπτερα να ψάχνουν στο νησί να βρούνε τη βάρκα, τον Σήφη, την οντότητά του, εγώ είχα εισέλθει σε μία κατάσταση-θρίλερ. Αναρωτιόμουν μήπως ζω ένα θρίλερ, μήπως ονειρεύομαι…

Έλειπε τρεις ώρες κι είχα αρχίσει να ανησυχώ. Φοβήθηκα μήπως με τη μικρή βαρκούλα κάτι έπαθε. Σκεφτόμουν πως εάν έπαθε κάτι η βάρκα, θα κολυμπούσε. Εδώ είχε περάσει Κέρκυρα - Αλβανία. Σπουδαίος κολυμβητής. Δεν μιλάμε για έναν άνθρωπο που θα χανόταν στη θάλασσα.

Από τις 3 άρχισα να φοβάμαι, γιατί θα σκοτείνιαζε στις 5. Οι λιμενικοί ήταν στημένοι έξω από το σπίτι μου και μου έλεγαν γιατί πήγε ο σύζυγός σας για ψάρεμα. Δηλαδή αυτά τα πράγματα δεν γίνονται. Από την αρχή μπήκα σε ένα θρίλερ. Το λιμενικό να μην έχει βάρκα. Να μου προτείνουν έναν ψαρά. Βρήκαν ψαρά να κάνει την έρευνα, να βρει τη βάρκα του άντρα μου. Ο ψαράς αυθαιρέτως έβαλε μπροστά πράγματα… Τον βρήκαμε στις 8, μετά από δικές μας προτροπές.

Έζησα και ζω ένα θρίλερ. Έχω μείνει στις 24 Γενάρη του 2021 και βαδίζω με μία τεράστια στενοχώρια, αλλά συγχρόνως με μία τεράστια δύναμη να τον βρω. Γιατί ο Σήφης Βαλυράκης δεν έχει εξαφανιστεί, είναι εδώ».