Εκτός OPEN ο Άκης Παυλόπουλος - Απεγκλωβίστηκε μετά από 17 ώρες

Οι πρώτες δηλώσεις για τα όσα βίωσε στην Αττική οδό

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Εκτός OPEN ο Άκης Παυλόπουλος - Απεγκλωβίστηκε μετά από 17 ώρες

Από τις 11:30 το πρωί της Δευτέρας 24/1 ήταν εγκλωβισμένος στην Αττική οδό ο παρουσιαστής και δημοσιογράφος Άκης Παυλόπουλος μαζί με ακόμη πάνω από 1000 πολίτες. Και χθες ο ίδιος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων και σόκαρε με τα όσα αντιμετώπιζε.

Σήμερα λοιπόν 25/1 δεν πήγε στην εκπομπή του στο OPEN, αφού απεγκλωβίστηκε μετά από 17 ολόκληρες ώρες (συγκεκριμένα στις 4:00 τα μεσάνυχτα) και πήγε στο σπίτι του να ξεκουραστεί.

Οι πρώτες δηλώσεις του Παυλόπουλου μετά τον απεγκλωβισμό του

«Ίσως η αργία να ήταν λύση από χθες. Τελικά αναρωτιέται κανείς τι λειτούργησε σωστά. Μετά από 17 ώρες εγκλωβισμένος στην Αττική Εδώ χρησιμοποιήσαμε μία από τις εξόδους, βοήθησε και ο στρατός μετά την παραδοχή της Αττικής Οδού, ότι είχε χάσει τον έλεγχο της κατάστασης. Όταν μας είπαν ότι μπορούμε να φύγουμε ήταν τόσο παγωμένα τα οχήματα γιατί είχαμε σβήσει τα κλιματιστικά, κινδυνεύαμε να μείνουμε από βενζίνη. Είχαμε παγώσει. Αρκετοί τα κλείδωσαν και έφυγαν, γύρω στα 200 άτομα.

Έχουν μείνει ακόμα πολλοί πίσω. Ήταν μια απίστευτη περιπέτεια, πολύ δύσκολες ώρες. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα μπορούσαμε να εγκλωβιστούμε στον πιο ακριβοπληρωμένο δρόμο της Ελλάδας, σε ένα κολαστήριο 5 αστέρων, σε αυτό είχε μετατραπεί τις τελευταίες ώρες η Αττική Οδός», είπε μιλώντας μέσω τηλεφωνικής σύνδεσης στην εκπομπή.

Πώς θα κινηθούν σήμερα 25/1 τα ΜΜΜ

Η κυκλοφορία των συρμών της γραμμής 1 του Μετρό θα γίνεται στο τμήμα Πειραιάς- Αττική και αντίστροφα από την έναρξη της λειτουργίας.

Επίσης, οι συρμοί των γραμμών 2 και 3 του Μετρό θα κυκλοφορούν κανονικά και στις 2 γραμμές από την έναρξη της λειτουργίας.

Δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Μετρό από και προς το Αεροδρόμιο. Όσο αφορά στη λειτουργία του τραμ, θα ξεκινήσει και στις 2 γραμμές στις 08.00 το πρωί.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΟΑΣΑ, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα στο οδικό δίκτυο της Αθήνας, εξαιτίας της συνεχιζόμενης έντονης χιονόπτωσης, καθιστούν αδύνατη σήμερα την εκτέλεση των πρωινών δρομολογίων με λεωφορεία και τρόλεϊ.

Εποπτικά συνεργεία της ΟΣΥ σε συνεργασία με την Τροχαία Αττικής θα διενεργούν αυτοψίες από τις πρώτες πρωινές ώρες, προκειμένου να επανεκτιμηθεί η κατάσταση για τη σταδιακή αποκατάσταση της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού από τα οδικά μέσα, στο βαθμό που οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, πάντα με γνώμονα την ασφάλεια των εργαζομένων και των επιβατών.

Προτεραιότητα, εφόσον αυτό καταστεί εφικτό, θα δοθεί στο κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά με στόχο να καλυφθούν οι κεντρικοί οδικοί άξονες.