Αλμπέρτο Εσκενάζυ: «Καταπέλτης» κατά του του Χρήστου Λούλη - «Το ταλέντο δεν σημαίνει απολύτως τίποτα...»

Oι οργισμένες δηλώσεις του ηθοποιού

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Αλμπέρτο Εσκενάζυ: «Καταπέλτης» κατά του του Χρήστου Λούλη - «Το ταλέντο δεν σημαίνει απολύτως τίποτα...»

Έξαλλος είναι με τις δηλώσεις του Χρήστου Λούλη και ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ. Ο Σπύρος Μπιμπίλας, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, το βράδυ της Δευτέρας 25/1, θέλησε να μοιραστεί το κείμενο που έλαβε από τον ηθοποιό, που φαίνεται να είναι αρκετά οργισμένος με τις δηλώσεις του συναδέλφου του.

Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα με το μήνυμα που έλαβε από τον Αλμπέρτο Εσκενάζυ

«Αυτό το κείμενο κριτικής στάλθηκε από τον Αλμπέρτο Εσκενάζυ, έναν αγωνιστή του θεάτρου. Λυπάμαι που άστοχες δηλώσεις οδηγούν σε τέτοιες σκληρές αντιδράσεις» έγραψε ο πρόεδρος του ΣΕΗ και παρέθεσε το παρακάτω κείμενο που έλαβε.

Αγαπητε κύριε Λούλη. Είμαι λάτρης των ελληνικών παροιμιών και έχω μάθει στη ζωή μου να σέβομαι και να εκτιμώ αυτούς που προσφέρουν στα κοινά κι όχι μόνο. Εκεί που είσαι ήμουν, εδώ που είμαι θα ‘ρθεις. Το ταλέντο δεν σημαίνει απολύτως τίποτα μιας και είναι υπό κρίση.

Το ήθος όμως είναι οδηγός ζωής. Επειδή διαβάζω να δηλώνεις απίστευτες ανοησίες, πρέπει να σου πω ότι πήρες το τιμόνι στραβά. Για πάρ’ το ίσα γιατί άμα κάψεις φλάντζα δεν σε σώζει τίποτα. Αυτό το σωματείο που απαξιώνεις έχει μεγάλη ιστορία αγώνων και προσφοράς.

Όσο για τον πρόεδρο του, τον Σπύρο Μπιμπιλα εύχομαι να μην χρειαστεί να σου φέρει τρόφιμα για τα παιδιά σου. Που θα το κάνει δηλαδή. Κανεις δεν είναι άτρωτος στην δουλειά μας. Κάποια στιγμή μπορεί να σταματήσει και το δικό σου τηλέφωνο να κτυπά και τότε θα καταλάβεις πόσα απίδια βάζει ο σάκος!! Ο καθένας κρίνεται από αυτά που λέει και κάνει. Ένας απλός συνάδελφος (αν με δέχεσαι), Αλμπερτο Εσκενάζυ.

Οι δηλώσεις του Σπύρου Μπιμπίλα για τον Χρήστο Λούλη

Στην εκπομπή Super Κατερίνα μίλησε το πρωί της Δευτέρας (24/1) ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις τελευταίες δηλώσεις που έκανε ο Χρήστος Λούλης στις οποίες υποστήριξε πως δεν θέλει να γραφτεί στο ΣΕΗ.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας που τα τελευταία χρόνια έχει κάνει πολλή δουλειά για το ΣΕΗ, ειδικά από τότε που ξέσπασε το κίνημα Me Too με τις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου, δε δέχθηκε τα όσα είπε ο Χρήστος Λούλης.

«Στεναχωρήθηκα πολύ με αυτή τη δήλωση, η οποία είναι αρκετά προσβλητική, δεν είναι καλαμπούρι. Όταν ένα σωματείο κάνει τόσο καλή δουλειά και ασχολείται με τους ηθοποιούς που είναι εκμεταλλεύσιμο προϊόν, να τρέχουμε να μαζεύουμε τρόφιμα και να τα μοιράζουμε…

Είπε ο Χρήστος ότι βαριέται να γραφτεί. Εμείς δεν βαριόμαστε να είμαστε έξω από τα υπουργεία, να παρακαλάμε για επιδόματα. Δεν βαριόμαστε να κουβαλάμε κούτες με γάλατα και λάδια. Δεν βαριόμαστε να κάνουμε συνεδριάσεις πολύωρες για να υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις, βάσει των οποίων πληρώνεται και ο Χρήστος Λούλης.

Δεν επιτρέπεται να κάνει συνεχώς άστοχες δηλώσεις. Άστοχη δήλωση για τη Μακρυπούλια, για τον Σεφερλή, τώρα για το ΣΕΗ.

Η δήλωσή του είναι άστοχη και άκρως προσβλητική. Θα τον παρακαλούσα και να έρθει να γραφτεί και όταν κουβαλάμε τις κούτες με τα γάλατα και τα λάδια να έρθει να βοηθήσει. Εμείς δεν βαριόμαστε», είπε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Μπιμπίλας.