Έξαλλη η Βαλέρια Κουρούπη: «Δεν υπάρχει ευθύνη κρατική και μέριμνα για εμάς»

«Ακόμη δεν έχουμε απεγκλωβιστεί αδέλφια»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Έξαλλη η Βαλέρια Κουρούπη: «Δεν υπάρχει ευθύνη κρατική και μέριμνα για εμάς»

Μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η Βαλέρια Κουρούπη θέλησε να εκφράσει την οργή της το απόγευμα της Πέμπτης 27/01 με αφορμή τα προβλήματα που άφησε πίσω της η κακοκαιρία "Ελπίδα" καθώς τις τελευταίες μέρες πολλά σπίτια δεν έχουν ρεύμα.

Η γνωστή ηθοποιός μέσα από ένα σύντομο βίντεο ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είμαι στο αυτοκίνητο στη λεωφόρο Μεσογείων και μην ανησυχείτε που οδηγώ γιατί δεν κινούμαι! Όχι, δύο λωρίδες με το ζόρι και όλο το άλλο χιόνι, πεταμένα αυτοκίνητα και σπασμένα κλαδιά.

Ωραία, δεν μπορώ να πω. Λειτουργούν και οι δήμοι και ο κρατικός μηχανισμός. Ακόμη δεν έχουμε απεγκλωβιστεί αδέλφια! Η κίνηση είναι πάρα πολλή στους δρόμους. Με το ζόρι εκχιονίσαν χθες αλλά η δρόμοι δεν περνούν, είναι πάρα πολύ επικίνδυνη η κυκλοφορία. Είναι άγρια τα πράγματα».

Η ανάρτηση της Βαλέριας Κουρούπη

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Παρέμβαση εισαγγελέα για τις πολυήμερες διακοπές ρεύματος

H Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τις πολυήμερες διακοπές ρεύματος που σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες σε περιοχές της Αττικής λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίς».

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης η οποία θα διενεργηθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας θα διερευνηθεί εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της διατάραξης λειτουργίας κοινωφελούς εγκατάστασης.

Η εντολή για τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης δόθηκε αφενός λόγω των όσων έχουν δει το «φως» της δημοσιότητας με την πολυήμερη ταλαιπωρία των πολιτών και αφετέρου, λόγω του ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας δέχθηκε δεκάδες τηλεφωνήματα πολιτών οι οποίοι κατήγγειλαν ότι έχουν συμπληρωθεί τρία 24ωρα και εξακολουθούν να παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και να ζουν μέσα σε πολικές θερμοκρασίες χωρίς να μπορούν να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες τους για να αντιμετωπίσουν τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ενώ την ίδια στιγμή έχουν καταγραφεί προβλήματα στη λειτουργεία του ΗΣΑΠ.