Άκης Τσοχατζόπουλος: Οι δύο άξονες της πρώτης διαθήκης - Ποιοι κληρονόμοι έμειναν εκτός;

Η αποκάλυψη του δικηγόρου της Βίκυς Τσοχατζοπούλου

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Άκης Τσοχατζόπουλος: Οι δύο άξονες της πρώτης διαθήκης - Ποιοι κληρονόμοι έμειναν εκτός;

Στην εκπομπή Mega Καλημέρα μίλησε το πρωί της Δευτέρας (31/1) ο δικηγόρος της Βίκυς Τσοχατζοπούλου, ο οποίος μεταξύ άλλων περιέγραψε τι περιείχε ακριβώς η πρώτη διαθήκη του Άκη Τσοχατζόπουλου που άνοιξε τις προηγούμενες μέρες.

Όπως εξήγησε η διαθήκη κινούνταν σε δύο άξονες. Στον πρώτο ο Άκης Τσοχατζόπουλος εξηγούσε τους λόγους που επέλεξε να αφήσει εκτός της διαθήκης κάποιους στενούς συγγενείς του ενώ στον δεύτερο άξονα μίλησε για το ίδρυμα που θέλει να δημιουργηθεί.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου της Βίκυς Τσοχατζοπούλου

«Δεν είναι μόνο η κλοπή του υλικού, του αρχείου και των προσωπικών του αντικειμένων. Καταμαρτυρούνται αρκετά πράγματα στα συγκεκριμένα άτομα.

Να θυμίσω ένα απόσπασμα δηλώσεών του, ότι βρίσκεται στη ζωή χάρη στις προσπάθειες της συζύγου και του παιδιού του. Υποθέτω ότι όλοι αυτοί οι λόγοι τον οδήγησαν στο να αποκλείσει άτομα, ακόμα και από το πιο στενό του περιβάλλον.

Υπάρχουν στοιχεία που δεν μπορούν να δημευτούν, όπως το αρχείο του. Οι επιστολές και οι πληροφορίες που υπάρχουν μέσα είναι αντικείμενα που θα αποτελέσουν το υλικό για τη σύσταση του ιδρύματος. Είναι ανυπολόγιστης αξίας και θα δούμε πράγματα μέσα στο αρχείο του που δεν θα πιστεύει κανείς ότι υπάρχουν. Επομένως, είναι αντικείμενα που μπορούν να κληρονομηθούν», είπε.

To ηχητικό ντοκουμέντο από την αποφυλάκισή του - «Με τη γυναίκα μου...»

Πέντε μήνες πέρασαν από τον θάνατο του Άκη Τσοχατζόπουλου και αύριο, 19/01, αναμένεται να ανοίξει η διαθήκη του. Ένα ηχητικό ντοκουμέντο του εκλιπόντα πολιτικού λίγο μετά την αποφυλάκιση του, ήρθε στο φως της δημοσιότητας, στο οποίο ο πολιτικός μιλάει για τις ενοχές του αλλά στηρίζει και την γυναίκα του. Στον αέρα του Πρωινού, μίλησε και ο δικηγόρος της Βίκυς Τσοχατζοπούλου, σχετικά με την διαθήκη του γνωστού πολιτικού.

«Η γυναίκα μου επιμένω ότι είναι αθώα κι έζησε τέσσερα τραγικά χρόνια. Στο νοσοκομείο και στο ψυχιατρείο οι συνθήκες ήταν δραματικές και επιπλέον είχε δυσμενή μεταχείριση. Βεβαίως έχω ενοχές και αυτό δεν μπορώ, ούτε μπορούσα να το επηρεάσω. Εξαιτίας μου και φυλακίστηκε, και βασανίστηκε και πέρασε 4 χρόνια στη φυλακή. Αυτή είναι μία πραγματικότητα αλλά η γυναίκα μου μου στάθηκε όλο αυτό το διάστημα. Και αυτό το εκτιμώ και είμαι όπως καταλαβαίνετε δεσμευμένος με τη γυναίκα μου, ψυχικά. Όλο αυτό το βασανιστήριο το περάσαμε παράλληλα μαζί και της το χρωστώ»: λέει ο Άκης Τσοχατζόπουλος.