Δάφνη Λαμπρόγιαννη: Εξομολογείται πρώτη φορά - «Κάνω αυτή τη δουλεία γιατί..»

Τι αποκάλυψε η ηθοποιός;

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Δάφνη Λαμπρόγιαννη: Εξομολογείται πρώτη φορά - «Κάνω αυτή τη δουλεία γιατί..»

Η Δάφνη Λαμπρόγιαννη βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 31/1, καλεσμένη στην Ελένη Μενεγάκη και έδωσε μια αποκλειστική συνέντευξη. Η αγαπημένη ηθοποιός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη θεατρική παράσταση «Sexy Laundry» στην οποία πρωταγωνιστεί μαζί με τον Σπύρο Παπαδόπουλο, στον ίδιο τον ηθοποιό αλλά και στα στοιχεία του χαρακτήρα της τα οποία απεχθάνεται.

Η Δάφνη Λαμπρόγιαννη, μάλιστα, πρωταγωνιστεί εκτός των άλλων και στην νέα σειρά της ΕΡΤ, με τίτλο «Ζακέτα να πάρεις».

Οι δηλώσεις της Δάφνης Λαμπρόγιαννη

«Τραγουδούσα. Είχαμε ένα συγκρότημα με κάτι φίλες παλιά. Έφευγα από το θέατρο και πηγαίναμε τραγουδούσαμε σε μικρά μαγαζάκια. Μου άρεσε που το έκανα αυτό. Αποφάσισα όμως να κάνω ένα πράγμα και να το κάνω καλά και επέλεξα την υποκριτική. Τραγουδούσα μετά μόνο στο θέατρο. Δεν ήθελαν να γίνω ποτέ επαγγελματίας τραγουδίστρια», είπε χαρακτηριστικά για το τραγούδι η Δάφνη Λαμπρόγιαννη, ενώ για την συνεργασία της με τον Σπύρο Παπαδόπουλο δήλωσε:

«Με τον Σπύρο έχουμε κοινούς κώδικες σχετικά με το πώς μπορεί να είναι η υποκριτική. Οπότε γρήγορα δέσαμε στη σκηνή, παρότι δεν γνωριζόμασταν πριν. Το έργο είναι κατά βάση κωμωδία αλλά έχει πολλές πλευρές και πολλά συγκινητικά κομμάτια.

Είναι η πρώτη φορά που παίζουμε μαζί με τον Σπύρο. Έχουμε μια ανταποδοτική τρυφερότητα και είναι περίφημο αυτό.

Μας βρίσκεται σε ένα ξενοδοχείο. Έχουμε πάει εκεί για ένα Σαββατοκύριακο, με προτροπή δική μου. Εκεί το ζευγάρι προσπαθεί να έρθει και πάλι κοντά και να βρει ο ένας τον άλλον», είπε η ίδια για την πλοκή του έργου.

«Το έργο είναι γραμμένο το 2002 και είναι σα να γράφτηκε τώρα. Αν μπεις μέσα σε ένα σπίτι θα ακούσεις τα ίδια. Σίγουρα πρέπει να καθοριστούν οι ρόλοι. Είναι ένας μόνιμος αγώνας αυτός. Δεν ξέρω πώς μπορεί να αλλάξει γιατί συνδέεται με πολλά κοινωνικοπολιτικά πράγματα. Ένας άντρας πολύ εύκολα αμύνεται γιατί δεν καταλαβαίνει τη γυναίκα που έχει απέναντι του», είπε για τον ρόλο των γυναικών και την συσχέτιση αυτού στην παράσταση.

Για τον χαρακτήρα της, η ηθοποιός είπε: «Είμαι μοναχική και αυτό από ένα σημείο και μετά είναι δυσλειτουργικό. Όσο περνάνε τα χρόνια δυσκολεύεσαι όλο και περισσότερο να συνομιλήσεις με τους άλλους» και πρόσθεσε:

«Ζορίζομαι με τον δικό μου χαρακτήρα. Κάποιοι βλέπουν τη δημόσια εικόνα σου και αποφασίζουν τι είσαι. Αυτό αμέσως σε βάζει σε ένα πλαίσιο και αγωνίζεσαι να βγεις από αυτό.

Δεν θα έδινα συνεντεύξεις. Κάνω αυτή τη δουλεία και παίζω γιατί ελπίζω ότι θα επικοινωνήσω αυτό που κάνω. Τώρα αν πρέπει να το εξηγήσω με λόγια, μου είναι δύσκολο. Ο κόσμος είναι πιο ευαίσθητος από όσο νομίζω. Θεωρώ ότι θα καταλάβει αλλά αυτό δεν ισχύει», κατέληξε η ίδια.

Οι δηλώσεις της ηθοποιού για τις καταγγελίες στον καλλιτεχνικό χώρο

Η Δάφνη Λαμπρόγιαννη μίλησε στην εκπομπή Φλερτ και αναφέρθηκε στις καταγγελίες που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό από ανθρώπους του χώρου του θεάτρου για τις παρενοχλήσεις που έχουν γίνει.

Όπως εξήγησε, η ίδια δεν έχει βιώσει κάτι αντίστοιχο αλλά θεωρεί πως κάποια στιγμή θα αποδοθεί η δικαιοσύνη για όλους.

«Ήμουν από τους τυχερούς με την έννοια όχι ότι δεν έχω παρενοχληθεί με οποιονδήποτε τρόπο, αλλά επειδή είμαι σε μια γενιά που μας έμαθαν ότι πρέπει να αντέχεις, είτε είσαι γυναίκα είτε είσαι άντρας. Οι γυναίκες σαφώς το ζούμε πολύ περισσότερο, γιατί έτσι ήταν πάντα. Είχα έναν χαρακτήρα που δεν επέτρεπε πολλά πολλά.

Εγώ είχα τη δύναμη να αντιστέκομαι και να υπερασπίζομαι κι άλλους ανθρώπους, το οποίο όμως δεν ήταν καθόλου περίπατος, γιατί φυσικά ή θα πρέπει να φύγεις από μια δουλειά όταν τα πράγματα γίνουν δύσκολα ή θα πρέπει να πηγαίνεις καθημερινά στον “πόλεμο” ή να σκύψεις το κεφάλι και να το ζήσεις. Το σήκω και φύγε είναι μια πάρα πολύ εύκολη απάντηση, δεν είναι έτσι και το ξέρουν όλοι σε όλους τους εργασιακούς χώρους. Εμείς τυχαίνει να είμαστε μπροστά και να έχουμε βήμα για να μιλήσουμε, αλλά αυτό συμβαίνει και σε ανθρώπους που δεν μπορούν. Κι εμείς δεν μπορούσαμε να μιλήσουμε παλαιότερα», είπε και συνέχισε:

Δάφνη Λαμπρόγιαννη καταγγελίες

«Εγώ που έχω τον δυνατό χαρακτήρα, θέλω να πω ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν αυτόν τον χαρακτήρα, δεν έχει κανένας δικαίωμα να πατάει πάνω στην αδυναμία του άλλου, είτε είναι από χαρακτήρα, είτε είναι από θέση. Είναι πολύ χρήσιμο ότι βγήκε προς τα έξω αυτό. Λυπάμαι που αναγκαζόμαστε να το κάνουμε με αυτόν τον τρόπο, αλλά είναι η φύση της κατάστασης τέτοια. Αναγκάζεσαι να βγεις στη ρούγα και να φωνάζεις κι αυτό είναι πάρα πολύ επικίνδυνο γιατί οδηγεί σε αυτοδικία, σε λαϊκό δικαστήριο και αυτά οδηγούν σε μικρούς “εμφύλιους”».

«Ο καθένας που αποφασίζει να μιλήσει θα πρέπει να το κάνει με πολύ σκέψη και μεγάλη οικονομία να εκφράσει αυτό που έχει να εκφράσει. Πρέπει να αναρωτηθούμε όλοι, τα θύματα, όταν ερχόμαστε σε θέσεις εξουσίας, μήπως συμπεριφερόμαστε με τον ίδιο τρόπο με αυτόν που κατηγορούμε. Εκτός από τα σαφή περιστατικά που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, είναι καλό να φροντίζουμε πώς εμείς συμπεριφερόμαστε στους άλλους. Όταν έρθει η ώρα ο θύτης να τιμωρηθεί ας μην πέσουμε να τον κλωτσάμε όλοι μαζί» - δείτε εδώ την απάντηση που έδωσε ο Κώστας Σπυρόπουλος.