«Γι' αυτό έκανα την αγωγή...» - Η αποκάλυψη του Σωτήρη Βασιλείου για τη δικαστική διαμάχη από την Acun Medya

«Όλο αυτό με έχει πραγματικά θίξει»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Γι' αυτό έκανα την αγωγή...» - Η αποκάλυψη του Σωτήρη Βασιλείου για τη δικαστική διαμάχη από την Acun Medya

Στην εκπομπή Mega Καλημέρα μίλησε το πρωί της Τετάρτης (2/2) ο Σωτήρης Βασιλείου, ο πρώην παίκτης του Top Chef ο οποίος κατέθεσε αγωγή κατά της Acun Medya και ζητάει 100.000 ευρώ από την εταιρεία παραγωγής για το μαγειρικό ριάλιτι.

Όπως εξήγησε ο σεφ ο λόγος για τον οποίο αποφάσισε να κινηθεί νομικά κατά της εταιρείας παραγωγής έχει να κάνει με ένα λάθος μοντάζ που έθιξε το όνομά του και την ιδιότητά του ως μάγειρας.

Η αποκάλυψη του Σωτήρη Βασιλείου για την αγωγή στην Acun Medya

«Ήμασταν τέσσερις υποψήφιοι προς αποχώρηση και είχαμε δύο παρασκευές να ετοιμάσουμε για να μας κρίνουν οι σεφ, μια γλυκιά και μια αλμυρή. Από τους τέσσερις ήμουν ο μόνος που δεν δοκιμάστηκε και δεν κρίθηκε ποτέ, στο μονταρισμένο πλάνο, η γλυκιά παρασκευή.

Έτσι, λοιπόν, στο μονταρισμένο πλάνο το οποίο δεν υπάρχει και δεν μπορεί να το βρει κάποιος, έχει διαγραφεί και από το κανάλι και από το Youtube, όταν αναλύω τα συστατικά της αλμυρής παρασκευής μου με ρωτάει κάποια στιγμή ο κριτής, «έχεις βάλει και ζάχαρη;». Του απαντάω πως έχω βάλει μισό κουταλάκι του γλυκού και πέφτει ένα πλάνο στο οποίο με δείχνει να βάζω με το σακουλάκι πάνω από μισό κιλό ζάχαρη.

Όλο αυτό με έχει πραγματικά θίξει, με έχει επηρεάσει πάρα πολύ και επαγγελματικά και ψυχολογικά. Υπήρξαν κάποιες συζητήσεις ως προς την αποκατάσταση του ονόματος μου αλλά δεν με ικανοποίησαν. Οπότε αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε αυτή την αγωγή. Όταν τα έχεις χάσει όλα, δεν έχεις να χάσεις πλέον κάτι άλλο.

Εγώ θα είμαι ικανοποιημένος με το ποσό το οποίο ζητάμε στην αγωγή και ίσως μία δημόσια ανάρτηση της εταιρείας που θα επιβεβαιώνει όλα αυτά που λέω», είπε χαρακτηριστικά ο σεφ.

Ποιος είναι ο Σωτήρης Βασιλείου

  • Πήγε στο Top Chef για να διηγηθεί τη ζωή του μέσα από τη μαγειρική του!
  • Ο Σωτήρης ασχολήθηκε τυχαία με τη μαγειρική, όταν βρέθηκε να δουλεύει σε ένα εστιατόριο στις Βρυξέλλες
  • Η επαφή με την κουζίνα ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά
  • Έκτοτε, αφιερώθηκε στη γαστρονομία και δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω
  • Η πορεία που ακολούθησε ήταν λαμπρή. Θέσεις, όπως αυτή του προσωπικού σεφ του πρέσβη της Βενεζουέλας, αλλά και του νεότερου σε ηλικία καθηγητή σε σχολή, τον έκαναν να ξεχωρίσει
  • Αυτό τον οδήγησε σύντομα στο να ανοίξει το δικό του επιτυχημένο εστιατόριο στην Αθήνα
  • Η μαγειρική, όμως, είναι μόνο μία από τις μεγάλες αδυναμίες της ζωής του. Η δεύτερη είναι η 8 ετών κορούλα του και ο ίδιος δηλώνει περήφανος “χαζομπαμπάς”
  • Στην κουζίνα νιώθει rock star, όπως λέει, και υπόσχεται πως, αν πάρει φόρα, θα σαρώσει κάθε έπαθλο που θα βρεθεί στον δρόμο του
  • Διηγείται την ιστορία της ζωής του μέσα από τα τατουάζ του
  • Είναι 32 ετών