Δημήτρης Πιατάς: «Στα θέατρα δουλεύουμε ως ΜΕΘ»

«Είναι ένας πόλεμος και είμαστε στρατιώτες στην πρώτη γραμμή»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Δημήτρης Πιατάς: «Στα θέατρα δουλεύουμε ως ΜΕΘ»

Στην κάμερα της εκπομπής «Happy Day» (αυτό θα είναι το μέλλον της), παραχώρησε συνέντευξη ο Δημήτρη Πιατάς ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε για την παράσταση στην οποία συμμετέχει ενώ από την άλλη, τοποθετήθηκε για τους προφυλακισμένους συναδέλφους του.

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Πιατά

«Θα ήθελα πρώτα να γίνουν οι δίκες γιατί με αυτό τον τρόπο είναι εύκολο να καταδικάζεις κάποιον αλλά την ταφόπλακα πρέπει να την βάλεις εκεί. Η τιμωρία για τους ίδιους είναι ότι στην οικογένεια των καλλιτεχνών έχουν με κάποιο τρόπο τιμωρηθεί και έχουν καταδικαστεί.

«Όντως είναι ενοχλητική αυτού του είδους η συμπεριφορά στην οποία ευτυχώς η οικογένεια του θεάτρου έκανε αυτοκάθαρση για να μπορεί με κάποιο τρόπο να υπάρχει ο τίτλος του ηθοποιού.

Στην πραγματικότητα στα θέατρα δουλεύουμε ως ΜΕΘ. Δηλαδή μπαίνουμε στο Μέγαρο Μουσικής και δεν ξέρουμε πως θα βγούμε γιατί ανά πάσα στιγμή μπορεί όλα να ανατραπούν. Είναι ένας πόλεμος και είμαστε στρατιώτες στην πρώτη γραμμή».

Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Πιατά

Ο Δηµήτρης Πιατάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1951 και αποφοίτησε από τη Δραµατική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Υπήρξε ιδρυτικό µέλος του Αµφιθεάτρου του Σπύρου Ευαγγελάτου. Συνεργάστηκε µε το Ελεύθερο Θέατρο και την Ελεύθερη Σκηνή σε µια σειρά από επιτυχηµένες επιθεωρήσεις.

Ως θιασάρχης ανέβασε αρκετά κλασικά έργα, ελληνικά και ξένα. Ως πρωταγωνιστής έχει ερµηνεύσει ρόλους κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου σε συνεργασία µε µεγάλους θεατρικούς φορείς, όπως το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Μέγαρο Μουσικής, η Εθνική Λυρική Σκηνή, και µε αρκετά ΔΗΠΕΘΕ. Έχει λάβει µέρος σε ραδιοφωνικές και σε τηλεοπτικές παραγωγές, καθώς και σε πολλές κινηµατογραφικές ταινίες.