Οργισμένος ο Γρηγόρης Αρναούτογλου: "Είσαι ντροπή της κοινωνίας"

"Ξεκολλήστε από την εμφάνιση. Μείνετε στην ουσία"

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Οργισμένος ο Γρηγόρης Αρναούτογλου:

Σάλος από το πρωί της Παρασκευής 4/2 έχει προκληθεί μετά την δημοσιοποίηση πως δάσκαλος πέταξε έξω μαθητή από την τάξη επειδή φορούσε φούστα. Ανάμεσα σε όσους ξέσπασαν κατά του δασκάλου ήταν και ο Γρηγόρης Αρναούτογλου.

Για όσους δεν έχουν παρακολουθήσει, ένας καθηγητής του Μουσικού Σχολείου Ιλίου «επιτέθηκε» λεκτικά σε μαθητή της 1ης Γυμνασίου επειδή εμφανίστηκε στο σχολείο ντυμένο με φούστα. Τα παιδιά του σχολείου προς συμπαράσταση στον συμμαθητή τους από χθες εμφανίζονται στο σχολείο ντυμένα τα αγόρια ως κορίτσια και τα κορίτσια ως αγόρια.

Ο καθηγητής σύμφωνα με καταγγελία γονέα, μόλις αντίκρισε τον μαθητή άρχισε να τον προσβάλει προκαλώντας τις αντιδράσεις των συμμαθητών του:

«Το σκηνικό έγινε Τρίτη μεταξύ ενός καθηγητή και ενός μαθητή της 1η Γυμνασίου. Το παιδί αν θέλει ή αισθάνεται κορίτσι είναι δικαίωμα του και δεν αφορά κανέναν πέρα από εκείνο και την οικογένεια του. Ο καθηγητής, σύμφωνα με τα παιδιά, έκανε ξεφτίλα το παιδί μπροστά σε όλη την τάξη. Έφτασε στο σημείο να το αποκαλέσει: “Nτροπή της κοινωνίας”. Το έβγαλε έξω από την τάξη και το έστειλε στο γραφείο της διεύθυνσης. Ειδοποιήθηκαν μέχρι και οι γονείς του παιδιού που πήγαν στο σχολείο και όπως ήταν φυσικό ζήτησαν εξηγήσεις».

Μέχρι στιγμής, το σχολείο δεν έχει τοποθετηθεί σχετικά με την καταγγελία.

Μέσα από την ραδιοφωνική του εκπομπή στο Sfaira, τοποθετήθηκε αγανακτισμένος επί του θέματος. Ο γνωστός παρουσιαστής του "The 2night show" (δείτε εδώ τη πιο πρόσφατη συνέντευξη) δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει πως συνέβη κάτι τέτοιο εν έτη 2022 και οργισμένος έκανε τις εξής δηλώσεις κατακεραυνώνοντας το δάσκαλο:

«Εσύ που είσαι καθηγητής πραγματικά πιστεύεις ότι διαχείριση ενός παιδιού που αποφασίζει να βάλει φούστα και έχει δικαίωμα να φορέσει ό,τι θέλει το 2022 είναι αυτή; Θα δεχτώ ότι θα μπορούσαμε να καθίσουμε κάτω και να το συζητήσουμε ή κάτι μπορεί να μην σου αρέσει, ήταν αυτή φράση; Ή ακόμα και αν έχεις απορία, να πάρεις αυτό το παιδί να καθίσετε δίπλα και να μιλήσετε; Και στο τέλος τι σε νοιάζει εσένα; Πείραξε κανέναν αυτό το παιδί; Χτύπησε κανέναν, έφτυσε κανέναν, χλεύασε κανέναν; Ντροπή της κοινωνίας είσαι εσύ απ’ ό,τι φαίνεται. Εσύ είσαι η ντροπή της κοινωνίας που δε σέβεσαι την επιθυμία ενός ανθρώπου να φορέσει ό,τι θέλει»

«Αν καθίσουμε κάτω και μιλήσουμε για τους καθηγητές μας, για πόσους έχουμε να πούμε καλό λόγο; Έναν στους δέκα αν τον έβλεπα έξω θα χαιρόμουν. Θεωρώ ότι η επιτυχία ενός εκπαιδευτικό είναι όταν σε βλέπουν τα παιδιά σου συνταξιούχο και να σε ρωτούν τι κάνεις και όχι να τον βλέπεις και να λες “α τον μ@@@κα, τι τον είχα στο γυμνάσιο και το λύκειο”. Ξεκολλήστε από την εμφάνιση και ξεκολλήστε από το τι θέλει να φορέσει ένα παιδί. Μείνετε στην ουσία» συνέχισε ο παρουσιαστής φανερά εκνευρισμένος.

Απόσπασμα από την εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου στο Πρωινό