Συγκινεί ο Κώστας Μπακογιάννης με την ανάρτηση του για τον καρκίνο - «Μαμά, το ξέρουμε...»

Η φωτογραφία στο Facebook

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Συγκινεί ο Κώστας Μπακογιάννης με την ανάρτηση του για τον καρκίνο - «Μαμά, το ξέρουμε...»

Μια συγκινητική ημέρα για όλο τον κόσμο είναι η σημερινή 4/2, αφού πρόκειται για την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου. Από το πρωί όσοι έχουν βιώσει κάτι αντίστοιχο έχουν μοιράσει ελπίδα στους γύρω τους με τις αναρτήσεις τους στα social media, έτσι, όπως και η Εριέττα Κούρκουλου, ο Κώστας Μπακογιάννης προχώρησε σε μια συγκινητική κοινοποίηση για την ασθένεια που ταλαιπωρεί την μητέρα του, Ντόρα.

Η ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη

«Παγκόσμια ημέρα κατά του Καρκίνου. Σε όποιον συμβεί, είτε στον ίδιο, είτε στην οικογένειά του, τον κουβαλά κάθε μέρα. Είτε το λέει, είτε όχι. Είτε το παραδέχεται, είτε όχι. Είτε το κουβεντιάζει, είτε όχι.

Η μάνα μας είναι ένας απίστευτα δυνατός άνθρωπος. Φύσει αισιόδοξη, γοητευτική, επιβλητική. Όμως, κάθε μέρα που μας απαντά «μια χαρά είμαι παιδιά», ο καρκίνος από πίσω της τριβελίζει το μυαλό.

Μαμά, το ξέρουμε. Και σήμερα – μέρα που ‘ναι- θέλουμε να πούμε σε ‘σένα και σε όλους, ότι δεν πειράζει αν κουράζεστε καμιά φορά. Σας θαυμάζουμε πολύ περισσότερο απ’ ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Αλεξία – Κώστας».

Η εξομολόγηση της Μπακογιάννη για την υγεία της

Καλεσμένη στην εκπομπή Μεγάλη Εικόνα βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας (20/12) η Ντόρα Μπακογιάννη. Η γνωστή πολιτικός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα νεότερα της υγείας της, καθώς πριν από μερικούς μήνες διαγνώστηκε με πολλαπλό μυέλωμα, μορφή καρκίνου.

«Αυτή η χρονιά μου έφερε μια κατραπακιά. Είναι μια αρρώστια η οποία παλεύεται. Είμαι καλά, πιο πολύ με ταλαιπωρεί το πόδι μου που δεν έχει καμία σχέση με την αρρώστια μου. Το διαχειρίζομαι καλά γενικά. Είμαι πολύ ευγνώμων διότι εκτός από τους δικούς μου ανθρώπους, μου έστειλε ευχές και ένας ολόκληρος κόσμος και η καλή ευχή πάντα πιάνει.

Σαν και μένα είναι άλλοι 500 κάθε χρόνο με πολλαπλό μυέλωμα. Το μήνυμα ότι “παιδιά πάμε καλά” μου το δίνουν εκείνοι και τους το δίνω κι εγώ και ταυτόχρονα η λέξη καρκίνος δεν πρέπει να είναι ταμπού γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που έχουν καρκίνο και τον καταπολεμούν με μεγάλη επιτυχία. Η επιστήμη σήμερα έχει κάνει άλματα. Όταν μίλησα ανοιχτά για τον καρκίνο ήρθαν κι άλλοι βουλευτές και μου είπαν πως το πέρασαν και εκείνοι. Πραγματικά δεν το ήξερα…» κατέληξε η Ντόρα Μπακογιάννη.