Έφυγε από τη ζωή η Μίκα Κουτσιλέου - Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο

Πάλεψε μέχρι την τελευταία στιγμή

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Έφυγε από τη ζωή η Μίκα Κουτσιλέου - Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο

Μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο, έφυγε από τη ζωή σήμερα, σε ηλικία 83 ετών η πρώην Γενική Γραμματέας Ισότητας και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μαρία-Νίκη (Μίκα) Κουτσιλέου.

Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ , άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Ευαγγελισμό όπως ακριβώς και η Φώφη Γεννηματά λίγο καιρό πριν.

Εκτός από Ιδρυτικό μέλος του κόμματος, υπήρξε μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, από την πρώτη σύνθεσή της μέχρι το 2000, όταν και αποσύρθηκε από την ενεργό πολιτική. Ήταν παντρεμένη με τον δικηγόρο Γιάννη Κουλαξή με τον οποίον και απέκτησε δύο γιους.

Πρόκειται για ακόμα μία μεγάλη απώλεια στον χώρο της πολιτικής, μιας και πριν από μερικές μέρες, έφυγε από τη ζωή και ο Χρήστος Σαρτζετάκης σε ηλικία 93 ετών.

Ποια ήταν η Μαρία-Νίκη (Μίκα) Κουτσιλέου

Η Μίκα Κουτσιλέου υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, από την πρώτη σύνθεσή της έως το 2000, όταν και αποσύρθηκε από την ενεργό πολιτική. Ήταν στενή συνεργάτης του Γιώργου Γεννηματά διετέλεσε επίσης Ειδική Γραμματέας Πρόνοιας (1985-89), καθώς και μέλος της αρχικής ομάδας σχεδιασμού του ΕΣΥ, ως σύμβουλος του Παρασκευά Αυγερινού.

Υπήρξε σημαντική μορφή του φεμινιστικού κινήματος στην Ελλάδα, υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών. Στον επαγγελματικό στίβο διέπρεψε ως δικηγόρος, ενώ υπήρξε μέλος του ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και νομική του σύμβουλος.

Η συγκινητική ανάρτηση του γιου της

«Αντίο Μάνα, όπου κι αν πηγαίνεις τώρα, μια μέρα θα έρθω να σε βρω! #Σευχαριστώ #Συγγνώμη #Σαγαπάω (Η Μίκα Κουτσιλέου πέθανε σήμερα το πρωί, στον νοσοκομείο Ευαγγελισμός, μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο)», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ο Κωνσταντίνος Κουλαξής.

Μίκα Κουτσιλέου θάνατος