Ματίνα Παγώνη: Αποκάλυψε πως αναμένεται να κάνουμε Πάσχα το 2022

«Η μάσκα θα μείνει τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Ματίνα Παγώνη: Αποκάλυψε πως αναμένεται να κάνουμε Πάσχα το 2022

Η Ματίνα Παγώνη μιλώντας σε εκπομπή στον ΣΚΑΪ θέλησε να αναφερθεί στην πανδημία αλλά και στο γεγονός πως η χρήση της μάσκας αναμένεται να παραταθεί τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι. Πιο συγκεκριμένα, τόνισε χαρακτηριστικά: «Σιγά σιγά θα μειωθούν τα μέτρα αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι τελείωσαν.

Όταν λέμε ότι τελείωσαν, πετάμε και την μάσκα. Η μάσκα όμως δεν πετιέται σε κλειστούς χώρους και ΜΜΜ. Θα μείνει τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι». Από την άλλη, εξήγησε δε, ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να υπάρξουν νέα πανδημικά κύματα, αλλά θα μπορούν να ελεγχθούν, διότι θα έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί.

Τέλος, ενόψει του Πάσχα εξήγησε πως και ανάλογα με την εικόνα που θα παρουσιάσουν οι σκληροί δείκτες , θα είναι δυνατό ο κόσμος να μεταβεί στα χωριά, ωστόσο η ίδια συστήνει τη διενέργεια rapid test.

Ποια είναι η Ματίνα Παγώνη

H Ματίνα Παγώνη έγινε ευρέως γνωστή λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού που ταλαιπωρεί τη χώρα μας και ως πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθηνών-Πειραιώς μάχεται για την καταπολέμισή του.

  • Γεννήθηκε στο Άργος
  • Σπούδασε στην Ιατρική σχολή της Νεάπολης στην Ιταλία
  • Με εξειδίκευση στην παθολογία έχει θητεύσει στο γενικό νοσοκομείο της Λήμνου, το Γ.Ν. Α. «Η ΕΛΠΙΣ» ως Επιμελήτρια Β΄ ΕΣΥ, το Γ.Ν.Α. «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» ως Επιμελήτρια Α΄ ΕΣΥ και μετά ως Διευθύντρια της Γ΄ Παθολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Α «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»
  • Αφού τελείωσε την ειδικότητά της, πήγε για μετεκπαίδευση στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τομέας Παθολογίας, Καρδιολογική Κλινική στο Λιπιδαιμικό Ιατρείο από το 1995 μέχρι το 1996
  • Πήρε μέρος σε σεμινάριο με θέμα: Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ιατρών Ε.Σ.Υ. με στόχο την επιμόρφωση των γιατρών στα Κέντρων Υγείας, αναφορικά με θέματα Γενικής Ιατρικής και ορίσθηκε Συντονιστής Προγραμμάτων Συνεχούς Κατάρτισης Ιατρών Των Κέντρων Υγείας
  • Έκανε εκπαίδευση στο Institute of Arteriosclerosis Research του Wilhelms-University, Münster, Germany, στο αντικείμενο «Μεταβολισμός λιποπρωτεϊνών, εργαστήριο εργαστηριακής εκπαίδευσης», στο Münster Germany.
  • Έκανε την Διδακτορική Διατριβή της στην Ιατρική Αθηνών
  • Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα ερευνητικών προγραμμάτων, συνεδρίων και διεθνών δημοσιεύσεων