Καταπέλτης η Κατερίνα Καινούργιου για Open - "Aς πρόσεχαν"

"Κάτσε μην μου έρθει κανένα εξώδικο"

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Καταπέλτης η Κατερίνα Καινούργιου για Open -

Τα νέα projects που ετοιμάζει το OPEN για τη νέα σεζόν, με τον Γιάννη Λάτσιο ως επικεφαλής του προγράμματος, σχολίασαν στη «Super Κατερίνα», έπειτα από την είδηση ότι η εκπομπή που ετοιμαζόταν με παρουσιαστή τον Λάκη Γαβαλά δεν θα βγει στον αέρα. Επίσης σχετικά με τις σειρές αναφέρθηκε ότι το κανάλι, θα φιλοξενήσει σειρά του κορυφαίου Μανούσου Μανουσάκη.

Η παρουσιάστρια άκουγε τα νέα του προηγούμενου σταθμού στον οποίο εργαζόταν, ωστόσο όμως απέφευγε να πει το όνομά του καθώς βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη έπειτα από την ανταλλαγή εξωδίκων.΄

Όταν ο ρεπόρτερ της ανέφερε ότι τα νούμερα τηλεθέασης του OPEN είναι μικρότερα και από της ΕΡΤ, η Κατερίνα Καινούργιου σχολίασε: «Ας πρόσεχε ο σταθμός να έκανε καλύτερες κινήσεις και να μην έχασε πολύ σημαντικά πρόσωπά του και ίσως να είχε αλλάξει κάποια πρόσωπα νωρίτερα, τα οποία διεύθυναν το κανάλι στο παρελθόν, για να μην έφτασε σε αυτό το σημείο».

Χαριτολογώντας συμπλήρωσε: «Ελπίζω να μη μου έρθει κανένα χαρτί μετά, από αυτά που μου έχουν έρθει. Ο νοών νοείτω. Εύχομαι η νέα διοίκηση να τα πάει περίφημα. Τα κανάλια δεν έχουν σημασία, σημασία έχουν οι άνθρωποι που είναι κάθε φορά σε αυτά. Για το πώς συμπεριφέρονται και τι επιλογές κάνουν».

Το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου

Το χρονικό της ρήξης των σχέσεων μεταξύ Κατερίνας Καινούργιου και Open

H εκπομπή Ευτυχείτε με την Κατερίνα Καινούργιου να αποχωρεί οριστικά από το OPEN, το κανάλι, όμως, αποφάσισε να δώσει τη δική του απάντηση στο εξώδικο της παρουσιάστριας και την αποχώρησή της από τον σταθμό. Τι περιλαμβάνει το εξώδικο που έστειλε η Κατερίνα Καινούργιου;

Ένα μέρος του τι υποστηρίζει στο εξώδικο της η Κατερίνα Καινούργιου

«Επί σειρά μηνών η παρουσιάστρια και οι συντελεστές της εκπομπή «Ευτυχείτε» εξέφραζαν και εγγράφως με βομβαρδισμό e-mails και με συγκεκριμένα επιχειρήματα, την αγωνία τους για την πλήρη απουσία στήριξης από τη Διεύθυνση προγράμματος χωρίς καμία ανταπόκριση.Η Διεύθυνση προγράμματος αντιθέτως τον τελευταίο χρόνο προχώρησε σε σταδιακή υποβάθμιση των μέσων παραγωγής – πάρα το γεγονός ότι η εκπομπή βρισκόταν στην κορυφή της τηλεθέασης. Συγκεκριμένα, προχώρησε σε μείωση κόστους της εκπομπής, αφαιρώντας σημαντικούς πόρους παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαν λάβει οι συντελεστές για επανόρθωση: (π.χ. μείωση των ωρών μοντάζ, μείωση στις βάρδιες και τον αριθμό των εξωτερικών συνεργείων, και μετά από αποχώρηση μελών της δημοσιογραφικής ομάδας έμεινε η ομάδα της εκπομπής υποστελεχωμένη). Παράλληλα, λίγους μήνες μετά την ανανέωση της συνεργασίας (το 2020), προστέθηκε άλλη μία προβληματική διάσταση .

Λόγω του κλίματος δυσαρέσκειας που υπήρχε, με emails ζητήθηκε ήδη από τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους να γίνει συζήτηση ανανέωσης της συνεργασίας βασικών συντελεστών της εκπομπής για την επόμενη τηλεοπτική περίοδο, το οποίο ουδέποτε έγινε. Έχει κλονιστεί πλήρως η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ της παρουσιάστριας και του σταθμού και η πίστη μου στο μέλλον της συνεργασίας.

Επιπλέον με μία σειρά από ενέργειες του σταθμού εθίγη η ηθική και επαγγελματική υπόσταση της παρουσιάστριας. Συγκεκριμένα: αποστολή εξωδίκων σε τρίτους μέσω των οποίων επλήγη η επαγγελματική αξιοπιστία της παρουσιάστριας, δημιουργήθηκαν συνθήκες «αποκλεισμού» της από την αγορά και κοινοποιήθηκαν σε τρίτους εμπιστευτικά στοιχεία»

Τι απάντησε ο σταθμός

«Ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN, θα ασκήσει δυναμικά κάθε νόμιμο και θεσμικό του δικαίωμα απέναντι σε όλους όσοι εφευρίσκουν και επικαλούνται αναληθείς ισχυρισμούς για να μην τιμήσουν τις δεσμεύσεις τους, καθώς και απέναντι σε όσους συμμετέχουν, υποκινούν και ανέχονται αθέμιτες και αντιεπαγγελματικές πρακτικές.»Τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα απαντηθούν μέσω της νόμιμης οδού όσα ανυπόστατα αναφέρονται στο εν λόγω εξώδικο, ενώ ο σταθμός θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο για την προάσπιση των συμφερόντων του και της επαγγελματικής δεοντολογίας που πρέπει να τηρείται σε κάθε χώρο και, ιδίως, στο χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης.Το OPEN, ολοκληρώνοντας με επιτυχία τον τρίτο χρόνο της δυναμικής του λειτουργίας, συνεχίζει απρόσκοπτα, το σχεδιασμό της νέας τηλεοπτικής σεζόν με αποκλειστικό γνώμονα την παροχή πλουραλιστικού και ποιοτικού προγράμματος στο τηλεοπτικό κοινό».