Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Παραδόθηκε ο Έλληνας καταζητούμενος

Η έρευνα της αστυνομίας για τα κίνητρα του ενός από τους 11 δράστες

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Παραδόθηκε ο Έλληνας καταζητούμενος

Παραδόθηκε πριν από λίγη ώρα ο 25χρονος Έλληνας, που αναζητούνταν από τις αρχές ως ύποπτος για την δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, ενώ την ίδια ώρα ένας ακόμα 23χρονος, μέλος των 11 που κατηγορούνται για την άγρια δολοφονία του νεαρού, κρατείται προσωρινά στη φυλακή.

Παραδόθηκε ο 25χρονος Έλληνας που καταζητούνταν για τη δολοφονία του Άλκη στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ο 25χρονος πήγε στην Αστυνομία της Θεσσαλονίκης από μόνος του και παραδόθηκε. Ο “Αθηναίος” όπως χαρακτηριστικά τον αποκαλούν, έχει καθαρό ποινικό μητρώο, δεν έχει συλληφθεί ποτέ, ούτε έχει προσαχθεί μετά το φονικό στη Θεσσαλονίκη.

Μέχρι στιγμής, οι αστυνομικές αρχές δεν έχουν καταφέρει να βγάλουν άκρη με το κινητό τηλέφωνο του νέου, ούτε να δώσουν εξήγηση στο γιατί ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη.

Αρκετό ενδιαφέρον παρουσιάζει το ποινικό παρελθόν των συλληφθέντων, καθώς δύο Έλληνες έχουν συλληφθεί για κατοχή μαχαιριών, ενώ ο πρώτος έχει επίσης συλληφθεί για σωματική βλάβη με ρατσιστικά κίνητρα. Ακόμα οι άλλοι δύο Έλληνες έχουν συλληφθεί ο πρώτος για διατάραξη κοινής ειρήνης και επεισόδια στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο ενώ ο άλλος για διακεκριμένες φθορές και οπαδικά επεισόδια.

Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια στο Mega Σαββατοκύριακο

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες, μιας και νέα στοιχεία για την υπόθεση έρχονται «στο φως» καθημερινά, για την δολοφονία του αδικοχαμένου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ώστε να καταλήξουν στο ποιά τελικά ήταν τα άτομα που προκάλεσαν αυτή την τραγωδία καθώς μέχρι στιγμής έχει συλληφθεί μόνο ένας, ενώ ένας εκ των κατηγορούμενων έχει διαφύγει στην Αλβανία.

Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μίλησε σχετικά ο συνήγορος της οικογένειας του αδικοχαμένου νέου, Αλέξης Κούγιας.

«Ο φερόμενος ως δράστης που διέφυγε στην Αλβανία δε θα εκδοθεί ποτέ στην Ελλάδα. Είμαι στο μαύρο σκοτάδι. Θα μάθω τι έχει γίνει μέχρι τώρα για τη διερεύνηση της υπόθεσης, μόλις απολογηθεί ο δράστης που έχει συλληφθεί. Αν δε λάβω αντίγραφα της δικογραφίας δεν μπορώ να πω κάτι. Ακούω φήμες ότι έχουν εντοπίσει 6-7 άτομα ακόμα. Άλλοτε ακούω ότι συμμετείχαν 2 αυτοκίνητα στην επίθεση, άλλοτε 3. Χτες μου είπαν 4. Μου δημιουργεί άσχημη εντύπωση ότι δεν έχουν συλληφθεί οι υπόλοιποι δράστες. Άκουσα ότι ο ένας διέφυγε για την Αλβανία. Αυτό που άκουσα ότι θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης είναι ένα γράμμα κενό, γιατί η Αλβανία δεν εκδίδει στην Ελλάδα υπόπτους. Δε θα έρθει ποτέ στην Ελλάδα να δικαστεί, δεν τους εκδίδει η Αλβανία»

«Εγκληματική οργάνωση είναι οποιαδήποτε ένωση προσώπων άνω των τριών, που έχει μια διάρκεια και σκοπός της είναι να διαπράττουν εγκλήματα. Σε αυτές τις λέσχες οπαδών δε συγκεντρώνονται για να αλλάξουν ιδέες για τις ομάδες. Αυτοί που πλέον μαζεύονται εκεί μαζεύονται μόνο για το πώς θα οργανωθούν και θα φέρουν μαχαίρια και στειλιάρια, και πηγαίνουν στο γήπεδο και πουλούν ναρκωτικά σε παιδιά. Εξελίσσονται σε ομάδες που κάνουν εκβιασμό σε μαγαζιά και καταλήγουν να κάνουν εκβιασμούς και στην ίδια τη διοίκηση ζητώντας χρήματα και μετατρέπονται σε “security” των ομάδων»