Δολοφονία Νίκου Κάτσικα: Εξετάζεται ως σεξουαλικής φύσης έγκλημα

Όλα όσα ανέφερε ο δράστης για την σχέση τους

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Δολοφονία Νίκου Κάτσικα: Εξετάζεται ως σεξουαλικής φύσης έγκλημα

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση της δολοφονίας του Νίκου Κάτσικα ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στην περιοχή Σέιχ Ζαγιέντ την Αιγυπτιακής Πρωτεύουσας.

Πιο συγκεκριμένα, ο γνωστός δημοσιογράφος έμενε στο διαμέρισμα με την αδελφή του η οποία όταν έγινε το μοιραίο, απουσίαζε. Μάλιστα, η αστυνομία συνέλαβε έναν διανομέα φαγητού, ο οποίος επιβεβαίωσε στην ανάκριση ότι συνάντησε για πρώτη φορά το θύμα στο εστιατόριο όπου εργαζόταν.

Η σοκαριστική ομολογία του δράστη

Ο κατηγορούμενος λέει ότι όταν πήγε στο διαμέρισμα του Κάτσικα, εκείνος τον ρώτησε ποια είναι η οικονομική του κατάσταση. Όταν ο διανομέας απάντησε ότι είναι φτωχός, το θύμα φέρεται να του πρότεινε να συνευρεθούν ερωτικά με χρηματικό αντάλλαγμα.

Ο κατηγορούμενος είπε στους ανακριτές ότι συναίνεσε και ότι έκανε δύο φορές σεξ, αλλά το θύμα αρνήθηκε να του δώσει τα χρήματα που του είχε υποσχεθεί την πρώτη φορά. Τη δεύτερη φορά διαπληκτίστηκαν και ο διανομέας επιτέθηκε στον δημοσιογράφο, τον χτύπησε, τον έριξε στο πάτωμα και τον μαχαίρωσε μέχρι που εξέπνευσε, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο διανομέας ομολόγησε ότι μετά τον θάνατο του Κάτσικα άρπαξε 269 ευρώ, τρία κινητά τηλέφωνα και κάποια άλλα πράγματα του θύματος και διέφυγε.

Η Εισαγγελία του Καΐρου ανέφερε ότι η σορός του δολοφονημένου δημοσιογράφου παραδόθηκε στην ελληνική πρεσβεία μετά την ολοκλήρωση της νεκροψίας. Σήμερα 8/02 αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσαν ότι πρόκειται για δολοφονία με κίνητρο τη ληστεία και λίγο αργότερα έγιναν γνωστές οι παραπάνω λεπτομέρειες γύρω από τη φύση του εγκλήματος.

Ποιος ήταν ο Νίκος Κάτσικας

Ο Νίκος Κάτσικας είχε γεννηθεί στις 7 Μαΐου 1966 και είχε καταγωγή από τον Πειραιά. Εργαζόταν ως ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Κάιρο από τον Σεπτέμβριο του 2016, και στην ιστορική εφημερίδα «Φως» του Καΐρου από τη δεκαετία του 2000 (ανέλαβε και εξέδωσε 550 φύλλα από τα 700 περίπου που συνολικά μετράει η συγκεκριμένη έκδοση).

Αρχισυντάκτης της εβδομαδιαίας έκδοσης «Νέο Φως» του Καΐρου (συνέχεια του ιστορικού Φωτός), της μηνιαίας έκδοσης «Αλεξανδρινός Ταχυδρόμος» και της ενημερωτικής ιστοσελίδας «Πυραμίς».