Ραγδαίες εξελίξεις με την διαθήκη του Ανέστη Βλάχου - Ανατροπή

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Ραγδαίες εξελίξεις με την διαθήκη του Ανέστη Βλάχου - Ανατροπή

Το πρωί της Τετάρτης 9/02 ο δικηγόρος του Ηρακλή Βλάχου μίλησε στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για την διαθήκη που άφησε πίσω του ο Ανέστης Βλάχος καθώς είπε μεταξύ άλλων πως «δεν αποκληρώνεται ο γιος του».

Πιο συγκεκριμένα, ο Ηρακλής Βλάχος διαμηνύει πως θα εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα προκειμένου να δικαιωθεί η μνήμη του πατέρα του αμφισβητώντας πλήρως τη γνησιότητα της διαθήκης και προσπαθεί να την αποδομήσει σε όλα τα σημεία.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου του Ηρακλή Βλάχου

«Ο Ηρακλής Βλάχος μου είχε μεταφέρει ότι τα γράμματα στη διαθήκη δεν είναι του πατέρα του, ότι δεν έχουν καμία σχέση με τον γραφικό του χαρακτήρα. Εγώ δεν είμαι σε θέση να κρίνω και να συγκρίνω. Αυτό το κάνει εξειδικευμένος γραφολόγος. Θα διοριστεί από τον Ηρακλή Βλάχο κάποια ειδική γραφολόγος για να εξετάσει τη διαθήκη τις επόμενες ημέρες.

Το δεύτερο κομμάτι που έχει αυτή τη διαθήκη και είναι ενδιαφέρον είναι ότι στο κείμενό της δεν αποκληρώνεται ο Ηρακλής Βλάχος. Αυτό αφήνει ένα ανοιχτό “παράθυρο” για τον Ηρακλή να διεκδικήσει τη νόμιμη μοίρα του, δηλαδή το 18,75% επί του συνόλου της περιουσίας. Ο πατέρας του αν ήθελε να τον αποκλείσει τελείως από την περιουσία, θα το ανέφερε τεκμηριωμένα.

Μπορείς να αποκληρώσεις κάποιον που έχει δικαίωμα στην περιουσία σου. Όμως υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις. Πρέπει να αναφέρονται οι λόγοι. Όταν μένει ανοιχτό ένα “παράθυρο” μη αποκλήρωσης μπορεί αυτός που αποκλείεται από το κείμενο της διαθήκης να διεκδικήσει τη νόμιμη μοίρα», εξήγησε ο κ. Παπαναστασίου.

«Ο πατέρας μου είχε άνοια! Θα ερευνήσουμε τα πάντα» - Ξέσπασε ο γιος του Ανέστη Βλάχου για την διαθήκη

Στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” βρέθηκε ο γιος του Ανέστη Βλάχου, Ηρακλής. Μετά τις αποκαλύψεις για το μυστηριώδες πρόσωπο που κρύβεται πίσω από το άνοιγμα της διαθήκης του πατέρα του που αναμένεται στις 24 Ιανουαρίου, μαζί με τον δικηγόρο του Κωνσταντίνο Παπαναστασίου μίλησαν για το θρίλερ που ακολούθησε μετά τον θάνατο του.

Σημειώνεται πως η πλευρά του γιου του Ανέστη Βλάχου αρνείται την ύπαρξη διαθήκης, ενώ η κόρη του ηθοποιού υποστήριζε εξαρχής πως υπήρχε μία ιδιόχειρη διαθήκη, την οποία είχε σφραγίσει ο ίδιος ο ηθοποιός πριν από 7 χρόνια.

«Πληροφορηθήκαμε και εμείς μέσω του δικηγόρου μας το άνοιγμα της διαθήκης του πατέρα μου στις 24 Ιανουαρίου. Μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση που η διαθήκη του πατέρα μου κατατέθηκε αμέσως μετά τον θάνατό του στις 2 Σεπτεμβρίου, και ενώ δεν είχε γνώση κανένα από τα μέλη της οικογένειας. Η διαθήκη κατατέθηκε από έναν πολίτη με αρχικά Κ.Σ, με αυτά τα αρχικά δεν υπάρχει κάποιο πρόσωπο που να γνωρίζουμε από το συγγενικό ή φιλικό περιβάλλον του πατέρα μου», ανέφερε.

Όπως προσθέτει, ο πατέρας του δεν έχει καταθέσει τίποτα στο Υποθηκοφυλάκειο της Δράμας σχετικά με ακίνητα ή περιουσία. Μάλιστα, σύμφωνα με τον εγγονό του, ο Ανέστης Βλάχος είχε στην ιδιοκτησία του μόνο ένα σπίτι και κάποια αγροτεμάχια. Ο ίδιος τόνισε ότι ο Ανέστης Βλάχος δεν ασχολούταν ποτέ με περιουσιακά στοιχεία.