Τσικνοπέμπτη - Επιτέλους έρχεται χαλάρωση στην εστίαση

Δε θα υπάρχει όριο στους καθήμενους!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τσικνοπέμπτη - Επιτέλους έρχεται χαλάρωση στην εστίαση

Και ενώ έχουν συμπληρωθεί 2 χρόνια από την είδηση της πανδημίας, με συνεχή lock down και μέτρα, φέτος την τσικνοπέμπτη έρχεται η ελπίδα! Αυτό βέβαια αφορά σε καταστήματα εστίασης, ώστε να γίνει σωστά και παραδοσιακά το ψήσιμο, που όλοι περιμένουν!

Η αλήθεια είναι πως ήρθε έκτακτη ανατροπή σε ότι αφορά τα μέτρα στην εστίαση, καθώς προ ολίγων ημερών άλλα μας είχαν τάξει. Το αισιόδοξο της υπόθεσης είναι πως σε αντίθεση με 2 χρόνια πριν ο Έλληνας θα τσικνίσει, ειδικά εκείνοι που δεν ήθελαν να ψήσουν μόνοι τους και θέλουν να επισκεπτούν τα αγαπημένα τους μαγαζιά εστίασης.

Μεταξύ μας με τέτοια πληγή που έχει υποστεί ο χώρος καλό θα ήταν στηριχθεί ο κλάδος μιας και τα μέτρα επιτέλους χαλαρώνουν και τα άτομα στα τραπέζια αυξάνονται...Όσο για το καρναβάλι ακόμα ούτε λόγος!

Τσικνοπέμπτη

Η επίσημη ανακοίνωση της επιτροπής

Η μόνη αλλαγή που εισηγήθηκε η επιτροπή στα μέτρα που ισχύουν είναι στον αριθμό των καθήμενων με κατάργηση των 6 ατόμων ανά τραπέζι στην εστίαση και στη διασκέδαση. Ωστόσο, παραμένουν σε ισχύ τα πρωτόκολλα σχετικά με τις αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων και τους κανόνες υγιεινής.

Για όσους λοιπόν το ρίξουν έξω εκείνη την ημέρα, σας έχουμε τη λύση να μυρίζετε όμορφα!

Καταρχάς να πάρουμε σαν δεδομένο ότι κάποια στιγμή τα ρούχα που θα φορέσεις το βράδυ για να γιορτάσεις την Τσικνοπέμπτη στην ταβέρνα ή στο φιλικό σπίτι που θα κάνετε μπάρμπεκιου, θα αναγκαστείς να τα πλύνεις. Δεν γίνεται –και φανταζόμαστε πως δεν θες κιόλας- να το αποφύγεις. Υπάρχουν όμως μερικά tricks που θα τα κάνουν να αποβάλουν την εκνευριστική μυρωδιά «τσίκνας» πριν τα βάλεις στο πλυντήριο, όπως αυτό με τις δυο κουταλιές μαγειρικής σόδας που θα σου παρουσιάσουμε αμέσως.

Αν επιλέξεις το βράδυ να φορέσεις ένα denim κομμάτι τότε αυτό μπορείς να το βάλεις μετά σε μία πλαστική σακούλα και να το τοποθετήσεις στην κατάψυξη για ένα ολόκληρο βράδυ. Την άλλη μέρα που θα το βγάλεις από το πολικό ψύχος θα δεις πως δεν θα μυρίζει καθόλου. Αν τώρα μιλάμε για βαμβακερά ή μάλλινα ρούχα μπορείς να τα ψεκάσεις με μερικές σταγόνες βότκας και να τα αφήσεις να στεγνώσουν στον φυσικό αέρα.

Το αλκοόλ θα σκοτώσει τα βακτήρια που προκαλούν τις μυρωδιές και τα ρούχα σου θα ξεμυρίσουν πολύ πιο γρήγορα από όσο φαντάζεσαι. Τέλος αν νιώθεις πως η δυσοσμία αυτών που φοράς είναι τόσο έντονη που δεν θα φύγει ούτε με το πλύσιμο στο πλυντήριο κάνε το εξής: βάλ’ τα σε μία πλαστική σακούλα μαζί με 2 κουταλάκια της σούπας μαγειρική σόδα και 1/2 καπάκι μαλακτικό ρούχων. Ανακίνησε καλά τη σακούλα και άφησε τα ρούχα να μουλιάσουν για λίγη ώρα πριν τα πλύνεις κανονικά

. Καλά να περάσεις το βράδυ και μην ανησυχείς για τις δυσάρεστες οσμές, για όλα υπάρχει λύση! Και που είσαι... Σου βρήκαμε ταβέρνες στην Αθήνα για να το διασκεδάσεις με την ψυχή σου και αν φας μέχρι σκασμού! Μπες να δεις τώρα, είναι και οικονομικές