Άγιος Παΐσιος: «Οργίασε» το Twitter με την πρεμιέρα της σειράς

Ποια ήταν η γνώμη του κοινού;

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Άγιος Παΐσιος: «Οργίασε» το Twitter με την πρεμιέρα της σειράς

Κονφούζιο προκλήθηκε με την πρεμιέρα της νέας - ιστορικής, βιογραφικής σειράς του Mega, «Άγιος Παΐσιος», η οποία έκανε τους ιθύνοντες του καναλιού να μην μπορούν να πιστέψουν στα μάτια τους με τα νούμερα τηλεθέασης που σημείωσε. Οι χρήστες του Twitter, για άλλη μια φορά, κάνοντας το καθήκον τους, σχολίασαν τους πρωταγωνιστές και την υπόθεση της σειράς, με το #AgiosPaisios να σκαρφαλώνει στην κορυφή των trends από τα πρώτα κιόλας λεπτά της έναρξης.

Εμείς συγκεντρώσαμε μερικά από τα Tweets που έκαναν οι χρήστες της πλατφόρμας και σας τα παρουσιάζουμε.

Η εντυπωσιακή πρεμιέρα του Αγίου Παϊσίου δεν άφησε ασυγκίνητο ούτε το Twitter

Η υπόθεση και το καστ του «Άγιος Παΐσιος» - Από τα Φάρασα στον Ουρανό!

Η ιστορία ξεκινά από τη γέννηση του Αγίου Παϊσίου, κατά κόσμον Αρσενίου Εζνεπίδη, στα Φάρασα της Καππαδοκίας. Μετά τη Συνθήκη της Λωζάνης, η οικογένεια του μικρού Αρσενίου ξεριζώνεται και παίρνει τον δρόμο της προσφυγιάς για την Ελλάδα. Ο μικρός Αρσένιος μεγαλώνει στην Κόνιτσα της Ηπείρου με τη γιαγιά του και τη μητέρα του, οι οποίες του μεταδίδουν τη βαθιά τους πίστη στον Χριστό και την αγάπη για τον συνάνθρωπο. Μεγαλώνει με τις ιστορίες για τον Άγιο Αρσένιο και μέσα του φουντώνει η επιθυμία από μικρή ηλικία να ακολουθήσει τη μοναχική ζωή. Το 1945 κατατάσσεται στον στρατό όπου υπηρετεί ως ασυρματιστής. Με την αποστράτευσή του επισκέπτεται το Άγιον Όρος. Σύντομα, όμως, επιστρέφει στην Κόνιτσα για οικογενειακούς λόγους και παραμένει εκεί για τρία χρόνια. Αναχωρεί οριστικά για το Άγιον Όρος τον Μάρτιο του 1953 και καταλήγει στη Μονή Εσφιγμένου. Έπειτα από τρία χρόνια βρίσκεται στη Μονή Φιλοθέου, όπου γίνεται μοναχός και παίρνει το όνομα Παΐσιος. Στέλνει μια φωτογραφία του στη μητέρα του με την οποία την αποχαιρετά και της λέει ότι για μάνα του πια θα έχει την Παναγία.

Πρωταγωνιστούν: Νικήτας Τσακίρογλου, Σμαράγδα Σμυρναίου, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Χριστίνα Παυλίδου, Δημήτρης Ήμελλος, Δρόσος Σκώτης, Δέσποινα Γκάτζιου

  • Στον ρόλο του Αγίου Παϊσίου, ο Προκόπης Αγαθοκλέους
  • Στον ρόλο του Γέροντα Κυρίλλου, ο Γιώργος Αρμένης
  • Στον ρόλο του βοσκού Θόδωρου, ο Γιάννης Στάνκογλου
  • Στον ρόλο του Ηγούμενου Καλλίνικου, ο Κώστας Αποστολάκης
  • Στον ρόλο της κυρά-Γιώργαινας, η Ρηνιώ Κυριαζή
  • Στον ρόλο του Αρσενίου Εζνεπίδη, ο Παΐσιος Έξαρχος