Δίκη Δημήτρη Λιγνάδη: «Είναι αθώος, να αθωωθεί, αν είναι ένοχος να καταδικαστεί» - Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια

Όλα όσα ανέφερε

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Δίκη Δημήτρη Λιγνάδη: «Είναι αθώος, να αθωωθεί, αν είναι ένοχος να καταδικαστεί» - Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια

Σήμερα 11/02 είναι η μεγάλη μέρα για τον Δημήτρη Λιγνάδη καθώς πριν από λίγο ξεκίνησε η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο κατηγορούμενος έφτασε στο δικαστήριο κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας καθώς φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και χειροπέδες.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εκπομπή «Πρωινό», ο συνήγορος υπεράσπισης, Αλέξης Κούγιας ζήτησε ολιγοήμερη διακοπή της δίκης λόγω επαγγελματικών του υποχρεώσεων. Έτσι, ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά στην κάμερα εκπομπής λίγο πριν την έναρξη: «Είμαστε εδώ. Θα είναι και ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Για πρώτη φορά θα δούμε τους καταγγέλλοντες, δεν τους έχουμε δει ποτέ. Δυστυχώς έχω ιδιαίτερα βεβαρυμμένο πρόγραμμα. Έχω ήδη κοινοποιήσει και στην Κα. Πρόεδρο και στον Κ. Εισαγγελέα τα κωλύματά μου για ολόκληρο αυτό το μήνα.

Επιθυμούμε διακαώς τη διακοπή της δίκης και για αυτό το λόγο θα ζητήσουμε διακοπή και η δίκη θα διεξαχθεί. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να κάνουμε μια δίκη με όλους τους κανόνες της δίκαιης δίκης, αν ο κ. Λιγνάδης είναι αθώος, να αθωωθεί, αν είναι ένοχος να καταδικαστεί».

Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια λίγο πριν την δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη

Καρέ Καρέ η στιγμή της άφιξης των τεσσάρων θυμάτων

Σήμερα 11/2 είναι η πολυαναμενόμενη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη για τις καταγγελίες τεσσάρων βιασμών που έγιναν εις βάρος του. Λίγη ώρα μετά την άφιξη του στο δικαστήριο, κατέφθασαν τα τέσσερα θύματα τα οποία σε μια συμβολική κίνηση, εισήλθαν μαζί στο δικαστικό μέγαρο. Με την κίνηση τους αυτή θέλησαν να δείξουν ότι είναι μαζί και ενωμένοι, ενώ δεν φοβούνται το τι πρόκειται να γίνει στο εξής.

Η εκπομπή «Το Πρωινό» μετέδωσε τα σχετικά πλάνα από την άφιξη των θυμάτων, ενώ μάλιστα προβλήθηκαν και κάποιες δηλώσεις του Αλέξη Κούγια στην κάμερα της εκπομπής.

Ο Αλέξης Κούγιας σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μόλις κληρώθηκαν οι ένορκοι, συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, εξαίρεσε τρεις γυναίκες.

Η εξαίρεση αυτή ενδέχεται να έγινε επειδή οι γυναίκες πιθανώς να είχαν μεγαλύτερο μένος εις βάρος του πελάτη του λόγω του φύλου τους, ενώ οι άνδρες θα ήταν πιο ευνοϊκά διακείμενοι, με την τελική σύνθεση της έδρας να αποτελείται από τρεις γυναίκες και τέσσερις άνδρες.