Διεκόπη η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη - Τι συνέβη;

Καταιγιστικές οι εξελίξεις

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Διεκόπη η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη - Τι συνέβη;

Η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη διακόπηκε για τις 25 Φλεβάρη καθώς το αίτημα του Αλέξη Κούγια έγινε δεκτό από το Δικαστήριο. Μάλιστα, το δικαστήριο εκφώνησε την υπόθεση και προχώρησε στην κλήρωση των ενόρκων, με τον Αλέξη Κουγια να εξαιρεί τρεις γυναίκες, ενώ δυο ακόμη εξαίρεσε ο εισαγγελέας.

Η τελική σύνθεση του δικαστηρίου περιλαμβάνει τρεις γυναίκες τακτικές δικαστές, ένα άνδρα και τρεις γυναίκες ενόρκους, ενώ ο εισαγγελέας είναι άνδρας. Το δικαστήριο κλήρωσε και δυο αναπληρωματικά μέλη. Μάλιστα, όπως ήταν αναμενόμενο ο Δημήτρης Λιγνάδης έφτασε στο Δικαστήριο κάτω από δρακόντεια μέτρα.

Οι τελευταίες εξελίξεις στην δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη

«Είναι αθώος, να αθωωθεί, αν είναι ένοχος να καταδικαστεί» - Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια

Σήμερα 11/02 είναι η μεγάλη μέρα για τον Δημήτρη Λιγνάδη καθώς πριν από λίγο ξεκίνησε η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο κατηγορούμενος έφτασε στο δικαστήριο κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας καθώς φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και χειροπέδες.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εκπομπή «Πρωινό», ο συνήγορος υπεράσπισης, Αλέξης Κούγιας ζήτησε ολιγοήμερη διακοπή της δίκης λόγω επαγγελματικών του υποχρεώσεων. Έτσι, ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά στην κάμερα εκπομπής λίγο πριν την έναρξη: «Είμαστε εδώ. Θα είναι και ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Για πρώτη φορά θα δούμε τους καταγγέλλοντες, δεν τους έχουμε δει ποτέ. Δυστυχώς έχω ιδιαίτερα βεβαρυμμένο πρόγραμμα. Έχω ήδη κοινοποιήσει και στην Κα. Πρόεδρο και στον Κ. Εισαγγελέα τα κωλύματά μου για ολόκληρο αυτό το μήνα.

Επιθυμούμε διακαώς τη διακοπή της δίκης και για αυτό το λόγο θα ζητήσουμε διακοπή και η δίκη θα διεξαχθεί. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να κάνουμε μια δίκη με όλους τους κανόνες της δίκαιης δίκης, αν ο κ. Λιγνάδης είναι αθώος, να αθωωθεί, αν είναι ένοχος να καταδικαστεί».