Γιάννης Μπέζος: «Δεν φοβάμαι τίποτα, μόνο τον...»

Η αποκάλυψή του

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Γιάννης Μπέζος: «Δεν φοβάμαι τίποτα, μόνο τον...»

Στην κάμερα της εκπομπής «Ελένη» παραχώρησε συνέντευξη ο Γιάννης Μπέζος όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε για τις ελληνικές σειρές αλλά και το τι μπορεί να τον κάνει να γελάσει. Μάλιστα, ο ίδιος πριν από λίγο καιρό είχε κάνει μια προσωπική εξομολόγηση. Ο γνωστός ηθοποιός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η τηλεόραση θέλει τόλμη, γιατί είναι συντηρητική.

Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε ξένες παραγωγές πολλά θέματα να μην μας ενοχλούν αλλά όταν γίνονται στη γλώσσα μας μάς ενοχλούν. Πρέπει να σταματήσουν να μας ενοχλούν γιατί δείχνουν ότι είμαστε αρχοντοχωριάτες. Υπάρχουν θέματα πολλά που ταλαιπωρούν την ελληνική κοινωνία, τα βλέπετε καθημερινά στις ειδήσεις τι γίνεται, με τα οποία δεν καταπιανόμαστε. Είμαστε ακόμα στον αστερισμό του χωριού.

Η γλώσσα είναι συντηρητική, είναι γεροντίστικα πράγματα αυτά. Βλέπω σειρές που έπαιζα πριν από 20 χρόνια και είναι πολύ πιο τολμηρές. Τώρα λένε αυτό δεν μπορούμε να το βάλουμε, μιλάμε για γελοία πράγματα. Είναι αστειότητες αυτά.

Όσο για το τι μπορεί να τον κάνει να γελάσει, ο Γιάννης Μπέζος είπε: «Δεν θα γελάσω ποτέ αν δω κάποιον άνθρωπο και σκοντάψει και πέσει κάτω. Δεν το βρίσκω αστείο. Δεν γελάω με φάρσες, δεν μου αρέσουν, το θεωρώ εύκολο. Επίσης δεν γελάω αν σατιρίσει κάποιος τον πρόεδρο της κυβέρνησης ή τον αρχηγό της αντιπολίτευσης. Και αυτό το θεωρώ εύκολο».

Οι δηλώσεις του Γιάννη Μπέζου

Αφοπλίζει ο Γιάννης Μπέζος - "Νομίζω δεν θα θέλει κανείς να με δει να πεθαίνω στο σανίδι"

Άλλες φορές "καταπέλτης", πολύ αυστηρός και άλλες φορές πιο άνετος και ήρεμος, πάντα όμως σπουδαίος και εξαιρετικός! Τον αγαπημένο Γιάννη Μπέζο συνάντησε με αφορμή τη νέα του θεατρική παράσταση ο Θανάσης Πάτρας.

Ο καταξιωμένος ηθοποιός μίλησε για την μακροχρόνια πορεία του στο σανίδι, και για το αν είναι έτοιμος ή αισθάνεται πως πρέπει να κάνει ένα διάλειμα ή σταματήσει για να ξεκουραστεί, για το ταλέντο της Αλίκης Βουγιουκλάκη και για πολλά άλλα στην εκπομπή Mega Καλημέρα της Ελεονώρας Μελέτη.

«Νομίζω πως δεν θα θέλει κανείς να με δει να πεθαίνω στο σανίδι. Κανείς δεν έχει την όρεξη αυτήν. Επειδή όμως το θέατρο είναι μια πολύ απαιτητική δουλειά και δημιουργεί έναν κόσμο εκ του μηδενός, είναι πολύ μεγάλη ευθύνη. Δεν είναι απλή υπόθεση. Πρέπει λοιπόν να γίνονται όσο αντέχουν οι δυνάμεις, οι βιολογικές και οι πνευματικές αλλιώς είναι μια πολύ εγωιστική συμπεριφορά, να βρίσκομαι δηλαδή συνέχεια ανάμεσα στους συναδέλφους μου».

«Δεν είμαι από τους ανθρώπους που λέω ότι η ζωή είναι το θέατρο και χωρίς αυτό τι θα κάνω. Αισθάνομαι χορτάτος αλλά δεν έχω λόγο να σταματήσω, συνέχεια όσο μεγαλώνω γεμίζω πιο πολλά ερωτηματικά επομένως είμαι υποχρεωμένος, ενδεχομένως για αυτό με έχουν βάλει οι συμπατριώτες μου σε αυτή τη θέση, να παρίσταμαι. Δεν μπορώ να πω ότι πάω να ξεκουραστώ»

Όσο για την Αλίκη Βουγιουκλάκη πρόσθεσε: «Βεβαίως και ήταν καλή ηθοποιός, απλώς δεν το έδειχνε. Για κάποιο λόγο που δεν κατάλαβα ποτέ και μάλιστα της το είχα πει. Ήταν ένας άλλος κόσμος, άλλοι καιροί, ζητούσαν άλλα από το συγκεκριμένο πρόσωπο. Ένας κόσμος ρημαγμένος από τον εμφύλιο που είχε ανάγκη το χαμόγελο και η Αλίκη το έδωσε αυτό απλόχερα. Απλώς παγιδεύτηκε μέσα σε αυτό. Θα μπορούσε να κάνει πράγματα σπουδαία. Έκανε απόπειρες, αλλά δεν ακολούθησε το κοινό και το κακό είναι ότι δεν επέμεινε».