Σταματίνα Τσιμτσιλή: Η μακροσκελής δήλωση κατά Ρουβά - «Το θύμα δεν είναι ο Δημήτρης Λιγνάδης»

«Οι άνθρωποι που έχουμε δημόσιο λόγο πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Σταματίνα Τσιμτσιλή: Η μακροσκελής δήλωση κατά Ρουβά - «Το θύμα δεν είναι ο Δημήτρης Λιγνάδης»

Σε κλίμα συμπαράστασης βλέπουμε σήμερα 14/2 όλες τις εκπομπές απέναντι στα θύματα, που ηθελημένα ή μη, ο Σάκης Ρουβάς έφερε σε πολύ δύσκολη θέση , με τις δηλώσεις στις οποίες προέβη για τον Δημήτρη Λιγνάδη και τη μεταξύ τους σχέση αγάπης!

Η Σταματίνα Ττσιμτσιλή με τη σειρά της πήρε τον λόγο στο Happy Day και με έναν εκτενή σχολιασμό επεδίωξε να εκφράσει όσα σκέφτεται μετά τις πολυσυζητημένα σχόλια του τραγουδιστή! Στο πλευρό της στάθηκε και ο Δημήτρης Παπανώτας, με μια πιο διαλλακτική στάση δίνοντας ελαφρυντικά στον Σάκη για την ατυχή τοποθέτηση!

Οφείλουμε να ομολογήσουμε πως από όσα λέγονται τις τελευταίες ώρες περί του θέματος, οι περισσότερες σχολιαστές έχουν τρέξει να κατηγορήσουν τον τραγουδιστή, με τον στιχουργό των μεγάλων επιτυχιών του μάλιστα να σοκάρει με όσα είπε στο Καλύτερα Δε Γίνεται!

Oι δηλώσεις της Σταματίνας Τσιμτσιλή για τον Σάκη Ρουβά

«Το μεγαλύτερο λάθος που έκανε σε αυτές τις δηλώσεις ήταν ότι εστίασε στον Δημήτρη Λιγνάδη σαν να είναι αυτός το θύμα, ενώ τα θύματα είναι αυτοί που βάζουν τον Λιγνάδη στο εδώλιο. Φυσικά και θα έχει ενδιαφέρον για κάποιον να διερευνήσει από πού ξεκινάνε τα προβλήματα, από τα παιδικά χρόνια, από την πορεία της ζωής του και ενδεχομένως να τον αγκαλιάσει όπως είπε για να τον βοηθήσει να ξεπεράσει κάποια πράγματα. Αυτή τη στιγμή η αγκαλιά μας πρέπει να υπάρχει για τα θύματα, το μπράβο μας πρέπει να υπάρχει για τα θύματα που βρήκαν τη δύναμη χρόνια μετά να καταγγείλουν αυτό που τους συνέβη»

«Η κατανόησή μας, η στήριξή μας, η έμπρακτη, η ουσιαστική, η ηθική, πρέπει να είναι απέναντι στα θύματα. Το θύμα δεν είναι ο Δημήτρης Λιγνάδης. Ο Δημήτρης Λιγνάδης κατηγορείται ως θύτης. Το τι όντως έχει συμβεί και πώς έχει συμβεί δε θα το αποφασίσουμε εμείς σε ένα λαϊκό δικαστήριο αλλά θα αποφανθεί η δικαιοσύνη. Ακριβώς επειδή αυτή η συνέντευξη ήρθε μία ημέρα μετά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, έπρεπε να είναι ο Σάκης ακόμα πιο προσεκτικός»

«Οι άνθρωποι που έχουμε δημόσιο λόγο πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί γιατί μπορείς όντως να θες να πεις έναν καλό λόγο για έναν άνθρωπο που γνώρισες σε μία συγκεκριμένη στιγμή της ζωής σου και δεν σου έδωσε τέτοιο δικαίωμα, αλλά καλώς ή κακώς αυτός ο άνθρωπος έχει συσχετιστεί με το ελληνικό #metoo, είναι ένας άνθρωπος που τον κατήγγειλαν κάποιοι άνθρωποι για κάποια εγκλήματα. Όλη η κοινωνία περιμένει τη δικαίωση αυτών των θυμάτων οπότε δεν ξέρω αν είναι η χρονική στιγμή για να κάνεις εσύ κάτι τέτοιο» κατέληξε η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

Θέση πήρε και ο Δημήτρης Παπανώτας λέγοντας: «Έκανε ένα λάθος ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης, να πέσουμε να τον φάμε όλοι μαζί; Τέτοιες λυσσαλέες αντιδράσεις που θυμίζουν γαλλική επανάσταση και λαϊκά δικαστήρια, αυτά εμένα με ανατριχιάζουν. Είναι τραγικό όλο αυτό το πράγμα».

Όσα είπε η Σίσσυ Χρηστίδου για τα σχόλια, που δέχτηκε μετά τις δηλώσεις του Ρουβά

«Έχει ξεσπάσει σάλος με τη συνέντευξη του Σάκη Ρουβά στην εκπομπή μας. Εμείς δεν είμαστε σε θέση να μιλήσουμε εκ μέρους του Σάκη Ρουβά. Ο ίδιος απάντησε πολύ ξεκάθαρα κατά τη γνώμη μου.

Θέλω να πω όμως κάτι σε σχέση με εμένα και ό,τι αφορά εμένα και τις κατάρες που δέχομαι από χθες στα social media. Δεν είναι η πρώτη φορά, έχω εξοικειωθεί. Και στη φάση που βρίσκομαι αυτή τη στιγμή δε με νοιάζει καθόλου και δεν έχω το ψυχικό σθένος να απαντήσω.

Παρόλα αυτά θέλω να διευκρινίσω κάτι, γιατί σε αυτή τη θέση βρέθηκα και με την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου και έχει τύχει και άλλες φορές. Εγώ θα θέσω τη θέση μου διακριτικά όταν κάνω μια συνέντευξη. Από κει και πέρα, την ώρα της συνέντευξης, δεν είναι η στιγμή της δικής μου τοποθέτησης, αλλά είναι η στιγμή της τοποθέτησης του ανθρώπου που καλώ στην εκπομπή. Όταν ερωτηθώ ή όταν προβάλλουμε ένα θέμα, θα θέσω τις θέσεις μου και θεωρώ ότι το έχω κάνει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Είναι πάρα πολύ σαφής η δική μου θέση προσωπικά.

Στην εκπομπή αυτή, λοιπόν, καλούμε ανθρώπους που σεβόμαστε στο πλαίσιο του πολιτεύματος που βρισκόμαστε και τους αφήνουμε ελεύθερα να εκφράσουν τη γνώμη τους. Δεν θα δεχθώ καμία κατάρα, γιατί δεν έβρισα, δεν έφτυσα, δεν έδιωξα με τις κλωτσιές έναν άνθρωπο που φιλοξενήσαμε στην εκπομπή. Αν κάποιον θέλουμε να βρίσουμε δεν τον καλούμε στην εκπομπή. Ούτε ξέρουμε από την αρχή τι θα ειπωθεί στην εκπομπή αυτή. Αν δε θέλουμε να κάνουμε μια συνέντευξη, δε θα την κάνουμε.

Δε θα πάρω συνέντευξη από τον Δημήτρη Λιγνάδη. Αν αποφάσιζα να πάρω συνέντευξη από τον Δημήτρη Λιγνάδη δεν θα τον έβριζα. Αυτό ήθελα να πω. Αν περιμένατε από μένα να βρίζω τους ανθρώπους που έρχονται για την άποψη που έχουν, δε θα το κάνω. Κακώς το περιμένετε. Θα λέω τη δική μου θέση χωρίς να βρίζω κανέναν, την ώρα που είναι η στιγμή να πω τη θέση μου. Είναι η δική του στιγμή να μιλήσει. Υπερασπίζομαι το δικαίωμα του καθένα να πει τη γνώμη του. Έχει γίνει πολλές φορές να μη φιλοξενήσουμε ανθρώπους τους οποίους δε σεβόμαστε.

Αυτός ο φασισμός των social media είναι πάρα πολύ σκληρός. Εγώ είμαι σε μια φάση που δε με νοιάζει καθόλου. Οι κατάρες για τα παιδιά και τους καρκίνους… Καλό θα ήταν να ξέρετε τη βαρύτητα αυτών που ξεστομίζετε γιατί αφορούν πάρα πολύ κόσμο στην πραγματικότητα. Αυτό θέλω να πω».