«Υπάρχουν και άλλες καταγγελίες» - Οι τελευταίες εξελίξεις με την υπόθεση του ντράμερ των Πυξ Λαξ

Οι δηλώσεις του δικηγόρου της 16χρονης που τον κατήγγειλε για σεξουαλική κακοποίηση

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Υπάρχουν και άλλες καταγγελίες» - Οι τελευταίες εξελίξεις με την υπόθεση του ντράμερ των Πυξ Λαξ

Στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» μίλησε το πρωί της Δευτέρας 14/2 ο δικηγόρος της 16χρονης κοπέλας που έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποιήσης από τον ντράμερ του συγκροτήματος των Πυξ Λαξ.

Ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου συγκεκριμένα ανέφερε πως η κοπέλα είχε μοιραστεί το συμβάν με τους γονείς της όταν ήταν 8 ετών και έπειτα απευθύνθηκαν στις Αρχές.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου της 16χρονης για τον ντράμερ των Πυξ Λαξ

«Αυτή τη στιγμή εμφανίζονται και άλλες παρόμοιες καταγγελίες για τον συγκεκριμένο άνθρωπο με το ίδιο modus operandi πράγμα που τις καθιστά ιδιαίτερα αξιόπιστες -αυτός ο άνθρωπος δεν ξεκίνησε στα 60 του- και τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν εξελίξεις. Θα δούμε εάν θα πάρουν τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Κατέθεσε με ακρίβεια τον τόπο, τον χρόνο και τις περιστάσεις και ακριβώς τι συνέβη», είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της οικογένειας.

Η ανακοίνωση των Πυξ Λαξ

«Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα σε σχέση με χθεσινά και σημερινά δημοσιεύματα που σοκαρισμένοι είδαμε και αναφέρουν το όνομα της μπάντας. Οι Πυξ Λαξ ιδρύθηκαν το 1989 και ήταν ο Μπάμπης Στόκας ο Φίλιππος Πλιάτσικας κι ο Μάνος Ξυδούς με εκπρόσωπο του συγκροτήματος το Νίκο Λώρη. Στα 30 και πλέον αυτά χρόνια έχουμε συνεργαστεί με εκατοντάδες μουσικούς και τεχνικούς.

Ο συγκεκριμένος μουσικός που αναφέρεται στα δημοσιεύματα έχει πάψει να συνεργάζεται με το συγκρότημα εδώ και 10 χρόνια. Από το Μάρτιο του 2012 για τελείως διαφορετικούς λόγους από αυτούς που κατηγορείται και στο διάστημα αυτό δεν έχει υπάρξει η οποιαδήποτε επαφή μαζί του. Όπως φυσικά δεν θα μπορούσαμε να γνωρίζουμε κάτι τόσο προσωπικό γι αυτόν αλλά και οποιονδήποτε άλλο από τους εκατοντάδες που έχουν συνεργαστεί μαζί μας στο παρελθόν. Τον πρώτο λόγο έτσι κι αλλιώς σ΄ αυτά τα θέματα έχει η δικαιοσύνη.

Το πιο βασικό και σημαντικό για μας αυτή την ώρα όμως είναι ότι θέλουμε να δηλώσουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας και την βαθιά μας λύπη σ αυτή την οικογένεια και σ αυτό το κορίτσι αν βίωσε κάτι τόσο βάναυσο κι αποτρόπαιο για την ψυχή του και το σώμα του, όπως και σε κάθε θύμα τέτοιων καταστάσεων που δεν υπάρχουν λέξεις να το περιγράψουν και μας συγκλονίζει κάθε φορά».