Αγανακτισμένη η Αλίκη Κατσαβού: "Δεν υπήρχαν διαθήκες του Κώστα Βουτσά, δεν έχω να..."

Όσα ανέφερε η ηθοποιός στη συνέντευξη της

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Αγανακτισμένη η Αλίκη Κατσαβού:

2 χρόνια έχουν περάσει από το θάνατο του τεράστιου ηθοποιού, Κώστα Βουτσά, και ακόμα οι πληγές είναι νωπές για την οικογένεια του. Η Αλίκη Κατσαβού, η σύζυγος του, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην RealLife παραδέχτηκε πως νιώθει ένα μεγάλο κενό καθώς δεν της είναι εύκολο να δεχτεί πως ο αγαπημένος της, και πατέρας του γιου τους Φοίβου, λείπει.(Δείτε εδώ τα τελευταία λόγια του Κώστα Βουτσά στην αγαπημένη του)

Η επίσης ηθοποιός, Αλίκη Κατσαβού, μίλησε για το γιο τους Φοίβο και πως διαχειρίζεται την απώεια του πατέρα του αλλά και για τη διαμάχη γύρω από τα κληρονομικά καθώς για αρκετό καιρό υπήρχε έντονη φημολογία πως οι σχέσεις της με τις κόρες του ανθρώπου που σημάδεψε τον ελληνικό κινηματογράφο, ήταν τεταμένες λόγω των κληρονομικών, κάτι που διέψευσαν κατηγορηματικά.

Η Αλίκη Κατσαβού με τα παιδιά του Κώστα Βουτσά

Οι δηλώσεις της Αλίκης Κατσαβού σχετικά με τα κληρονομικά και το γιο της

«Δύο χρόνια χωρίς τον Κώστα, είναι όλα ακόμη ατακτοποίητα μέσα μου. Έχω βάλει, όμως προτεραιότητα το παιδί και την ψυχική του ηρεμία, είμαι ενήλικη και έχω άλλα εργαλεία ψυχής για να αντιμετωπίζω τέτοιους ωκεανούς. Με ενδιαφέρει πώς ο Φοίβος θα βιώσει το πένθος. Αυτό με βοηθά να κρατώ τη βρύση του συναισθήματος λίγο κλειστή και να μένω κεντραρισμένη», εξήγησε η ίδια στη RealLife.

Ο γιος της, Φοίβος Βουτσάς, είναι το στήριγμα της. «Του μιλώ για τον μπαμπά του. Θυμόμαστε πράγματα που κάναμε μαζί. Είναι εκπληκτικό, γιατί θυμάται πολλά πράγματα και μόνος του τα αναμοχλεύει. Όσο μεγαλώνει, εκφράζει απορίες σε σχέση με τον θάνατο και εγώ καλούμαι να τις απαντήσω... Δεν ξέρω αν καταλαβαίνει πραγματικά πόσο σπουδαίος ήταν ο μπαμπάς του, όμως, όταν ένα κοριτσάκι του είπε "ο μπαμπάς σου έχει πεθάνει", εκείνος απάντησε: "Ο μπαμπάς μου ήταν σπουδαίος και με αγαπούσε"».

Η Αλίκη Κατσαβού εξομολογείται

Η Αλίκη Κατσαβού έχει μάθει στα δύσκολα και η ποιότητα της δεν της επιτρέπει να παραφέρεται. «Έχω ένα παιδί και θέλω να έχω ένα υψηλό ανάστημα στα μάτια του. Δεν ήθελα να ξεφτιλιστώ για πράγματα που δεν με αφορούσαν. Δεν υπήρχαν διαθήκες, τα κληρονομικά τα καθορίζει ο νόμος, δεν έχω να διεκδικήσω τίποτα, τα είχε κάνει ο Κώστας μια χαρά όλα. Δεν πληγώθηκα, καταλάβαινα πόσο εύθραυστες γίνονται οι οικογενειακές ισορροπίες αλλά ήξερα ότι, αν κρατηθώ αποστασιοποιημένη, στο βάθος του χρόνου θα εξομαλυνθούν οι σχέσεις.

Ήθελα ο Φοίβος όταν μεγαλώσει να βρει ένα καθαρό τοπίο και να αναπτύξει τις δικές του σχέσεις με τα αδέλφια του, τα ανίψια του - να μην έχω μπει εγώ εμπόδιο σε αυτά». Η Αλ. Κατσαβού αγαπά το θέατρο και πλέον αισθάνεται έτοιμη να επιστρέψει. «Η παράσταση “Του τραγουδιού το παραμύθι" στο "Αβατον" στο Γκάζι ήθελα να παρηγορεί παιδιά και ενήλικες για όλο αυτό που ζούμε με την πανδημία. Ηθελα να είναι ένα έργο που θα μιλά για την ομορφιά της ζωής γιατί η θλίψη περίσσεψε. Ακούγονται Ελύτης Σεφέρης Γκάτσος ενώ ένας παλιάτσος και μια κούκλα αφηγούνται την ιστορία».

«Ο Φοίβος μου ζήτησε να πάμε εκεί που είναι θαμμένος ο μπαμπάς...»

Ήταν 7 Φεβρουαρίου 2020 όταν ο Κώστας Βουτσάς εισήχθη εσπευσμένα στη ΜΕΘ με καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια και λοίμωξη του αναπνευστικού. Απεβίωσε τα ξημερώματα της 26ης Φεβρουαρίου, έπειτα από 19 ημέρες νοσηλείας και σε ηλικία 88 ετών. Κηδεύτηκε στις 28 Φεβρουαρίου στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, ενώ από την προηγούμενη ημέρα η σορός του είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, με την Αλίκη Κατσαβού την τελευταία του γυναίκα να είναι άσχημα ψυχολογικά με τον χαμό του.

Σχεδόν δυο χρόνια μετά το θάνατο του η ηθοποιός προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της για χάρη του γιου τους, Φοίβου. Ο μικρός την γεμίζει ευτυχία και αυτό φαίνεται από τις δεκάδες αναρτήσεις που κάνει μαζί του, αφού είναι όλη ημέρα μαζί και κάνουν διάφορες δραστηριότητες.

Ωστόσο, η πρόσφατή ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram προκάλεσε ρίγη συγκίνησης. Αποκάλυψε πως ο Φοίβος της ζήτησε να πάνε να εκεί που κηδεύτηκε ο μπαμπάς του...

«Σας δελέασα με μια όμορφη φωτογραφία για να σας μιλήσω από καρδιάς! Χθες ο γιος μου ζήτησε να πάμε εκεί που είναι θαμμένος ο μπαμπάς! Δεν το χει κάνει ποτέ ξανά, κι έχουμε να πάμε από τον περασμένο Απρίλιο γιατί για κάποιο ανεξήγητο λόγο δεν αντέχω. Αλλά σήμερα θα πάμε και θα κάνει καλό και στους δύο μας! Το δυνατό παιδί μου ξέρει καλύτερα από εμένα να γιατρεύει την ψυχή του. Θα μάθω λοιπόν από εκείνο.

Γιατί εγώ ως τώρα δεν αγγίζω το μουδιασμένο μέρος της καρδιάς μου από φόβο μην ξεχειλίσει από εκεί ένας ωκεανός και με πνίξει. Μα σε ενάμιση μήνα θα κλείσουν 2 χρόνια απουσίας και σύναξε πόνο η ψυχή που θέλει να ελευθερωθεί. Εγώ έχω το παιδί μου και το θέατρο. Μα το παιδί μου μόνο εμένα και πρέπει να βρω δύναμη» έγραψε η Αλίκη Κατσαβού.