Ελένη Τσαλιγοπούλου: «Έφυγε για να γίνει πουτ@να...» - Η αναφορά της στο διαζύγιο

Η εξομολόγηση της τραγουδίστριας

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Ελένη Τσαλιγοπούλου: «Έφυγε για να γίνει πουτ@να...» - Η αναφορά της στο διαζύγιο

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η οποία στο παρελθόν έχει ξεφτιλίσει τα talent show, παραχώρησε μια σπάνια συνέντευξη, το πρωί της Τετάρτης 16/2, στην εκπομπή «Το Πρωινό». Η σπουδαία ερμηνεύτρια μίλησε για τις συνεργασίες που θα ήθελε να κάνει, αποκάλυψε αν θα συνεργαζόταν με τον Κωνσταντίνο Αργυρό και εξομολογήθηκε το πρώτο της διαζύγιο πριν από 20 χρόνια και την απόφασή της να φύγει από τη Νάουσα.

Όταν αποφάσισε να φύγει τότε και να μετακομίσει στην Αθήνα, όπως δήλωσε η ίδια, όλη η επαρχιακή πόλη την κατηγόρησε και την έβριζε για αυτή της την απόφαση, να παρατήσει τον άντρα της.

Οι δηλώσεις της Ελένης Τσαλιγοπούλου

«Γιατί να συνεργαστώ με τον Κωνσταντίνο Αργυρό; Ο Κωνσταντίνος Αργυρός έχει έναν τρόπο που μιλάει στο δικό9 του κοινό, εγώ έχω έναν άλλον τρόπο που μιλάω στο δικό μου κοινό. Μπορεί να πάω να τον ακούσω και να περάσω πολύ καλά και ο ίδιος να έρθει και να ακούσει εμένα και να περάσει καλά. Συνεργασία σημαίνει μιλάμε την ίδια γλώσσα.

Μια έξυπνη ιδέα θα ήταν να βρεθούμε με τον Ρέμο, μιλάμε για τραγουδιστές που έχουν αυτό το ρεπερτόριο και αυτόν τον τρόπο που δεν το κάνει κανείς καλύτερα. Εγώ κάνω κάτι τελείως διαφορετικό. Εμένα μου αρέσει να τραγουδάω για λίγο και για λίγο κόσμο πια. Ό,τι ήταν να κάνω με τον πολύ κόσμο το έχω κάνει, το έχω χορτάσει. Τώρα θέλω να κάνω πολύ πιο εσώψυχα πράγματα», είπε χαρακτηριστικά η Ελένη Τσαλιγοπούλου και πρόσθεσε:

«Και μόνο που έφυγα από την μικρή επαρχιακή πόλη, νομίζω ότι είναι μια επανάσταση. Όντως είχα πάρει το πρώτο διαζύγιο μετά από πάρα πολλά χρόνια στη Νάουσα 20 χρόνια πριν. Χώρισα, έφυγα και με έφτυσε η πόλη ότι έφυγε ενώ την αγαπούσε ο άντρας της. Έφυγε για να γίνει που…α! Και μόλις έγινα γνωστή -γρήγορα έγινε αυτό, 2-3 χρόνια μετά- μου ζήτησαν να γίνω πρόεδρος του φεμινιστικού κινήματος. Εκείνη την εποχή δεν χώριζε ο κόσμος και μετά από πέντε χρόνια ξεκληρίστηκαν όλα τα ζευγάρια».

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου.

Λίγα λόγια για την Ελένη Τσαλιγοπούλου

  • Η Ελένη Τσαλιγοπούλου (Νάουσα, 11 Απριλίου 1963) είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια του έντεχνου και λαϊκού τραγουδιού.
  • Γεννήθηκε στις 11 Απριλίου 1963 στη Νάουσα Ημαθίας, όπου και μεγάλωσε. Ασχολήθηκε από πολύ νωρίς με το τραγούδι μαζί με τον αδελφό της, ο οποίος είναι επίσης μουσικός. Το 1985, παρακολουθεί μαθήματα κλασικού τραγουδιού στη Θεσσαλονίκη.
  • Τον ίδιο χειμώνα τραγουδάει επαγγελματικά για πρώτη φορά στην "Όμορφη Νύχτα", όπου έρχεται σε επαφή με το Γιώργο Ζήκα, τραγούδια του οποίου θα ερμηνεύσει στον πρώτο της προσωπικό δίσκο.
  • Το 1987 την καλεί ο Μάνος Χατζιδάκις να εμφανιστεί στο «Σείριο» ως ερμηνεύτρια του Σταμάτη Σπανουδάκη, ενώ το καλοκαίρι του ίδιου έτους εμφανίζεται μαζί με το Γιώργο Νταλάρα σε μεγάλη περιοδεία του σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική.
  • Στην Αθήνα ξεκίνησε κυρίως πλάι στο Γιώργο Νταλάρα. Στην αρχή της καριέρας της, λόγω της χαρακτηριστικής της φωνής συχνά τη συγχέουν με την Ελευθερία Αρβανιτάκη. Το 1989, συνεργάζεται με την Οπισθοδρομική Κομπανία, καθώς και με το Νίκο Ξυδάκη, ενώ την επόμενη χρονιά κυκλοφορεί ο δίσκος της "Κορίτσι και Γυναίκα", ο οποίος είχε προκαλέσει αίσθηση, καθώς αποτέλεσε μια από τις δουλειές που έδωσαν ώθηση στο λεγόμενο "σύγχρονο έντεχνο", όπως αυτό διαμορφώθηκε κατά τη δεκαετία του 1990.
  • Στη συνέχεια, εμφανίζεται με άλλα μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού, τόσο σε συναυλίες όσο και δισκογραφικά. Το 1994-1995, εμφανίζεται στο "Χάραμα" μαζί με τη Δήμητρα Γαλάνη, τον Αλκίνοο Ιωαννίδη και το Γεράσιμο Ανδρεάτο.
  • Στα τέλη του 1996 κυκλοφορεί η "Αρζεντίνα", ενώ δύο χρόνια αργότερα ακολουθεί το "Στην Εποχή Του Ονείρου", δίσκος που περιλαμβάνει ζωντανές ηχογραφήσεις από τις εμφανίσεις της στην «Ιερά Οδό». Την περίοδο 1998-1999, εμφανίζεται μαζί με τη Μελίνα Κανά στα 13 Φεγγάρια.
  • Το 1999, αλλάζει ύφος τραγουδιών και η νέα της δισκογραφική δουλειά έχει έντονα στοιχεία δυτικής ποπ μουσικής, την οποία προωθεί με συναυλίες ανά τη χώρα και συνεργασίες π.χ. με το Δημήτρη Μπάση, τους Mode Plagal, όπως και τους Μίκρο αργότερα το 2007.
  • Τα επόμενα χρόνια, συνεργάζεται με τους: Γιάννη Κότσιρα (2000), Νίκο Πορτοκάλογλου και Γιώργο Ανδρέου (2001), Μανώλη Λιδάκη (2002), ενώ συμμετέχει στο soundtrack της ταινίας "Το κλάμα βγήκε από τον Παράδεισο" των Ρέππα-Παπαθανασίου (2001).
  • Το 2004, συμμετέχει σε αφιέρωμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για το Βασίλη Τσιτσάνη, ενώ το καλοκαίρι συμμετέχει ως κορυφαία του Χορού στην παράσταση "Ιφιγένεια εν Αυλίδι" του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.
  • To 2005, συνεργάστηκε σε καλοκαιρινή περιοδεία με την Τάνια Τσανακλίδου, ενώ παράλληλα στη δισκογραφική της δουλειά "Αγαπημένο μου Ημερολόγιο", μαζί με την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας, καταπιάνεται με ερμηνείες παραδοσιακών δημοτικών τραγουδιών από όλη την Ελλάδα, έχοντας ήδη από την αρχή της καριέρας της καταβολές και έμπνευση από το λαϊκό και δημοτικό τραγούδι.
  • Το 2008 εμφανίστηκε με την Ανδριάνα Μπάμπαλη και τη Γιώτα Νέγκα στην "Αποθήκη του Μύλου" στη Θεσσαλονίκη, ενώ μαζί με τη Γλυκερία και το συγκρότημα Τρίφωνο στο "Polis Theater".
  • Κατοικεί στους Θρακομακεδόνες Αττικής και έχει έναν γιο, τον Αργύρη, που γεννήθηκε το 1981.