Σοκάρει η Άννα Μενενάκου: "Μου είπε θα σε σβήσω από το χάρτη"

Τι θα δούμε απόψε στο After Dark

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Σοκάρει η Άννα Μενενάκου:

Η λαμπερή Άννα Μενενάκου, θα βρεθεί απόψε 18/2 στην εκπομπή After Dark του Θέμη Γεωργαντά, στο Open. Σε απόσπασμα που έπαιξε στο Happy Day, η ηθοποιός μιλάει για τη σεξουαλική παρενόχληση που έχει δεχτεί και σχολιάζει την πληθώρα καταγγελιών που έχουν γίνει στον καλλιτεχνικό χώρο.

«Και φοβήθηκα, και δεν μίλησα, και ντράπηκα… Δεν ήξερα πού να κρυφτώ, τι να κάνω. Έλεγα «Θεέ μου γλίτωσέ με σε παρακαλώ». Μόνο αυτό, τίποτα άλλο», λέει η Άννα Μενενάκου.

Οι αποκαλύψεις της Άννας Μενενάκου για την παρενόχληση που έχει βιώσει

«Έχω δεχτεί μικροαπειλές τύπου «Δεν θα βρεις ποτέ δουλειά! Θα σε σβήσω από τον χάρτη»! Είναι ένας άνθρωπος που έχει πάρα πολλές καταγγελίες στο ΣΕΗ. Έχει πάρει και αυτός τον δρόμο του όπως και οι υπόλοιποι».

«Δεν είναι μόνο αυτό που το καταδικάζουμε και είναι το πιο σημαντικό, είναι και όλη αυτή η απογοήτευση. Βλέπεις έναν άνθρωπο και λες «Τι ωραία πράγματα μας είπε». Και αυτός ο άνθρωπος έχει βιάσει παιδάκια, αγόρια, κορίτσια…», καταλήγει η Άννα Μενενάκου.

Ποινική δίωξη για βιασμό κατά συρροή και σε πέμπτο ηθοποιό

Ένα νέο σοκαριστικό σημειώθηκε στον χώρο του θεάτρου καθώς η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης για βιασμό κατά συρροή, κατ' εξακολούθηση και μη, τετελεσμένο και σε απόπειρα σε βάρος 40χρονου ηθοποιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με την εισαγγελική διάταξη, αρχειοθετούνται ωστόσο τέσσερις πράξεις που έχουν επίσης καταγγελθεί από τα θύματα. Αυτό ωστόσο που βάρυνε για την άσκηση της δίωξης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι η διαχρονική δράση του κατηγορουμένου η οποία φέρεται να ξεκινά 2008 και να εκτείνεται έως το 2015, αλλά και η πληθώρα των καταγγελιών σε βάρος. Εκτός μάλιστα από τις περιπτώσεις για τις οποίες ασκήθηκε η δίωξη, υπάρχουν και μαρτυρικές καταθέσεις και άλλων γυναικών(4-5) που έχουν τον έχουν καταγγείλει για κακοποιητική δράση.

Ποινική δίωξη σε πέμπτο ηθοποιό

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, ο ηθοποιός αρνήθηκε, με τις έγγραφες εξηγήσεις του, όσα του αποδίδονται και ισχυρίστηκε ότι οι καταγγέλλουσες τον είχαν ερωτευτεί. Ακολούθησε όμως και νέος συμπληρωματικός κύκλος καταθέσεων των θυμάτων που επέμειναν πως ό,τι έγινε ήταν με τη βία και χωρίς τη συναίνεση τους.

Σε βάρος του γνωστού ηθοποιού έχουν κατατεθεί τρεις μηνύσεις από τέσσερα συνολικά θύματα τα οποία ισχυρίζονται ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά, εκ των οποίων δυο ήταν ανήλικες τον χρόνο που φέρονται να τελέστηκαν οι πράξεις.